Gençler lider olursa

Denetim, vergi ve danışmanlık şirketi KPMG'nin düzenlediği yarışmada öğrenciler, şirketlerin karşılaştıkları sorunları çözüyor.

1.05.2011 00:00:000
Paylaş Tweet Paylaş
Gençler lider olursa
EStrat Challenge, VAY, JustMarketing, Yönet ve Ace The Case... En iyi adayları işe seçmek için birbirleriyle yarışan şirketler, ardı ardına vaka çalışmaları organize ediyor. Bunlar arasında en iddialılarından biri de denetim, vergi ve danışmanlık şirketi KPMG'nin uluslararası alanda düzenlediği "Ace The Case" vaka çalışması yarışması. 8 yıldır üniversiteli gençler arasında düzenlenen yarışmanın büyük finali, her yıl farklı bir ülkede yapılıyor. Uluslararası çaptaki yarışmanın bu yılki finali ise geçtiğimiz ay ilk kez istanbul'da düzenlendi. 19 ülkeden 76 finalist öğrencinin katıldığı yarışmada, büyük ödülü ABD kazandı. İsveç ekibi ise ikinci oldu. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, 500 Euro değerinde seyahat bileti kazandı. Yarışmada Türkiye'yi ise Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nden 4 öğrenci temsil etti. Ace The Case'in en önemli özelliği, gerçek iş yaşamını birebir yansıtması. Daha önce birbirini hiç tanımayan öğrencilerden oluşan ekipler, bir gün boyunca kendilerine verilen bir sorunun çözümü için çalışıyor. Her yıl ise öğrencilere farklı bir vaka çalışması veriliyor. Bu yıl ise ekiplere hızlı tüketim ürünleri pazarında faaliyet gösteren bir şirketin Afrika'daki dağıtım kanallarına dair bilgiler verildi. Daha sonra ise adaylardan bu bilgiler ışığında pazarlamaya ilişkin çözüm önerileri içeren birer sunum hazırlamaları istendi. Yarışmanın bir diğer özelliği ise KPMG çalışanlarının bu süreçte öğrencilere danışmanlık yapması. İstanbul'da düzenlenen finalde de KPMG yöneticilerinden oluşan hakem heyetinin değerlendirmeyi gerçekleştirerek kazanan öğrencileri belirlediğini söyleyen KPMG Türkiye İK Direktörü Seden Kundakçıoğlu, "Ace The Case KPMG'nin uluslararası çaptaki işe alım politikasının bir parçası" diyor ve ekliyor: "Amacımız üniversite öğrencilerini iş hayatına ısındırabilmek. Vaka çalışması boyunca öğrenciler gerçek bir işte çalışıyorlarmış gibi sabahtan akşama kadar çalışıyorlar. Oldukça yoğun geçen bir gündemleri oluyor."


TIM RODGERS
WAKE FOREST ÜNİVERSİTESİ (Yarışmanın 1'incisi olan ABD ekibinin üyesi)


"Gerçek işleyişi gördük "
DENEYİM KAZANDIK
18 farklı ülke ile yarıştık ve birçok ülkeden birçok farklı insanla tanıştık. Birbirimiz hakkında çok şey öğrendik. Diğer bir yandan global bir şirketin nasıl işlediğini görmüş olduk. Artık iş dünyası hakkında çok daha farklı düşünüyoruz. Ayrıca Türkiye çok güzel bir ülke ve İstanbul muhteşem bir şehir. İnsanların misafirperverliği bizi çok mutlu etti. Bu bizim için çok büyük bir fırsat oldu.
PRATİK YAPMAK LAZIM
Bu yarışma kesinlikle katılmanız gereken bir yarışma. Her şeyden önce eğlenmeye, başka ülkelerden insanlarla tanışmaya bakın. Bunun yanı sıra bol bol pratik yapın. 3 saatte tatmin edici bir sunum hazırlayıp bunu jüriye sunmak gerçekten çok zor. Buna kesinlikle hazırlıklı olun. Eğer bu yarışmaya katılmak istiyorsanız asla tereddüt etmeyin çünkü kaybedecek hiçbir şeyiniz yok.
JÜRİ DEĞERLENDİRMESİ
Ace The Case, bugüne kadar yaşadığımız en güzel tecrübelerden biri oldu. Finalde önümüze gelen vaka çalışması gerçekten çok zordu. Hazırlık aşamasında sürekli tartışmak zorunda kaldığımız ve ortak bir karara varamadığımız anlar oldu. Ancak bu birbirimize olan güvenimizi daha da artırdı. Kendi aramızda ne kadar tartışırsak tartışalım jüri önünde birbirimize destek olmak için elimizden geleni yaptık.


"OKULDA KEŞFEDİYORUZ"
KPMG'nin 2012'de düzenleyeceği yeni yarışmanın hangi ülkede yapılacağı belli değil. Ancak uluslararası yarışma için ön elemeler, her ülkenin kendi içinde yapılıyor. Bu yılki yarışmanın Türkiyeayağına da 9 üniversiteden 500 öğrencinin katıldığını söyleyen Kundakçıoğlu, "2012'de büyük finale katılmak isteyenler eylül ayından itibaren web sitemizden başvurularla ilgili bilgi alabilir" diyor. KPMG ailesi olarak yetenekli öğrencileri, hızla küreselleşen iş çevrelerinde erkenden keşfederek iş yaşamına kazandırmayı bir zorunluluk olarak gördüklerini söyleyen Kundakçıoğlu, şöyle devam ediyor. "KPMG'nin uluslararası vaka çalışması yarışması, öğrencilerin şirketlerin gerçek yaşamda karşılaştıkları problemlerle karşılaşmalarını sağlayarak kendilerini yöneticilerin yerine koymalarını amaçlıyor. Bu sorunlarla karşılaşan öğrenciler, sadece ülke bazında değil uluslararası çapta konuları düşünme kabiliyeti ve bakış açısı kazanıyor. KPMG olarak "Ace The Case" vaka çalışması ve benzeri aktivitelerle dünya çapında birçok başarılı gence staj imkanı tanıyoruz. Örneğin KPMG Türkiye Ofi-si'nde bu tip etkinliklere katılarak kurum ile tanışan 29 stajyerimiz bulunuyor."

PIERRE-BRICE BEGUINET
STOCKHOLM SCHOOL OF ECONOMICS (Yarışmada 2'nci olan isveç ekibinin üyesi)


"Zorlu bir yarışma oldu"
REKABET YÜKSEKTİ

Türkiye'de olmak çok güzel. Gerçekten çok güzel vakit geçirdik. Zorlu ve rekabetçi bir aktivite olacağın�� biliyorduk. Ancak yarışma beklediğimizden de zorlu geçti. Buradan çok güzel hatıralarla ve dünyanın dört bir tarafından yeni arkadaşlar edinmiş olarak eve dönüyoruz.
NE İSTEDİĞİNİZİ BİLİN!
Yarışmacılar kesinlikle ne istediklerini bilmeliler ve kendilerini bu işe adamalılar. O zaman sonuca daha kolaylıkla ulaşabileceklerini söyleyebiliriz. Bazı ülkeler sunumları sırasında aksilikler yaşadı. Biz ise çok şanslıydık. Her şey yolunda gitti.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz