'İsrail devleti Türkiye'nin dostudur'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye ile İsrail arasında kesin anlaşma yok' dedi.

21.12.2015 10:15:430
Paylaş Tweet Paylaş
'İsrail devleti Türkiye'nin dostudur'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Türkiye ile İsrail'in anlaştığı şeklinde haberler çıktı. Kesin anlaşma yok, henüz imza atılmış bir şey söz konusu değil. Bir taslak üzerinde çalışılıyor. Kuşkusuz, İsrail devleti ve İsrail halkı, Türkiye'nin dostudur. Şimdiye kadar ki eleştirilerimiz, İsrail hükümetinin aşırı davranışlarına, meşru görmediğimiz davranışlarına dönüktür' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

İSRAİL İLE KESİN ANLAŞMA YOK

Türkiye ile İsrail'in anlaştığı yönündeki haberlere değinen Çelik, "Kesin anlaşma yok, henüz imza atılmış bir şey söz konusu değil. Bir taslak üzerinde çalışılıyor. Kuşkusuz, İsrail devleti ve İsrail halkı, Türkiye'nin dostudur. Şimdiye kadar ki eleştirilerimiz, İsrail hükümetinin aşırı davranışlarına, meşru görmediğimiz davranışlarına dönüktür" dedi.

Türkiye-Rusya ilişkileri konusunda Çelik, "sovyetik propagandalara başvurulmaması gerektiğini" söyledi. Bundan sonra da Türkiye-Rusya ilişkilerinin bir şekilde süreceğinin altını çizen Çelik, şöyle devam etti:

"O sebeple Rusya yönetiminin bu sözleri sarf ederken büyük tarihi ilişkilerimizi göz önünde tutmalarını ve yine Türkiye ve Rusya arasında gelecekte halklarla devletler arasında sürdürülmesi zorunlu olan bu büyük gelişmelere ve geleceğe dönük olarak, geleceği lekeleyecek aşırı ifadelerde bulunmamalarını diliyoruz, kendilerine tavsiye ediyoruz. Ama çok çeşitli kaynaklardan Türkiye'yi DAEŞ terör terör örgüyle bulaştırmaya çalışan oradaki DAEŞ terör örgütünün petrol ticaretinin parçası gibi göstermeye çalışan bir takım yaklaşımlar söz konusu oldu. Bunların hepsinin yalan olduğunu herkes biliyor. Dünyada da kimse bunları ciddiye almıyor. Üzüldüğümüz nokta, Türkiye ve Rusya ilişkilerinin bu şekilde zedelenmeye çalışılmasıdır."

"Türkiye ve Rusya ilişkileri, Rusya'daki yönetimin yanlış yaklaşımlarından çok daha büyüktür" diyen Çelik, şunları kaydetti: "Bunları aşacak tarihsel derinliğe ve gelecek perspektifine sahiptir. Bu vesileyle bir CHP milletvekilinin, bir Rus kanalında tutup da DAEŞ'in elindeki sarin gazını Türkiye'nin verdiği şeklindeki yalan ifadesini açık bir şekilde kınıyoruz. Bu psikopatolojik bir durum ve kesinlikle başka şekillerde ele alınması gerekiyor.

"HERKESİN DİKKATİNİ ÇEKİYOR"

Çelik, terörle mücadele kapsamında ret, inkar ve asimilasyon politikalarının bitmesinin ardından Milli Birlik Kardeşlik Projesi ve Çözüm Süreci dönemlerinde silahların ülke dışına çıkarılması için yoğun bir faaliyet yürütüldüğünü söyledi. Çelik, "Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, Cizre, Silopi ve Nusaybin'de terör örgütünün faaliyetlerinin, bütün dünyanın gördüğü en vahşi terör örgütlerinden biri olan DAEŞ'in Irak'ta Suriye'de ve dünyanın diğer yerlerinde yaptığı bir takım yıkıcı faaliyetlerle bu derece benzerlik göstermesi herkesin dikkatini çekmektedir" dedi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz