#168 Koçtaş
Perakende | İstanbul
- Ciro
- 1.307.151.000₺
- Vergi Öncesi Kâr (TL)
- *
- İhracaat ( $ )
- *
- Çalışan Sayısı
- 3.033
Perakende | İstanbul
Koçtaş, perakende satışlarına 24 Mayıs 1996 tarihinde İzmir-Bornova’da açtığı ilk mağazasıyla başladı. 2000 yılında ev geliştirme sektörünün dünya çapındaki en büyük 3 şirketinden biri olan Kingfisher Grubu’na bağlı B&Q ile ortaklık anlaşması imzaladı. Şubat 2000’de başlayan ortaklıkla şirketin yüzde 50 hissesi Koç Grubu’na, yüzde 50 hissesi de B&Q’nun bağlı olduğu Kingfisher Grubu’na verilirken ve şirketin resmi adı da Koçtaş Yapı Marketleri Ticaret A.Ş. oldu. Bugün Koçtaş, Türkiye’nin 19 ilinde toplam 41 mağazasında, ev tekstili ürünlerinden mutfak, banyo ve seramiğe, bahçe mobilyalarından aydınlatma ürünlerine on binlerce ürün satıyor.
Koçtaş, operasyonel süreçlerini ve müşteri deneyimini geliştirmeye yönelik yatırımları kapsamında Düzce Lojistik Merkezi ile İstanbul'un Çekmeköy ilçesindeki Taşdelen'de yeni mağazasının açılışını gerçekleştirdi.
Koçtaş Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Konuralp Dağlı; "Bugün 59 ilde 47 büyük formatlı ve 353 mahalleli formatlı Koçtaş Fix mağazalarımızla hizmet veriyoruz" dedi.
Koçtaş Genel Müdürü Devrim Kılıçoğlu, “Ev geliştirme sektöründe edindiğimiz çeyrek asrı aşan uzmanlığımızı, ‘Online Pazaryeri’ projemizle daha fazla kişi ile buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.
Koçtaş Genel Müdürü Devrim Kılıçoğlu, "2021 yılında 100 yeni mağaza açacağız, 2025 yılına geldiğimizde ise toplam 600 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.
Koçtaş Genel Müdürü Devrim Kılıçoğlu, Kovid-19 karşı tüm önlemleri aldıklarını ve kademeli olarak mağazaları açmaya başladıklarını bildirdi.
Son yıllarda önemli bir hareket var. Fransız Conforama, Avusturyalı Baumax gibi oyuncular yapı market sektörünü terk ederken Praktiker tekrar Türkiye’ye döndü. Bu alanda Koçtaş, 1,2 milyar TL’lik cirosuyla lider durumda. Koçtaş Genel Müdürü ALP ÖNDER ÖZPAMUKÇU, liderliklerini sürdüreceklerini söylüyor. Satın alma fırsatlarına her zaman baktıklarını belirten yönetici, organik büyümeye devam edeceklerini açıklıyor. Özpamukçu, “Yüksek büyüme döneminin geride kaldığını görüyoruz. O yüzden tüketiciye yakın olanlar, nabzını tutanlar, fark yaratanlar öne çıkacak” diye konuşuyor.