Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, faiz indirimleri için zamana değil verilere bağlı kalacaklarını söyledi.
Hafta içinde, merkez bankaları yılın son para politikası kararlarını açıklarken, gelecek döneme ilişkin alınan sinyallerle faiz indirimlerine önümüzdeki yıl başlanabileceğine dair beklentiler arttı.
Avrupa Merkez Bankası (ECB), 3 temel politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda sabit tuttu.
Sur Yapı çatısı altında faaliyet gösteren Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Borsa İstanbul'da gerçekleştirilen gong töreninin ardından SURGY koduyla işlem görmeye başladı.
Cep telefonlarına gönderilen "dijital para hesaplarının MASAK incelemesi sebebiyle kısıtlandığı" yönündeki kısa mesajlara (SMS) itibar edilmemesi uyarısında bulundu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TBMM Genel Kurulu'ndaki 2024 bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinden 'yaz saati' uygulaması ile ilgili gelen soru üzerine açıklama yaptı.
Zorunlu trafik sigortası aylık azami prim artış oranı, 2024 yılının ilk 4 ayı için yüzde 5 olarak belirlendi. Oran, 2023'ün mayıs ayından itibaren aylık yüzde 2 olarak uygulanıyordu.
Ekim ayında finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları 1,5 milyar dolar azaldı, tahvil stoku da 521 milyon dolar gerileyerek 9 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.
Resmi Gazete'de yayımlanan TMSF kararına göre, 400 bin lira olan sigortaya tabi mevduat ve katılım fonu tutarı, 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere 650 bin liraya yükseltildi.
Türkiye'nin CDS'i, mayıs ayındaki 700 baz puan seviyelerinden 319 baz puana gerileyerek Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesine indi.
Avrupa Birliği'nin (AB) gıda katkı maddelerinin spesifikasyonlarını belirleyen mevzuatta yaptığı düzenlemeler dikkate alınarak Türkiye'deki mevzuatta da buna paralel değişikliklere gidildi.
Ticaret Bakanlığı, perakende ticarette ilke ve kuralları yeniden düzenledi. Yönetmelik 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankanın para politikası sıkılaşmasını muhtemelen tamamladığını ancak ihtiyaç olması halinde daha da sıkılaştırmaya hazır olduklarını ifade etti.
Avrupa'da dün İngiltere hariç negatif bir seyir öne çıkarken, bugün gözler bölgede merkez bankalarının faiz kararına çevrildi.
2023 yılı Türkiye Bonds, Loans & ESG Capital Markets CEE, CIS & Türkiye Ödülleri etkinliği Shangri-La Bosphorus Hotel’de 14-15 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi.