"Türkiye ile ilişkilerimiz tamamen onarıldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile biraraya gelen Rusya Devlet Başkanı Putin, " Türkiye ile ilişkilerimiz tamamen onarıldı" dedi.

3.05.2017 15:12:290
Paylaş Tweet Paylaş
"Türkiye ile ilişkilerimiz tamamen onarıldı"
Sputnik Türkiye'nin haberine göre davetini kabul edip Soçi'ye geldiği için Erdoğan'a teşekkür eden Putin, görüşmenin basına açık kısmında şunları söyledi:

"Sizinle planladığımız gibi ilişkilerimiz gelişiyor. Sizinle bir araya gelip ikili ilişkilerimizin kilit alanlarını ve Suriye krizi dahil olmak üzere temel uluslararası sorunlarını konuşabilme imkanı bulmamız çok iyi oldu. Bu ortak çalışmalarımız, Rusya-Türkiye ilişkilerinin özel bir statü kazandığını ve tamamen onarıldığını gösteriyor."

Putin şöyle devam etti: "Referandum sonucu nedeniyle sizi bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Ülkenizdeki iç siyasal durumun düzene gireceğine ve bunun, Rusya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine yardımcı olacağına inanıyoruz. Zira sizinle yaptığımız birçok şeyin parlamentolarımızda tartışılması gerekiyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı açıklamada, "Atacağımız adımlar bölgede büyük etki yaratabilir" ifadelerini kullandı.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz