"CEO'ların favori şarapları"

Türkiye’de kırmızı şarabın daha çok sevilmesini Türk damak tadına ve yemek kültürüne bağlıyor.

17 TEMMUZ, 20150
Paylaş Tweet Paylaş
CEO'ların favori şarapları
Türkiye’de her 100 kişiden 70’i kırmızı şarap, geri kalanı beyaz şarap içiyor. Yurtdışında ise yüzde 55’i kırmızı, yüzde 45’i beyaz şarap içmeyi tercih ediyor. Uzmanlar Türkiye’de kırmızı şarabın daha çok sevilmesini Türk damak tadına ve yemek kültürüne bağlıyor. İş dünyasının şarap tercihi de Türkiye genelindeki bu tablodan çok uzak değil. Birçok iş insanı tatlı, ince nüanslı, yumuşak şaraplar yerine sert ve kuvvetli kırmızı şarapları daha çok tüketiyor. Şarap, yaşayan tek içki olarak tanımlanıyor. Bu nedenle içkiler arasında birçok kişi için en favori içecek. Şarapseverler, şarabı farklı bir yere koyuyor. Onu yaşam tarzı, hayata bakış ve hayatın temposu içinde keyifli yudumlar olarak tanımlıyorlar. Şarap gerçekten de tarihinden yapımına, zaman içinde geçirdiği aşamalara kadar gerçekten özel bir içecek. Peki Türkiye’de en çok hangi şaraplar tercih ediliyor? Yapılan çeşitli araştırmalara göre kırmızı şarap tercihlerde bir numara. Bu konudaki rakamlar, dünya ortalamalarıyla karşılaştırınca oldukça dikkat çekici. Türkiye’de her 100 kişiden 70’i, kırmızı şarap içerken geri kalanı beyaz şarap tüketiyor. Yurtdışında ise yüzde 55 oranında kırmızı, yüzde 45 oranında beyaz şarap içiliyor. Uzmanlar, Türkiye’de, kırmızı şarabın daha çok tercih edilmesini Türk damak tadına ve yemek kültürüne bağlıyor. Türkiye’nin ilk şarap yazarı ve Gusto Dergisi Yayın Yönetmeni Mehmet Yalçın, “Baharatlı tatlarla kuvvetli, sert kırmızı şaraplar birbirini tamamlıyor. Kırmızı şarapta buruk tat veren tanen maddesi, Türk damak tadına çok uygun” diyor ve ekliyor: “Çayda olduğu gibi şarapta da buruk tatları seviyoruz.” Bundan dolayı Türkiye’de en çok Fransız Bordeaux şaraplarıyla yerlilerde Öküzgözü ve Boğazkere üzümleriyle yapılan kupajlar tüketiliyor. Yumuşak, tatlı şaraplar ise çok fazla tercih edilmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz