Aselsan

#35 Aselsan

Elektrik-Elektronik | Ankara

Ciro
13.012.551.000₺
Vergi Öncesi Kâr (TL)
3.308.531.000₺
İhracaat ( $ )
330.716.000$
Çalışan Sayısı
6.797
ASELSAN, 1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme cihaz ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kuruldu. 2016 yılında yüzde 36 büyüyen şirket Capital500 sıralamasında 15 basamak sıçradı. 734 milyon TL gibi önemli bir kâra imza attı. ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirket. ASELSAN hisselerinin yüzde 84,58'i TSKGV'ye ait, yüzde 15,3'lük kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görüyor. Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN; başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere yurt içi ve yurt dışı ihtiyaç makamlarının, haberleşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri, komuta kontrol sistemleri, ulaştırma, güvenlik, trafik, otomasyon ve sağlık teknolojilerine yönelik ihtiyaçlarını karşılayabilecek çok geniş bir ürün yelpazesine sahip.
(*) : Açıklanmadı
ASELSAN temettü teklifini duyurdu
Tüm Haberler

ASELSAN temettü teklifini duyurdu

ASELSAN'dan KAP'a yapılan açıklamaya göre pay başına brüt 0,2346491 TL, net 0,1994517 TL temettü ödenmesi genel kurul onayına sunulacak.

30 NİSAN, 2025

ASELSAN 52,7 milyon dolarlık ihracat sözleşmesi imzaladı
Tüm Haberler

ASELSAN 52,7 milyon dolarlık ihracat sözleşmesi imzaladı

ASELSAN, Pasifik bölgesindeki bir müşterisiyle deniz platformlarına yönelik, radar, silah ve hava savunma sistemlerinin satışı kapsamında toplam 52,7 milyon dolarlık ihracat sözleşmeleri imzaladı.

3 NİSAN, 2025

ASELSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı sözleşme imzaladı
Tüm Haberler

ASELSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı sözleşme imzaladı

ASELSAN ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında, kara araçlarına yönelik faydalı yüklerin tedariki kapsamında toplam tutarı 36 milyon euro olan sözleşme imzalandı.

13 MART, 2025

ASELSAN'dan 107,4 milyon dolarlık sözleşme
Tüm Haberler

ASELSAN'dan 107,4 milyon dolarlık sözleşme

ASELSAN ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında yeni nesil radar sistemlerinin tedarikine yönelik 107,4 milyon dolarlık sözleşmeler imzalandı.

11 MART, 2025

ASELSAN'dan 54 milyon dolarlık sözleşme
Tüm Haberler

ASELSAN'dan 54 milyon dolarlık sözleşme

ASELSAN ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında yeni nesil elektronik harp sistemlerinin tedarikine yönelik 54 milyon dolar tutarında sözleşme imzalandı.

3 MART, 2025

ASELSAN'dan 296 milyon euroluk sözleşme
Tüm Haberler

ASELSAN'dan 296 milyon euroluk sözleşme

ASELSAN ile yurt içi bir müşterisi arasında kara araçları faydalı yükleri kapsamında toplam tutarı 296 milyon euro olan sözleşme imzalandı.

27 ŞUBAT, 2025