Enflasyonda ilk 6 aylık rakamların açıklanmasıyla memur ve emekli zammı büyük oranda netleşti.
Tüketici fiyatları bazında haziranda fiyatı en fazla artan ürün yüzde 14,93 ile çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri, en fazla düşen ise yüzde 6,14 ile yumurta oldu.
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, memur ve memur emeklileri ile işçi emeklilerinin alacağı zam oranı da belli oldu...
Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Elon Musk, hafta sonu, platformdaki manipülasyonu belirleyebilmek için kullanıcılara geçici olarak içerik görüntüleme limiti getirildiğini duyurmuştu.
KKM hesap sahiplerinin vade tarihinde hesaplarını yenileme ilgilerinin devam etmekle birlikte vade sonunda döviz talep etmeleri halinde döviz piyasasında likidite ihtiyacının oluşabildiği belirtildi.
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’de para politikasında normalleşmeye dönüşün bankaların kârlılığını destekleyeceği görüşünü paylaştı.
Küresel piyasalar, artan resesyon endişeleriyle negatif bir seyir izlerken, bugünden itibaren yoğunlaşacak makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odağına yerleşti.
Sektörün mayıs sonu itibarıyla dönem net karı 190 milyar 344 milyon lira, sermaye yeterliliği standart oranı ise yüzde 17,08 seviyesinde gerçekleşti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 23 Haziran-2 Temmuz döneminde Kuzey Marmara Otoyolu'ndan yaklaşık 3,3 milyon, İstanbul-İzmir Otoyolu'ndan 3,9 milyon araç geçtiğini bildirdi.
Sun Tekstil, 135.6 milyon olan sermayesini 474.6 milyon TL’ye yükselterek yüzde 250 bedelsiz sermaye artışı yapma kararı aldı.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.070,78 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.
Türkiye, geçen yıl 664,1 milyon dolarlık plastik sofra ve mutfak eşyaları ihracatı yaparak, bu alanda dünya 4'üncülüğüne yükseldi.
Taşınmaz satış sözleşmelerinin tapu müdürlüklerinin yanı sıra noterliklerde de yapılmasına yönelik uygulama ülke genelinde bugün başladı.
Facebook’un sahibi Meta şirketi, Twitter’a rakip olarak geliştirdiği Threads platformunun Perşembe günü kullanıma açılacağını duyurdu. Uygulama, Twitter’a benzer bir arayüzüyle dikkat çekiyor.
ECB ve Potsdam İklim Etkisi Araştırma Enstitüsü, küresel ısınmanın gıda enflasyonunda 2035'e kadar yüzde 0,92 ila yüzde 3,23 arasında artışa yol açacağını tespit etti.