Sağlık ve Eğitim Vakfı’nda (SEV) yeni Yönetim Kurulu Başkanı, Erdem&Erdem’in Kurucu ve Yönetici Ortağı Avukat Piraye Erdem oldu.
3 Aralık 1992'de gönderilen mesaj Vodafone tarafından açık artırmaya çıkarıldı.
Uygulamaya konulan yeni ekonomi modelinde, para ve maliye politikalarının eşgüdümüyle tüm araçların etkin kullanımı hedeflenirken, "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" detayları da belli oldu.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kurdaki düşüşün fiyatlara yansımasıyla ilgili sorulara "Hazine ve Maliye Bakanlığı kendisini gösterecektir" yanıtını verdi.
Borsa İstanbul'da Endekse Bağlı Devre Kesici Sisteminin devreye girmesiyle pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemler geçici olarak durduruldu.
Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, "Bu yıl gerçekleşen 52 halka arzdan 22 milyar TL kaynak sağlandı. Bu rakamlar geçen sene 8 şirketin halka arzıyla 1 milyar TL şeklindeydi" dedi.
Yenilenmiş cep telefonlarında fiyat limiti ve taksit sınırı değişti.
Devlet tahvili ve Hazine bonolarının kupon ödemeleri ve alım satım kazançları başta olmak üzere bu kıymetlerden elde edilen tüm gelirler için vergi alınmayacak.
Şirketlerin, karlarını ortaklara dağıtma aşamasında yaptıkları ödemelerin stopaj oranı yüzde 15'ten yüzde 10'a indirildi.
Merkez Bankası’nın 1 Aralık’taki ilk döviz müdahalesinde piyasaya 844 milyon dolar satış işlemi gerçekleştirdiği açıklandı.
Akaryakıtta EPDK'nın fiyatları baz alınacak ve bu fiyatlarda uluslararası petrol fiyatları veya döviz kurlarına bağlı olarak azalış olması durumunda, azalış tutarı kadar ÖTV artırılarak uygulanacak.
Dolar bugün ne kadar? sorusu kurlardaki hareketlilik sonrası internette çok arananlar arasında. Dolar/TL, güne artışla başlamasının ardından 12,50 seviyelerinde işlem görüyor.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 3,14 azalışla 1.832,54 puandan başladı.
Küresel piyasalarda gözler ABD ve İngiltere’de açıklanacak 3. çeyrek büyüme verilerine çevrilirken, yurt içinde ekonomi yönetiminin açıklamaları ve kur gelişmeleri odakta kalmaya devam ediyor.
Hazine Bakanı Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli" ile yeni bir model öne sürdüklerini belirterek, "Cumhurbaşkanımız adeta bir manifesto yayınladı. O andan itibaren Türkiye'de birçok şey değişti" dedi.