İstanbul'da son keşfim

İş dünyasının İstanbul’da son keşifleri ve mekanları neden çok sevdiklerinin hikayesi...

1.10.2012 00:00:000
Paylaş Tweet Paylaş
İstanbul'da son keşfim
İstanbul, büyüleyici doğası, sarayları, renkli gece hayatı ile dünya metropolleri arasında özel bir yere sahip. Şehir, ona bambaşka bir güzellik katan İstanbul Boğazı ve çok kültürlü yapısının yansıması yeme içme mekanlarıyla her zaman keşfe açık bir vaha gibi... Tarih kokan bir semtinde karşınıza çıkabilecek bir esnaf lokantasında dünyanın en iyi lezzetleriyle buluşabileceğiniz gibi plazalar ve gökdelenlerle dolu işlek bir caddesinin hemen arkasında da cenneti andıran huzurlu bir mekana yolunuz düşebilir. İş dünyasının gezmeyi, yeni tatların yanında yeni deneyimler edinmeyi seven isimleri de bu vahada lezzet keşfine çıkmaktan memnun. İşte iş dünyasının İstanbul’da son keşifleri ve mekanları neden çok sevdiklerinin hikayesi.

MANZARASI DOYUMSUZ

Franke Türkiye Genel Müdürü Özgen Özkan, dışarda zaman geçirmeyi, yeni mekanlar keşfetmeyi seven bir iş insanı. Ancak onun son keşfi sıklıkla gittiği bir otelde gerçekleşti. Nişantaşı’nda konumlanan Sofa Otel’in çatısındaki Frankie Restoran’ın son keşfi olduğunu belirten Özkan, “Sofa Otel’de hep iyi restoranlar olur, bu nedenle özellikle de takip ederim. Frankie de en son açılan restoran. Ayrıca markamıza olan benzerliği sebebiyle ismi bizim için çok özel. Bu arada bu ismin sevgili Sezen Aksu’nun köpeğinin adı olduğunu ve bu nedenle restorana verildiğini biliyorum. Zira Sezen Hanım restoranın ortağı” diye anlatıyor. İsminin markayla benzerliği bir yana Özkan’ın Frankie’yi asıl beğenme nedeni mutfağı. Özkan: “Buraya hem arkadaşlarımla hem ailemle gelebiliyorum. Her koşulda çok keyifli bir mekan. Öncelikle iç tasarımı beni çok etkiledi. İlk gördüğümde, ‘Yine işinin ehli bir mimar dostumuz döktürmüş’ dedim. Tabii terastaki İstanbul manzarası da doyumsuz. Buraya gideceklere tavsiyem çok kalabalık bir grup ile değil küçük bir grupla gitmeleri ve dağılmadan ortamın keyfini çıkarmaları” diyor.

ÇOK ÖZEL BİR YER

SEM Plastik Genel Müdürü Yavuz Eroğlu’na göre İstanbul, sürekli yeni yerler keşfedilebilecek sürprizlerle dolu bir şehir... Eroğlu’nun son zamanlarda “Gitmekten çok keyif alıyorum ve iyi ki var” dediği yer ise Baltalimanı’ndaki Japon Bahçesi. Japon Bahçesi’nin adresini, Japon Hava Yolları (JAL) ile yeni bir işbirliği için görüştüğü sıralarda buraya gelen Japon misafirinin verdiğini anlatan Eroğlu, “Orada, kendinizi bir sanat galerisinde, doğanın tam da içinde ve onun bir parçası gibi hissediyorsunuz. İstanbul’da çok da bilinmeyen, farklı yerleri keşfetmek isteyen herkese öneriyorum. Eminim, Türk halkı ve kültürü ile ortak tarihi ve kültürel bağları da olan Japon kültürünü biraz daha yakından tanımak onlara da benim kadar keyif verecek” diyor. Mekana genellikle tek başına giden Eroğlu, “Burası genellikle iş yemekleri için tercih ettiğimiz bir bölgede. Bu nedenle, yemek öncesi biraz erken gelip burada kitap okumak veya parkın emektar bekçisi Doğan’ın ikram ettiği çayı yudumlamak çok keyifli. Doğu kültürlerinde var olan, insanın iç dünyasını zenginleştirmesi ve kendine dönmesini önemseyen felsefe bu mekanın her yanında hissedilebiliyor. Özellikle Japon yetkililer yılda iki defa normalde bahçe içinde kapalı olan Japon Evi’nde ‘çay seremonisi’ düzenliyor. Eğer bu tarihte müsaitseniz, bu seremoniye katılmanızı tavsiye ederim” diye konuşuyor.~

İTALYA KOKAN MEKAN

İtalyan şef Antonio Carluccio’nun kendi adını taşıyan ünlü restoranı Carluccio’s, sıklıkla yolu Kanyon’a düşen Hafele Genel Müdürü Hilmi Uytun’un son dönemdeki gözde restoranı. Bu restoranın İtalyan mutfağının otantik lezzetlerini gün boyunca restoran, delicatessen, kafe ve gurme marketiyle Kanyon’da misafirleriyle buluşturduğunu belirten Uytun, “İlk şubesini 1991 yılında Londra’da açan Carluccio’s, renkli dekorasyonu ve rahat ortamıyla İtalyan sıcaklığını hissettiriyor” diyor. Uytun’un ifadesiyle otantik ve modern ayrıntıların dikkat çektiği mekanda, cam duvarlarla ayrılan özel alan ise açık hava keyfi yaşatıyor. “Girişte gurme marketi ve delicatessen alanıyla misafirlerini karşılayan Carluccio’s, İtalya kokan sabah kahvesi eşliğinde güne keyifli bir başlangıç yapmamı sağlıyor. Çok şık ve rahat bir mekan. Fiyatları da şaşırtıcı derecede uygun. Yemekler de çok lezzetli” diye konuşuyor. Uytun’un tatlı sevenlere tavsiyesi ise özellikle böğürtlenli tiramisuyu kaçırmamaları.

ŞEHİRDE BİR CENNET
Tatilsepeti.com Yönetici Ortağı Kaan Karayal’ın İstanbul’daki son keşfettiği yer Maslak’ta Galatasaray’ın binicilik tesislerinin restoranı. Aslında buranın yeni bir yer olmadığını belirten Karayal, “Ama ben yeni keşfettim. Nedense hiç duymamıştım. Çevremde de bilen çok az kişi olduğunu fark ettim. Arkadaş tavsiyesiyle ilk kez gittim ve gördüğüm manzaraya hayran kaldım. Yanından her gün geçmeme rağmen orada öyle bir yer olduğunu hiç anlamamıştım. Büyük ihtimalle Maslak’tan geçen birçok insan da benim gibi orda öyle bir cennet olduğunu bilmiyordur. Yeşillik ve atlarla gerçekten görülmeye değer bir yer” diyor. Karayal, genellikle eşi ya da arkadaşlarıyla birlikte zaman geçirmekten keyif aldığı bu restoranın kendisine İstanbul dışında bir yerde olduğunu hissettirdiğini anlatıyor. “Şehrin en işlek yerlerinden biri olan, hatta her tarafı gökdelenlerle çevrili bir semtte, böylesine doğal bir güzellik insanı gerçekten şaşırtıyor” sözleriyle de keşfinin ne kadar hoş ve sürprizli bir yer olduğunu dile getiriyor.

"EVİMDE HİSSETTİRİYOR"
Yapı Endüstri Merkezi ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Dr. Barış Onay’ın İstanbul’da son keşfi Ortaköy’deki Banyan. Özellikle mekanın barında vakit geçirmekten, arkadaşlarıyla bir şeyler içmekten büyük keyif aldığını belirten Onay, “Banyan’da İstanbul Boğazı’nı en güzel gören açılardan birinde yer alıyor. Orada dünyanın en güzel manzarasına bakarak ve güzel bir müzik eşliğinde dostlarımla iyi vakit geçiriyorum. Yurtdışından hem arkadaşlarımı hem iş için gelen konuklarımı da burada ağırlamayı tercih ediyorum. Servisi ve çalışanları da çok başarılı. Barda çalışan personeliyle özellikle çok iyi bir iletişim kurduk. Kapıda karşılamadan, servise kadar kurdukları sıcak iletişimle kendimi evimde hissettiriyorlar. Ben de misafirlerimi gönül rahatlığıyla burada ağırlayabiliyorum” diyor. Onay bu mekana gideceklere ise taze şeftali ile yapılan Bellini’yi tavsiye ediyor.~

