CNN'nin haberine göre son birkaç yıl, özellikle de servetini ülkenin bir zamanlar çok hareketli olan emlak piyasasında inşa eden Çin'in süper zenginleri için iyi geçmedi.
Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, geçen yıl 1,8 milyon seviyesinde gerçekleşirken, fiyatlar ortalama yüzde 43 yükseldi.
Geçen yıl Türkiye'de kurulan yabancı ortak sermayeli 20 bin 135 şirketten 1363'ünü kuran Ruslar ilk sırada yer aldı.
Dünya genelinde açıklanacak öncü PMI verilerinin yanı sıra ABD'de 4. çeyrek büyüme, Almanya'da Ifo endeksleri ve yurt içinde tüketici güven endeks ive kapasite kullanım oranı öne çıkacak
Mahkeme kayıtlarına göre, New York Güney Bölge Savcısı Damian Williams, el konulmak üzere hisse senedi, nakit ve kripto paradan oluşan 10 hesabı belirledi.
Yellen: ABD'nin olası bir temerrüde düşmesi şüphesiz ABD ekonomisinde bir resesyona neden olur ve küresel bir mali krize neden olabilir.
Merkezi yönetim brüt borç stoku, 2022 aralık ayı sonu itibarıyla 4 trilyon 33,2 milyar lira olarak belirlendi.
Yatırım fonları yüzde 2,16, bireysel emeklilik fonları yüzde 3,37 değer kazandı. Kategorilerine göre bakıldığında yatırım fonları içinde en çok kazandıran yüzde 7,39 ile "Borsa Yatırım Fonları" oldu.
Togg CEO'su Gürcan Karakaş; "Şubat ayında ön siparişleri açıp ilk çeyrek sonunda kullanıcılarla buluşturmaya başlayacağız. Trumore platformu üzerinden de ön sipariş verme hakkı olacak" dedi.
TCMB, zorunlu karşılık tutarının üzerinde getirilen dövize yüzde 4,5 faiz verecek. Bankalar yurt dışında tuttuğu dövizler için yüzde 4,3 oranında Libor faizi alıyordu.
TCMB'nin geçen yılın son Enflasyon Raporu'nda, enflasyonun 2023 sonunda orta noktası yüzde 22,3 olmak üzere, yüzde 17,7 ile yüzde 26,9 aralığında gerçekleşeceği öngörülmüştü.
Otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarında geçen yıl Türkiye'de üretim yapan markaların araç satışı 343 bin 228, ithal markaların araç satışı ise 440 bin 55 oldu.
Yıllık Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), yüzde 49,9 olurken bu rakam son 13 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.
Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan, yapay zekâ teknolojisinin yarattığı olumlu değişimler ve sorumlu yapay zekâ uygulamasının gerekliliği hakkındaki görüşlerini paylaştı.
Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper, "Sürdürülebilirliği bir risk değil, değer yaratma fırsatı olarak görüyoruz. Mevcut ekonomik büyüme düzenini devam ettirmenin artık mümkün olmadığı çok açık." dedi.