Putin'den Akkuyu açıklaması

Putin, Akkuyu nükleer santralinin inşaatına devam etme kararının sadece ticari bazda alınacağını söyledi.

17.12.2015 15:33:290
Paylaş Tweet Paylaş
Putin'den Akkuyu açıklaması
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile ilişkilerin düzeleceğine ilişkin bir umut görmediğini söyledi. Moskova'da düzenlediği yıllık basın toplantısında soruları yanıtlayan Putin, şunları söyledi:

"Suriye'deki varlığımızı genişlettik, hava operasyonlarımızın sayısını artırdık. Orada Rus füze savunma sistemi yoktu şimdi S-400 var. Eskiden orada Türk uçakları uçuyor ve sürekli Suriye hava sahasını ihlal ediyorlardı, hadi şimdi uçsunlar. Türkiye ile ilişkilerin düzeleceğine ilişkin bir umut görmüyorum. Türkiye için önemli konularda işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu gösterdiysek, mevcut askeri işbirliği kanalları üzerinden 'Tamam orada konuştuk, ama sınırın bu kısmı hakkında konuşmadık, fakat burada da bizim çıkarlarımız var, dikkate alan şunları rica ediyoruz, oraya ateş açmayın' demek çok mu zordu. Kimse birşey söylemedi. Biz Türkiye ile işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu gösterdik. Uçağımızı vurmaya gerek var mıydı? Anlamıyorum neden? Oradan kaçacağımızı mı düşündüler? Rusya öyle bir ülke değil."

Rusya MB’nin para politikasını ve hükümetin makro istikrar politikasını desteklediği ifade eden Putin, “Enflasyon riski aşağı geldiğinde, faiz oranları da doğal olarak aşağı gelecek. Rusya’nın döviz rezervleri güçlü. Ekonomik krizde tepe noktası geride kaldı” açıklamasını yaptı. Putin, Akkuyu nükleer santralinin inşaatına devam edip etmeme kararının sadece ticari bazda değerlendirme sonucu alınması gerektiğini söyledi. Putin düzenlenen yıllık basın toplantısında, "Bu proje hakkındaki sorulara şirket seviyesinde karar verilmeli. Ekonomik çıkarlarımıza zarar verecek tek bir adım atmayacağız. Türk Akımı için AB'nin güzergah konusunda yazılı garantisine ihtiyacımız var" dedi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz