2 bin kişiye istihdam yaratacağız

TAB Gıda İK'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Asok ile İK stratejilerini, kariyer olanaklarını konuştuk...

20 ŞUBAT, 20170
Paylaş Tweet Paylaş
2 bin kişiye istihdam yaratacağız
Nilüfer Gözütok
ngozutok@capital.com.tr

TAB Gıda, hızlı servis restoran sektörünün en büyük oyuncusu. Şirket, 4 yabancı ve 1 ulusal markasıyla yaklaşık 1.000 restoranlık bir operasyon yürütüyor. 20 bin kişiye istihdam sağlıyor. Yıllık yüzde 20 büyüme hedefiyle ilerleyen TAB Gıda, 2017 yılında 1.500-2 bin kişilik yeni işe alım planlıyor. TAB Gıda İK’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Asok, “Bunların 400-500 kadarının yönetici pozisyonunda olmasını planlıyoruz. Diğerleri ise ekip üyesi olarak TAB Gıda ailesine katılacak” diyor.

TAB Gıda, 4 uluslararası ve 1 ulusal markasıyla yaklaşık 1.000 restoranlık bir operasyon yürütüyor. Doğrudan 14 bin, franchise’leriyle birlikte 20 bin kişiye istihdam sağlıyor. Her yıl yüzde 20 büyüme hedefiyle yol alan şirket, bu büyümeye paralel olarak ortalama yılda 1.500-2 bin kişilik beyaz yaka alımı gerçekleştiriyor. SGK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu “en çok istihdam”, “en çok kadın istihdamı” ve “en çok engelli istihdamı” sağlayan ilk 10 şirketten birisi olan TAB Gıda’nın mevcut çalışanlarının yüzde 33’ünü de kadınlar oluşturuyor. TAB Gıda İK’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Asok, “Bu oranı, bu yıl yüzde 40’a çıkarmayı hedefliyoruz” diyor. Yeni istihdam sağlama konusunda en hızlı şirketlerden biri olan TAB Gıda, kariyer konusunda da özellikle gençlere önemli vaatlerde bulunuyor. Tüm restoran müdürlerinin ya yönetici adayı ya ekip üyesi olarak işe başladığını belirten Asok, “Ekip üyesi olarak işe girmiş birisi 4- 5 yıl sonra kendi ekibini yöneten bir restoran müdürü haline gelebiliyor. 4-5 yılda müdür olmak mümkün” diye konuşuyor. TAB Gıda İK’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Asok ile İK stratejilerini, önümüzdeki süreçte kaç kişilik bir işe alım gerçekleştireceklerini ve sundukları kariyer olanaklarını konuştuk:
* Öncelikle TAB Gıda’dan bahseder misiniz? Kaç markayla faaliyet gösteriyorsunuz? Sektördeki konumunuz nedir?
Türkiye’de 1994 yılından beri gıda sektöründe faaliyet gösteren TAB Gıda’nın hızlı servis sektöründeki faaliyetleri, 1995 yılında dünyada sektörünün öncülerinden biri olan Burger King’in ana geliştirici ve üretici haklarını alarak Türkiye’ye getirmesiyle başladı. 1995 yılından bu yana TAB Gıda ile Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan Burger King’in dünyadaki en büyük master franchisee’si olma özelliği de taşıyor. Bugün Türkiye genelinde 70’ten fazla ilde 600’den fazla Burger King restoranı bulunuyor. 2007 yılında ise dünyanın en büyük pizza zincirlerinden Sbarro markasını bünyemize kattık. Sbarro’nun 30’dan fazla ilde toplam 90’a yakın restoranı var. Yine 2007 yılında Popeyes’ı Türkiye’ye getirdik. Popeyes Türkiye’de 40’tan fazla şehirde 160’a yakın restorana sahip. 2010 yılında da Arby’s’i bünyemize kattık. Şu an Arby’s 50’den fazla restoranıyla hizmet veriyor. Son olarak 2013 yılında Usta Dönerci markasını yarattık. 50’den fazla restoranı bulunan Usta Dönerci’nin de 50’den fazla restoranı bulunuyor. Yani toplamda TAB Gıda olarak, Burger King, Sbarro, Popeyes, Arby’s ve Usta Dönerci olmak üzere 4 uluslararası ve 1 ulusal markamız var. Restoran sayısı ve iş hacmimizle hızlı servis restoran sektöründe lideriz.
Toplamda kaç çalışanınız var? Nasıl bir çalışan profiline sahipsiniz?
TAB Gıda olarak bünyemizde doğrudan çalışan sayısı yaklaşık olarak 14 bin kişi. Franchise’lerimizle birlikte 20 bin çalışanımız bulunuyor. Bu sayının ortalama yüzde 85’ini restoran kadrolarımızda görevli mavi yakalı çalışanlarımız oluştururken yüzde 15’lik kısmını restoran ve merkez birimlerimizde görevli beyaz yakalı çalışanlarımız oluşturuyor. TAB Gıda olarak kadınların iş hayatında daha çok yer almasının hem ülke ekonomisine hem şirket olarak büyüme hedeflerimize büyük katkısı olduğuna inanıyoruz. Bu perspektiften edindiğimiz vizyonla, yalnızca restoran kadrolarındaki pozisyonlarda değil, merkez yönetimde de daha fazla kadın çalışanımızın olması yönünde çalışmalarımızı yürütüyoruz. SGK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu “en çok istihdam”, “en çok kadın istihdamı” ve “en çok engelli istihdamı” sağlayan ilk 10 şirketten birisi olduk. Mevcut çalışanlarımızın yüzde 33’ü, yani 6 bine yakını kadın. Bu oranı bu yıl yüzde 40’a çıkarmayı hedefliyoruz.
* İK politikanızdan bahseder misiniz?
İnsan kaynaklarında verimlilik bizim sektörümüz için çok önemli. Yüzde 100 müşteri memnuniyeti sağlayabilmek için öncelikle çalışanlarımızın gereksinimlerini göz önünde bulunduruyoruz. Bizim en önem verdiğimiz konu, çalışanlarımızın eğitimi. Bu yüzden en önemli İK politikamız, TAB Akademi ve vizyonu. TAB Akademi sistemiyle çalışanlarımıza donanımlı eğitimler veriyoruz. Çalışanlarımızın ilk günden itibaren hijyen, gıda güvenliği, müşteri ilişkileri, gıda teknolojileri, elektro-mekanik ve pazarlama gibi alanlarda dersler almalarını sağlıyor, bu sayede genç ve profesyonel yönetici adayları yetiştiriyoruz. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz