Dijital ses platformu Karnaval Medya Grubu, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği “Sesin Dijital Dönüşümü” araştırması ile 12. Baykuş Ödülleri’nde Vizyoner Baykuş kategorisinde Altın Ödül’ün sahibi oldu.
Yenilikçi bir yaklaşımla dijital ses dünyasında hızlı adımlar attıklarını kaydeden Karnaval Medya Grubu CEO’su Burak Can, “Dijitalleşen dünyada sesin hiç durmayan dönüşümünün izinden gitmeyi sürdürecek, ses yatırımlarımızla tüketicilerin değişen alışkanlıklarına yanıt vermeye devam edeceğiz” dedi.
Türkiye Araştırmacılar Derneği tarafından yılın en başarılı pazarlama ve kamuoyu araştırmalarını ödüllendirmek amacıyla bu yıl 12. kez düzenlenen Baykuş Ödülleri töreni, araştırma, reklam, pazarlama, iletişim, akademi ve marka dünyasının profesyonellerini bir kez daha buluşturdu. Türkiye’nin en çok dinlenen radyo frekanslarının yanı sıra farklı müzik zevklerine hitap eden 30’u aşkın dijital radyo frekansı, farklı müzik türleri ve en çok dinlenen podcast yayınları ile dinleyicilerinin her anında yanında yer alan, ses pazarlamasında lider olma hedefiyle ilerleyen Karnaval Medya Grubu, “Dijital Seste Segmentasyon” başlığı ile ödül töreninde yerini aldı. Grup, Yougov iş birliği ile gerçekleştirdiği “Sesin Dijital Dönüşümü” araştırmasıyla Vizyoner Baykuş kategorisinde verilen Altın Ödül’e layık görüldü.
“Dijital ses dünyasına yeni kavramlar kazandırıyoruz”
Araştırma çalışması ile ses ve müzik dinleme alışkanlıklarında yaşanan dönüşüme projeksiyon tuttuklarını belirten Karnaval Medya Grubu CEO’su Burak Can, “Adex’in verilerine göre, küresel dijital reklam yatırımlarında 29 ülke arasında 8. sırada yer alan Türkiye, yüzde 118’lik büyüme oranı ile 2022’de olduğu gibi 2023’te de en fazla büyüyen ülke konumunu koruyor. Türkiye, aynı zamanda küresel dijital ses pazarında yapılan medya yatırımlarının 5,6 kat’lık büyümesi ile en fazla büyüme gösteren ülke konumunda yer alıyor. Türkiye’de kesintisiz canlı radyo deneyimini, farklı müzik türlerini ve Türkiye’nin en çok dinlenen podcast yayınlarını tek bir platformda bir araya getirerek dijital ses dünyasında önemli adımlar atıyoruz. Geliştirdiğimiz içeriklerle de dijital ses dünyasının yeni kavramlarla zenginleşmesine olanak sağlıyoruz. Tüketicilerin değişen ses dinleme alışkanlıklarına paralel olarak müzikten iletişime kadar geniş bir yelpazede yenilikler sunarak ses yatırımlarımızı artıracağız” açıklamasında bulundu.
Ses ve müzik dinleme alışkanlıklarının dönüşümü ele alınıyor
Dijitalleşen çağda ses ve müzik dinleme alışkanlıklarında yaşanan dinamik dönüşümü tüm yönleriyle ortaya koyan “Sesin Dijital Dönüşümü” araştırmasında tüketicilerin internet, sosyal medya ve teknolojik ürün kullanımı alışkanlıklarının çözümlenmesi ve segmentasyonu hedeflendi. Araştırma örneklemi 12-55 yaş arası, kadın ve erkek, A, B, C1 ve C2 SES grubuna dahil; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana ve Samsun şehirlerinden katılımcılarla gerçekleştirildi. Toplamda 1,501 kişiyle görüşüldü. Ayrıca Karnaval kullanıcısı 210 katılımcı da araştırmaya dahil edildi. Araştırmada, Türkiye’deki tüketicilerin sesin dönüşümüne nasıl ayak uydurduğu ve dijital ses içeriklerine yönelik tutumları detaylı olarak incelendi.
Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?