"MUHTEŞEM LEZZET, MUHTEŞEM MANZARA"
Bodrum merkezli bir şirket olan Kılıç Deniz’in yönetim kurulu üyesi Ersin Kılıç Kızıltan’ın İstanbul ziyaretlerinde gitmekten en çok keyif aldığı mekanlardan biri Kuruçeşme’de, Cemil Topuzlu Parkı içerisinde yer alan Park Fora restoranı. Kızıltan, “Bodrum merkezli bir şirket olduğumuz için İstanbul ziyaretlerinde iş programım çok yoğun oluyor. Bu yoğun iş trafiğinde bazen iş yemeklerini bazen de o yoğunlukta nefes almak için kaçtığımda
mutlaka boğazı tercih ediyorum” diyor. Kılıç Deniz’in yönetim kurulu üyesi olmasının yanında balıkçı bir aileden gelmesi sebebiyle özellikle balık restoranları Kızıltan’ın ilgi alanına giriyor. Kızıltan, Park Fora’yı neden tercih ettiğini ise şöyle anlatıyor: “Muhteşem lezzetlerinden önce muhteşem manzarası sizi karşılıyor. Büyüleyici Boğaz manzarasına, birbirinden lezzetli balıklar eşlik ettiğinde keyfiniz daha çok artıyor. Ayrıca çalışanların sıcaklığı ve misafirperverlikleri de benim bu mekanı tercih etmemde çok önemli bir etken oldu.”

ÇOCUKLAR İÇİN İDEAL
SON ADRES

Kütahya Seramik Porselen Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Sema Güral Sürmeli, ailesiyle birlikte haftasonunda dışarıda kahvaltı yapmaktan keyif alıyor. Onun keyifli mekan arayışında karşısına çıkan son adres ise Çekmeköy’deki Capucchino. Capucchino’yu ortak arkadaşları sayesinde keşfettiğini belirten Sürmeli, mekanın özellikle çocuklara uygun olmasının kendisini cezbettiğini söylüyor ve şöyle devam ediyor;
KAHVALTI İÇİN İDEAL
“Özellikle pazar sabahları kahvaltı ve brunch için tercih edilebilecek bir yer. Hafta içi ise akşamüstü kahve ve tatlı-pasta gibi şeyleri mutlulukla tüketebileceğiniz çok keyifli bir mekan. Ben genellikle ailemle ve çocuklarımla birlikte geliyorum.
PATRONUN ENERJİSİ POZİTİF
Sürmeli için mekanın çok şık bir olması da tercihinde etkili. Capucchino’nun işletmecisi Sinem Hanım’ın da sürekli işin içinde olduğu için pozitif enerjisiyle ortama çok büyük bir keyif kattığını düşünüyor ve devam ediyor: “Herkesle birebir ilgileniyor. Bu bir işletme için çok önemli bir şey.
PONY CLUB VAR
Bütün enerjisiyle mekan da bunu hissettiriyor, dolayısıyla herkese burayı tavsiye ediyorum çok da severek geliyorum. Ayrıca burada bir pony club var. Küçük çocuğu olanlar için son derece keyifli bir yer. Siz yemeğinizi yerken çocuklar da hayvan sevgisini hem öğreniyor hem de iyi vakit geçiriyorlar.”

LEZZET YOLCULUĞU
ZORUNLU TAKİP

McDonald’s Genel Müdürü Dilek Başarır’ın son keşfi Arnavutköy’deki Antica Locanda. McDonald’s gibi büyük bir markanın genel müdürlüğü görevini yürütmenin hızlı servis restoranları sektörünün yanı sıra içinde bulunduğu hazır yemek sektörünü takip etmeyi zorunlu kıldığını belirten Başarır, “Bu kapsamda gözlem yapıyoruz, yeni olanı takip ediyoruz. Dışarıda yemek yemeyi, yeni yerler ve lezzetler keşfetmeyi seviyorum” diyor.
“DENEMEYİ SEVİYORUM”
Başarır haftanın birkaç günü ev dışında yemek yiyor. Yeni tatlar denemekten de hoşlandığı için ara ara yeni mekan keşfine de çıkyor. Ortaköy’de oturan Başarır, son dönemde dolaşmaya çıktığı bir gün son olarak Antica Locanda’yı keşfettiğini anlatıyor. Mekanın kendisini etkileyen yönlerini de şöyle paylaşıyor:~
FARK ETMEMEK İMKANSIZ
“Rum kiliselerinden Taksiarhi Rum Ortodoks Kilisesi’ne ait eski fırın binasının restorasyonu ile bir restorana dönüşen Antica Locanda’yı fark etmemek imkansız. İtalyan yemeklerini sevmemin de Antica Locanda’yı tercih etmemde etkisi büyük. Antica Locanda’daki ilk deneyimim dekorasyonun şıklığı oldu. Yüksek tavanı sayesinde hemen ferah bir ortama girdiğinizi anlıyorsunuz. Menüdeki tüm yemekleri denemek istiyorsunuz. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim Antica Locanda’da tiramisu çok lezzetli.”

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz