TÜİK, İnşaat Maliyet Endeksi, Mayıs 2023 verilerini yayımladı. İnşaat maliyet endeksi, 2023 Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,54, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 47,95 arttı.
Mayıs ayında, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 1 milyar 283 milyon dolar açık oluştu.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el otomobil piyasasına ilişkin önlemleri değerlendirerek "ikinci el araç ithalatına izin verileceği yönündeki haberler için "Herhangi bir çalışma yapılmadı" dedi.
Küresel piyasalar, ABD'de enflasyon baskısının yumuşayabileceği beklentisiyle pozitif bir seyir izliyor...
Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın Twitter'a rakip yeni sosyal medya platformu Threads'e kayıt olanların sayısı, 5 günden az bir sürede 100 milyonu buldu.
İngiltere'nin önde gelen hava yolu şirketlerinden EasyJet, bu yılın eylül ayına kadar 1.700 uçuşun iptal edilmesine karar verildiğini duyurdu.
Arjantin'de Merval endeksi, yüzde 382 yükselişle bir yılda, dünyada önde gelen endeksler arasında yerel para cinsinden en çok kazandıran endeks olarak dikkati çekti.
Altının ons fiyatı ve platinin üst üste 3 haftalık düşüş eğilimine son verdiği geçen hafta, gümüş ve paladyum yüzde 1,4, platin yüzde 0,9 ve altın yüzde 0,3 değer kazandı.
Yılın üçüncü çeyreğine ilişkin ihracat beklenti endeksi, bir önceki çeyreğe oranla 4,2 puan artarak 109,5 oldu. - İthalat beklenti endeksi ise 3 puan artarak 105,3 seviyesinde gerçekleşti.
Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ölçen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi’nin Haziran 2023 dönemi sonuçları açıklandı.
Merkez Bankası, menkul kıymet tesisinde üç aydan uzun vadeli kur koruması TL mevduata geçişlerin TL mevduat hesaplamasında 1,5 kat olarak hesaplanacağını duyurdu.
TÜİK verilerine göre işsizlik oranı Mayıs'ta 0,5 puan azalarak yüzde 9,5'e geriledi. Böylece işsizlik 2014'ten bu yana en düşük seviyede gerçekleşirken geniş tanımlı işsizlik ise yüzde 22,5 oldu.
ABD Hazine Bakanı Yellen: Biraz ilerleme kaydettiğimizi ve hem bize hem de dünyaya fayda sağlayan sağlıklı bir ekonomik ilişkiye sahip olabileceğimizi düşünüyorum. Dünya iki ülke için yeterince büyük.
Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişesiyle yeni haftaya karışık bir seyirle başlarken, bu hafta gözler ABD'de açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerine çevrildi.
Şimşek: "Önümüzdeki dönemde bütçe açığını kontrol altına alarak mali disiplini yeniden tesis etmek suretiyle kamu maliyesi göstergelerinde kalıcı bozulmalara geçit vermeyeceğiz."