ASELSAN, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yeni iş ilişkisine ilişkin bildirimde bulundu. ASELSAN ile uluslararası bir müşterisi arasında yaklaşık 24,7 milyon euro tutarında satış sözleşmesi imzalandı.
TCMB'den yapılan açıklamaya göre, imalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), ocakta geçen aya göre 1,3 puan azalışla yüzde 76,2'ye düştü.
Güven endeksi, ocakta geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 1 azalırken, inşaat sektöründe yüzde 3,3 ve hizmet sektöründe yüzde 4 artış gösterdi.
TCMB verilerine göre, mevsimsellikten arındırılmamış Reel Kesim Güven Endeksi bir önceki aya göre 1,8 puan artarak 100,9 seviyesinde gerçekleşti.
IBM'nin geliri geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 4 artışla beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Tesla'nın geliri beklentinin altında kaldı
Microsoft'un hisse değeri, yüzde 1'in üzerinde artarak 404,78 dolara kadar yükseldi. Böylece Microsoft'un piyasa değeri gün içinde 3,01 trilyon doları gördü.
Borsa İstanbul'dan hatalı emir dolayısıyla gerçekleşen işlemlerde yeni düzenleme. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) işleyiş esaslarında değişikliğe gittiği bildirildi.
Türkiye 2023 yılında EBRD'nin yatırım yaptığı tüm ekonomiler arasında en yüksek yatırım hacmini alan ülke oldu.
Avrupa borsalarında dün alış ağırlıklı bir seyir öne çıkarken, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) bugün açıklayacağı para politikası kararları yatırımcıların odağında bulunuyor.
Bekir Cem Köksal, Zorlu Holding CEO’su olarak atandı. Köksal, 21 Haziran 2024 itibarıyla CEO'luk görevini devralacak.
J.P. Morgan'dan Stefan Weiler, "Uluslararası yatırımcı topluluğunun büyük bir kısmı Türkiye ile yeniden ilgileniyor. Ancak bu tüm yatırımcıların geri döndüğü anlamına gelmiyor" dedi.
Ev teknolojileri sektörünün öncü şirketlerinden Arçelik, sürdürülebilirlik alanında uluslararası başarılar elde etmeye devam ediyor.
Dünyanın en büyük endüstriyel robot üreticisi FANUC, İsveç merkezli otomobil üreticisi Volvo Cars’ın dünya çapındaki üretim tesislerine endüstriyel robot tedariki sağlayacak.
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'nin 2023 sonunda tüzel üye sayısı 150’ye ulaştı. TKYD’ye Arkas Holding, Boyner Grup, Farplas Otomotiv A.Ş, Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Petrol Ofisi de üye oldu.
Merkez Bankası (TCMB) ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ortaklığında yürütülen "Ödeme İste" sistemi kullanıma sunuldu. Peki, ödeme iste sistemi nedir? Ne işe yarıyor, nasıl kullanılıyor?