Capital'de bu ay...

İşte Haziran ayının başlıkları...

1.06.2015 15:01:050
Paylaş Tweet Paylaş
Capital'de bu ay...

KAPAK

DEVLERİN YENİ ROTASI

Koç’tan Sabancı’ya Türkiye’nin en büyük 45 holdinginin ciro performanslarını araştırdık. 45 holdingden 32’si çift haneli büyüdü. 2 holdingin büyümesiyse eksiye düştü.

ARAŞTIRMA

30 SEKTÖRÜN KRİTİK GÜNDEMİ

Otomotivde ihracatı durma noktasına getiren grevler, beyaz eşyadaysa ÖTV indirimi acil çözüm bekliyor. İnşaat, tekstil, mobilya ve turizmse daralmayı aşmaya odaklanmış durumda.

YERELLER NE YAPACAK?

50 büyük yerel perakendecinin gelecek planlarını araştırdık. Yeni mağazalarla büyümeyi planlayan yerel zincirler arasında satın alma planlayanlar da var.

ALAN MÜŞTERİ HESAPLARI!

Kişisel bakımda bir mağazaya giren100 müşteriden yarısı alışveriş yapıyor. Otomotivdeyse bu sayı 20 civarında. Sektörlere göre alışveriş yapan müşteri oranları dikkat çekici!

SOSYAL MEDYADAN NE ÖĞRENDİK?

Sosyal medyadaki yorumlar, eleştiriler ve mention’lar şirketler için yeni öğrenme alanı oluşturdu. Markaların bu alandaki geri dönüşleri nasıl kazanca dönüştürdüğünü inceledik.

SÖYLEŞİ

“PAZAR DEĞİL GÖNÜL PAYI PEŞİNDEYİZ”

Sabancı Vakfı’ndaki çalışmaların sonucunda pazar payı değil, gönül payı almayı hedeflediklerini belirten Güler Sabancı, “En zoru da bunu yaşatmaktır” diyor.

“SATIN ALMA FIRSATLARINI İZLİYORUZ” Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Pınar’ı ve DYO’yu dünya markası yapma hedefiyle çalıştıklarını, satın alma fırsatlarını da izlediklerini belirtiyor.

“SATIŞLAR YAVAŞLARSA, ÖZKAYNAK RİSKİ OLABİLİR”

GYODER Başkanı ve Torunlar Holding’in patronu Aziz Torun, özkaynak konusunda uyarıyor. Torun, “Satışlar yavaşlarsa sektörde özkaynak riski oluşabilir” diyor.

“RAKIYI 10 YILDA GLOBAL YAPARIZ”

2014’ü 36 milyon dolar ihracatla sektöründe birinci olarak kapatan Mey İçki’nin CEO’su Galip Yorgancıoğlu, “Rakımızı global marka yapmak için 10 yıla ihtiyacımız var” diyor.

ONLINE İTİBAR TAKTİKLERİ

Silikon Vadisi’nin harika çocuklarından ve online itibar yönetimi şirketi Reputation.com’un CEO’su Michael Fertik’le online alanda itibar kazanmanın formüllerini konuştuk.

DAHA AZ BEKLETME PEŞİNDE!

Hız yarışı devam ediyor. Herkes müşterisini daha az bekleterek, pazar payı kapma peşinde. Son 5 yılda GSM’de bekleme süresi 15 saniye, e-perakendedeyse 3 gün azaldı.

YÖNETİM

DAHA AZ BÜROKRASİ

CEO’ların ortak bir hedefi var. O da bürokrasiyi azaltmak. Yöneticilerin kapılarını kaldıran, eskiye göre daha az toplantı yapan CEO’lar karar süreçlerini de hızlandırmanın peşinde.

“BASİT KURALLAR BAŞARIYA GÖTÜRÜR”

“Karmaşık bir dünyada nasıl başarılı olursunuz” kitabının yazarı MIT öğretim üyesi Prof. Donald Sull, başarının sırrının şirket içinde basit kurallar belirlemekten geçtiğini söylüyor.

FİNANS

BANKACILAR NEYE BAKIYOR?

Bankacılıkta 8 temel gösterge var. Bunlardan net faiz marjı ve kredi/mevduat rasyosu alarm veriyor. Takipteki krediler ve aktif kârlılıkta da kırmızı çizgiye yaklaşılıyor.

“HEDEF İHRACATIN YÜZDE 30’UNU FİNANSE ETMEK ”

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, destek verecek ihracatçı arıyor.  İhracatının yüzde 20’sini finanse etmeyi planlayan bankanın hedefi bu oranı yüzde 30’a çıkarmak.

REVİZYON OLACAK MI?

Leasing ve faktoringte büyüme şimdilik beklentinin altında. Sigortada da ise artan otomotiv satışları yüzleri güldürüyor. BES ve finansman şirketleri ise daha az sıkıntı…

İHRACATLA YÜKSELECEK

Faktoring sektöründe büyümenin motoru ihracat olacak. Yıla zorlu bir ortamda başlayan sektörün önde gelen oyuncuları 2015 için çift haneli büyüme hedeflerini koruyor.

“HEDEFİMİZ İLK10’A GİRMEK”

Generali,  2014’ü yüzde 80 artışla 158 milyon TL prim üretimiyle kapattı. Genel Müdür Mine Ayhan, “Türkiye’de hedefimiz, önce ilk 10’a, sonra sırasıyla ilk 5’e ve ilk 3’e girmek” diyor.

GÖRÜŞLER

Ian Bremmer/ ÇİN’İN MARSHALL PLANI

Al Ries/ DAHA BİLGİLİ TÜKETİCİ

David Bork/ AİLE OFİSLERİ

Ali Özgenç/ SAĞLIKTA İNOVASYON

Mehmet Gerz / SEÇİMLERİN EKONOMİYE VE PİYASALARA OLASI ETKİLERİ

KONJONKTÜR

ENFLASYONDA ROTA SAPMASI

Enflasyonun ilk 4 ayda rotadan sapması, yılın kalan döneminde izleyebileceği seyri de değiştirdi. 2016’da, enflasyonu kontrol altına alabilmek zor gibi görünüyor.

 

RICHARD BRANSON

PROJEKSİYON

İNSANLAR

ŞİRKET DOKTORU

NASIL BAŞARDIM

10 SORU

PAZARLAMA

MEDIAPULSE

ZİRVE YOLU

FINANCE SUITE

KİŞİSEL YATIRIM

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz