"Erikli,Trakya'nın yeni yıldızı olacak"

'Erikli hızla bilinirliği artan ve kalitesi yükselen bir şehir'

1.08.2010 00:00:000
Paylaş Tweet Paylaş
"Erikli,Trakya'nın yeni yıldızı olacak"

Trakya Bölgesi’ne uzaktan bakınca tarımın hakimiyeti gözden kaçmıyor. Ancak bölge şehirleri son yıllarda sanayi alanında yaptıkları atılımlarla dikkat çekiyor. Trakya, bir yandan da turizm atılımları ile göz dolduruyor. Bölgede turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Erikli tanıtım faaliyetlerine hız verdi. Yüksekdağ Turizm İnflaat ve Erikli Otel Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yüksekdağ, Marmara Bölgesi’nde Ege Denizi’ne kıyısı olmanın ve İstanbul’a yakınlığının verdiği avantajları kullandıklarını ifade ediyor. şehirde devam eden turizm yatırımları ve bölgenin genel ekonomik durumu ile ilgili söyleşi gerçekleştirdiğimiz Enver Yüksekdağ sorularımızı şöyle yanıtladı:

Turizm bölgesi olarak Erikli ve Saros’u anlatabilir misiniz?

Sakin turizm için çok uygun bir yapısı var Erikli’nin. Dinlenerek tatil yapabileceğiniz bir bölge burası. Yüksek sesli müzik çalan gezi tekneleri yok. Sahile uzanan otellerin barları var. Bugünlerde bar ve eğlence merkezleri gitgide artıyor ancak şehir dokusundan taviz vermiyor. Sakinliğini koruyor. Kumsalda gece yürüyüşü yapmak da çok güzel. Gürültü olmayınca, geriye sadece dingin bir Ege manzarası kalıyor. Erikli, Saros sahilinin en büyük yerleşimlerinden biri olarak öne çıkıyor. İçinde Saros Körfezi’nin en iyi otellerini barındırıyor. Diğer sahil yerleşimlerine göre büyük olmasından dolayı her yönden canlılık barındırıyor. Sahil yerleşiminin hemen arkasında yer alan büyük tuz gölü, birçok kuş için barınma mekanı. Erikli sahiline ulaşım için 2 yol olmasına rağmen çoğunlukla Mecidiye yolu kullanılır.Mecidiye ile Erikli arası 2 kilometrelik bir mesafe.

Misafirleriniz daha çok hangi bölgeden geliyor?

İstanbul’a en yakın Ege sahili burası. İstanbul’dan normal bir araç ile 2 saatte buraya gelebilirsiniz. Eğer yolda mola verirseniz maksimum 3 saatte buraya ulaşabilirsiniz. Hatta biz misafirlerimize şunu söylüyoruz: Güney sahillerinde hiçbir farkı olmayan Saroz ve Erikli’ye araçları ile gelirlerse güneye gitmek için harcayacakları yatık veya seyahat parası ile burada 2 gün tatil yapabiliyorlar. Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelenler için de kolay bir ulaşım yolu var. Marmara denizinden daha farklıdır Ege. Ege sahillerinin en büyük özelliği suyun ve kumsalın çekiciliğidir. Burası da güneydeki tatil bölgelerinden tek farkla ayrılmaktadır: Burada gürültü olmadan dinlenebilir, güney sahillerinde ödeyeceğiniz fahiş rakamların neredeyse yarısına tatil yapabilirsiniz. Erikli’nin en beğenilen tarafı budur. Gelen misafirlerimizin yüzde 75’i İstanbul’dan geliyor. Son yıllarda sınır kapılarındaki sorunların bir kısmının çözüme ulaştırılması ile Bulgaristan ve Yunanistan’dan da misafirler gelmeye başladı. Önümüzdeki yıllarda bu oranın artacağını tahmin ediyorum.

Geçtiğimiz yaz dönemi ile bu yılı karşılaştırabilir misiniz?

Bu soruyu kriz dönemi ile karşılaştırma yapmam için soruyorsanız size şunu söylemeliyim; krizler başlar ve başladığı gibi biter. Bizler krizle yaşamaya alışmış, her yıl kriz olacakmış gibi davranan insanlarız. Canlılık krize rağmen devam eder. Biz birçok kriz atlattık. Geçtiğimiz yıllara nazaran elbette ciddi bir artış var. Fakat krizde de iş yaparsanız zaten ayakta kalırsınız.

Tanıtım faaliyetlerinizden bahsedebilir misiniz?

Erikli olarak son yıllarda bu konuda çalışmalarımıza hız verdik. Daha önceki yıllarda Edirne ile birlikte fuarlara katılıyorduk. Artık sadece Erikli olarak katılıyoruz. Çünkü Edirne kültür turizmi şehri iken bizler tatil turizmi tanıtımı yapıyoruz. Tanıtımın meyvelerini topluyoruz. Önümüzdeki yıllarda da daha çok tanıtım yapacağız. Sadece tanıtım yapmanın yeterli olmadığının farkındayız. Eriklili iş adamları olarak elbirliği ile şehrin altyapısını tamamladık. Bazı küçük eksiklerimiz elbette var ancak hiçbir problem çözümsüz değildir.~

Kendinizden bahsedebilir misiniz? Turizm sektörüne nasıl girdiniz?

Erikli’nin yerlisi olarak yıllardır bu bölgede ticaretle uğraşmaktayız. Ben müteahhit olarak uzun süre bölgemizde çalıştım. Ticaretle uğraşırken burası belediyeye ait atıl durumda kalmış sosyal tesis idi. Biz burayı alarak yatırım yaptık. Yaptığımız yatırımdan sonra şehrin öne çıkan tesislerinden biri oldu Erikli Otel. Erikli Otel’e gelen misafirlerimiz buraya her yıl düzenli olarak gelen kişilerden oluşuyor. İnsanlar memnun kaIıyor ki her yıl burayı tercih ederek bizi onurlandırıyor.

Dünyada ilk olan tarihi sualtı müzesinin de yapılması düşünülüyordu. Proje ne konumda?

Kadıköy Sualtı Araştırma ve Eğitimi Merkezi ve yerel yönetimler ile Saros Körfezi'nde Batık Projesi’ni hayata geçireceğiz. Yapay Resif Projesi’ne izin verildi. Gerekli tüm görüşmeler yapıldı. Bu proje yaklaşık 400 bin dolara mal olacak ve Türkiye’nin ilk sualtı heykel ve batık müzesi olacak. Saros Körfezi dalış okullarının sık sık kullandığı bir bölge. Yapılacak bu çalışma şehrimizi ve bölgemizi diğerlerinden ayıracak.

 

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz