OSB’ler yatırımlarını sürdürüyor

Sanayiciye daha iyi hizmet vermek için organize sanayi bölgeleri yatırımlarını sürdürmeye devam ediyor.

1.04.2010 00:00:000
Paylaş Tweet Paylaş
OSB’ler yatırımlarını sürdürüyor
GÜR­SU OR­GA­NİZE SA­NA­YI BÖL­GE­Sİ ( GU­SAB )
İlk organize sanayi bölgesinin Nilüfer’de kurulmasının ardından sanayiciye daha sağlıklı hizmet vermek için belirli bölgelerde kurduğu organize sanayi bölgeleriyle ekonomiye değer katmaya devam ediyor Bursa. Bunlardan biri de Gürsu’da kurulan 107 hektar alana sahip bulunan ve yüzde 68’lik doluluk oranı ile bölge sanayicisine hizmet veren Gürsu Organize Sanayi Bölgesi. Tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizin etkilerinden en çok zarar gören illerin başında, otomotiv sektöründen sonra en çok etkilenen sektör olan tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerine de ev sahipliği yapan Bursa oldu. Gürsu Organize Sanayi Bölgesi firmalarının da yüzde 80’i tekstil sektöründe faaliyet gösteriyor. Gürsu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Orhan, krizin istihdam üzerinde olumsuz sonuçlar doğurduğunu, Gürsu Organize Sanayi Bölgesi 7 bin 500 kişiye istihdam sağlarken bu rakamın yıl içinde 4 bin 500-5 bin kişiye kadar gerilediğini söylüyor. 2009 yılında tabana oturan ekonominin 2010 yılında küçük bir ivme ile de olsa yükselişe geçeceğini, nitelikli büyümenin ise ancak 2011 yılının dördüncü çeyreğinde olacağını umduklarını ekliyor.
 
2010 ya­tırım­la­rı
Gürsu Organize Sanayi Bölgesi’nde, 2008 Kasım ayından bu yana herhangi bir yeni yatırım olmaması da krizin etkilerini tüm açıklığıyla ortaya koyuyor. Ancak 2010 yılı başında gerçekleşen iki adet sanayi parsel satışı, ekonominin geleceğine yönelik olumlu düşünceleri kuvvetlendiriyor. 2009 yılında Gürsu Organize Sanayi Bölgesi’nde kapanan firma olmamış, sadece iki şirket satış yoluyla el değiştirmiş. Bu şirketler de faal olarak faaliyetlerine devam ediyorlar. Ahmet Orhan, Gürsu Organize Sanayi Bölgesi’nde yapmayı planladıkları yatırımlar arasında 450’şer metreden oluşan projelendirilmiş yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hattı bulunduğunu, kilitli parke, tretuvar, bordür ve orta refüj yapımı çalışmalarının devam ettiğini belirtiyor. Bölgede ayrıca Gaziosmanpaşa ve Gürpınar Caddesi ve Çekiç Sokak trafiğe açılacak yollar arasında yer alıyor.  

HA­SA­NAĞA OR­GA­NİZE SA­NA­Yİ BÖL­GE­Sİ ( HO­SAB )
1995 yılında küçük bir sanayici grubunun çalışmalarıyla kurulan Hasanağa İşverenler Derneği olarak faaliyetine başlayan Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi, altyapı çalışmalarının da tamamlanmasının ardından yüzde 50’lik doluluk oranıyla hizmet vermeye devam ediyor. Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Bahattin Canıgüleç, 2010 yılında çevre duyarlılığı ile bölge sınırları içerisinde yer alan fabrikaların sıvı ve katı atıklarını toplayıp arıtarak çevre kirliliğini önlemek amacıyla yatırım önceliklerini arıtma tesisine verdiklerini söylüyor. Bölgenin su ihtiyacını çözmek amacıyla Hasanağa Göleti’nden de protez suyunun bölgeye getirilmesi çalışmaları sürüyor. Bölgenin daha modern bir görünüme kavuşması ve sanayicilere daha sağlıklı hizmet vermesi açısından altyapı çalışmalarının sona ermesinden sonra üstyapı çalışmaları öncelikle asfalt, tretuvar, ışıklandırma çalışmalarının yapılması planlanıyor.

NİLÜFER OR­GA­NİZE SA­NA­Yİ BÖL­GE­Sİ ( NO­SAB )
Bursa’nın sanayi yükünü çeken sanayi bölgelerinden biri olan Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi, 1998 yılında başlayan plansız sanayileşme öyküsünü 2001 yılında resmiyete kavuşturmuş. 2000 yılından sonra Organize Sanayi Bölgesi unvanını alan bölge, şimdilerde Bursa ekonomisine değer katan birçok firmayı bünyesinde barındırıyor. ~
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Küçük Sanatlar ve Sanayi Bölgeleri ve Siteleri Genel Müdürlüğü’nce 2001 yılında faaliyetlerine başlayan Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi, yol, kanalizasyon, yağmursuyu, bordür, tretuvar, içme suyu, sulama suyu, telekomünikasyon, doğalgaz, endüstriyel atık su altyapı ve endüstriyel atık su arıtma tesisi inşaatlarını tamamlayarak işletmeye almış. 2010 yılı programı içerisinde 34,5 kV yer altı kablo şebekesi ve dağıtım merkezleri ile aydınlatma projesinin yatırım yılı bölümünün tamamlanması ve toplam uzunluğu 4,5 kilometre olan Atatürk ve Nilüfer Bulvarı yollarına sıcak asfalt yapılması yer alıyor. Bölgenin 2011 yılı programında ise 34,5 kV yeraltı kablo şebekesi ve dağıtım merkezleri ile aydınlatma projesinin bitirilerek devreye alınması, düzenlenecek proje yarışması neticesinde NOSAB İdari ve Sosyal Tesis binasının inşaatının ihalesinin tamamlanarak inşaatının yapılması bulunuyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz