TCMB tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. Buna göre TCMB toplam rezervleri 4 Ağustos haftasında artarken, yükseliş eğilimi üst üste 8'inci haftaya taşındı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, sektörün kredi hacmi 4 Ağustos itibarıyla 44 milyar 628 milyon lira arttı.
Şİmşek; "Makro-finansal istikrarı sağlamak ve ülkemizin şoklara karşı dayanıklılığını artırmak için kurala dayalı, uluslararası normlara uygun politikaları uygulamada kararlıyız" dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, haziranda sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına kıyasla yükseldi.
İşsizlik oranı haziranda yüzde 9,6'a yükseldi. İşsiz sayısı 2 bin kişi artarak 3 milyon 337 bin kişi oldu.
Başkan Biden'ın imzası ile çıkan kararname kapsamında, ABD'lilerin yarı iletkenler, kuantum teknolojileri ve belirli yapay zeka sistemleri geliştiren Çinli firmalara yatırımları kısıtlandı.
Moody's'den Türkiye ekonomisine yönelik analiz; "Daha ortodoks, kurallara dayalı ve öngörülebilir politika yapımına geçiş, kredi açısından olumlu ve beklediğimizden daha erken gerçekleşti"
Ticaret Bakanlığı, Kurulun bu ay yapılan toplantısının odağında, Türkiye'de "karanlık ticari tasarımlar" olarak anılan uygulamaların yer aldığını açıkladı.
Küresel piyasalar dünya genelinde para politikalarına yönelik endişelerle karışık bir seyir izlerken, gözler bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verisine çevrildi.
İngiltere merkezli emlak danışmanlık firması Knight Frank, 2023 yılının ilk çeyreğine dair Global Konut Fiyat Endeksi'ni yayımladı.
BIST 100 endeksine dahil hisselerden 64'ü yükselirken, 35'i değer kaybetti. İstanbul serbest piyasada dolar 27,0320 liradan, avro 29,6780 liradan satılıyor.
Ödülü, DeFacto Üst Yöneticisi (CEO) İhsan Ateş, Alternatif Satış Kanalları ve İş Geliştirme Genel Müdürü Serdar Ersoy ve Expansion ve İş Geliştirme Bölüm Başkanı Ercan Gedik aldı.
Şirketlerin, federal menkul kıymetler yasalarının kayıt tutma hükümlerini ihlal ettiklerine yönelik SEC suçlamasını kabul ettikleri belirtildi.
Üretici fiyatlarında 9 aydır devam eden düşüş eğilimi temmuzda da sürerken tüketici fiyatları Şubat 2021'den bu yana ilk kez azaldı. Tüketici fiyatlarında durgunluk deflasyon endişesini artırıyor.
Bandırma açıklarında 1111 kilometrekare, Bozcaada kıyılarında 299 kilometrekare, Gelibolu açıklarında 75,6 kilometrekare ve Karabiga kıyılarında 410 kilometrekare alan aday YEKA olarak tahsis edildi.