Göz ve tüp bebek umut veriyor

Sektör, 5 yılda 2 kat büyüdü.

1.10.2010 00:00:000
Paylaş Tweet Paylaş
Göz ve tüp bebek umut veriyor
SAĞLIK TURİZMİ


BÜYÜME İSTİKRARLI 5 yıl önce 20 milyar dolar olan dünya sağlık turizmi pazarı, 40 milyar dolara ulaştı. Sektör, 5 yılda 2 kat büyüdü. Türkiye’de geçen yılı saymazsak sektör 2003’ten bu yana düzenli bir yükseliş trendinde. 7 yıl önce 93 milyon dolar olan cironun, bu yıl 280 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Bu da 7 yıl içinde büyümenin 3’e katlandığını gösteriyor. Yine yıl sonu itibarıyla sağlık turizmi için Türkiye’ye gelen yabancı sayısının 160 bini bulması bekleniyor. Yabancı hasta sayısında geçen yıla göre yüzde 20’lik artış var.

UCUZ FİYAT AVANTAJ Termal kaplıcalar sektörün en çok yabancı çeken alanı. İkinci sırada göz ameliyatları var. Bunu diş, cerrahi operasyonlar, saç ektirme ve tüp bebek tedavisi için gelenler izliyor. Medikal ve cerrahi tedavilerde Türkiye’deki hastanelerin Avrupa ve ABD’deki rakiplerine göre daha ucuz olması sektörün potansiyelini artırıyor. Almanya’da lazerli miyop ameliyatı 4 bin Euro’ya mal olurken aynı operasyon için Türkiye’de 800 Euro ödeniyor.

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR Sağlık hizmetlerini üçte bir daha ucuza sunmanın potansiyeli artırdığını belirten Türkiye Sağlık Turizm Organizasyonu Danışma Kurulu Üyesi Dr. Filiz Çevirme, “2011 hedefimiz, sağlık turizmi için gelen turist sayısını 500 bine çıkarmak” diyor. Hedef gerçekleşirse sektör 1 milyar dolara ulaşacak. Potansiyelin en fazla olduğu iki alan ise tüp bebek ve göz tedavileri.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz