AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, iki küresel telekomünikasyon firması Nokia ile Alcatel-Lucent'in birleşmesinin rekabetle ilgili bir sıkıntı ortaya koymayacağı, firmaların yakın rakip olmadığı ve sektörde küresel anlamda güçlü rekabetin devam edeceği bildirildi.
Açıklamada, Nokia ve Alcatel-Lucent'in birleşmesiyle piyasaya yeni veya küçük firmaların girmesine engel olacak bir durum ortaya çıkmayacağına belirtilerek, Nokia'nın Avrupa pazarında, Alcatel-Lucent'in ise Amerika pazarında faaliyetlerinin aktif olduğu kaydedildi.
Finlandiyalı Nokia, Fransız Alcatel-Lucent'i 16,6 milyar dolar karşılığında satın almayı teklif etmişti. Birleşme ile Nokia'nın dünyanın en büyük mobil teknoloji üreticilerinden biri olması bekleniyor.