"İlk ödül yeni girşimleri getirdi"

"İlk ödülü kazandığımızda ilerisi için yeni girişimlerde bulunmalıyım diye düşündüm."

17 TEMMUZ, 20150
Paylaş Tweet Paylaş
İlk ödül yeni girşimleri getirdi


Eminönü Hasırcılar Caddesi'nde Namlı Pastırmacı olarak başlayan Namlı markasının kökleri 1929 yılına dayanıyor. 1990'ların başında ise 3'üncü kuşak kardeşlerden Engin Mepa, inovatif bir karar alıyor ve Namet markasını kurarak Türkiye'de ilk defa pastırmayı dilimleyerek gramajlı paketler halinde piyasaya sunuyor. Tam da o dönemde yükselmekte olan zincir marketlerin şarküteri reyonlarında pastırmanın bu yeni sunumu büyük sükse yapıyor. Engin Mepa, hobilerine düşkün bir kişiliğe sahip. Kış sporlarından dalmaya, yelkenden motorsiklete birçok ilgi alanı var. Mepa, motorsikletle dünya turuna çıkmak için Namet markasını zirvede olduğu bir dönemde Kayarlar'a devrediyor. 2005 yılında gerçekleşen bu satış ile üretimden ayrılıyor ve yollara koyuluyor. Engin Mepa'nın bir başka hayali de gurme mağazacılık yapmak. Bunun için yurtdışı ve yurtiçi gezileri yapıyor. 2006 yılında Türkiye'de yine bir ilk olan şarküteri, cafe&restaurant konseptini Namlı Gurme Karaköy adı altında hayata geçiriyor. Kısa sürede damağına düşkün lezzet avcılarının müdavimi haline gelen Namlı Gurme Karaköy, 2009 yılında "En İyi Kahvaltı Mekanı", 20092010 yıllarında "İftariyelikte 1'inci Adres", 2011 yılında da "Yeni Yılın En İyi Kahvaltı Mekanı" ödüllerini alıyor. Şirketinin hikayesini bu şekilde özetleyen Engin Mepa, bu ödüllerin şirketi için ne anlama geldiğini, işlerini nasıl etkilediğini şöyle anlatıyor:

En iyi kahvaltı mekanı
"Şirketimin aldığı ilk ve en önemli ödül 2009 "En İyi Kahvaltı Mekanı" ödülü. Bu ödül piyasadabulunan tüm kahvaltı mekanlarından kendimizi sıyırıp ürün kalitesinde, hizmetinde ve konseptinde başarılı olduğumuzun bir kanıtı oldu. Alınan tüm ödüller doğru bir iş yaptığımızı, doğru ürün ve hizmetle birleşen gücümüzün müşterilerimize yansıdığının da bir göstergesi. Şirketimiz için ödüllere layık görülmek beni ve ekibimi gururlandırıp, hep daha iyisi için çalışmamızı sağlayan önemli bir motivasyon aracı. Şirket politikamız, mekanımıza gelen herkesin müşteriden ziyade misafir gibi algılanması ve onların kendi evlerindeki sıcaklığı sağlamayı hedefliyor. Ürün kalitesinde, hijyeninde ve seçiminde gösterdiğimiz titizliği bozmamak, 80 yıllık bir markayı devam ettirmek alınan ödüllerle birbirini destekleyen önemli unsurlar. İlk ödül kazandığımızda "İlerisi için yeni girişimlerde bulunmalıyım" diye düşündüm.

Ödülün getirdiği öncelik
Ödüllü bir mekana gitmek hepimiz için öncelik taşır. Biz de Namlı Gurme Karaköy olarak aldığımız ödüllerin teşvikiyle işimize daha fazla sarılıp müşterilerimizi güler yüzle mekanımızdan uğurluyor ve tekrar gelmeleri için yaptığımız yeniliklerle yolumuza devam ediyoruz. Günümüzde hem kahvaltı yapıp, hem alışveriş yapabileceğiniz bir mekan daha bulmak çok zor. Türk ve Osmanlı mutfağını da çok önemsiyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz