Kitap

İçsel Liderliğin YoluJoseph Jaworsky’nin GOA Yayınları’ndan çıkan kitabı “İçsel Liderliğin Yolu”, “Eşzamanlılık” altbaşlığını taşıyor. Jaworsky, kendi öyküsünden...

1.07.2006 03:00:000
Paylaş Tweet Paylaş

İçsel Liderliğin Yolu

Joseph Jaworsky’nin GOA Yayınları’ndan çıkan kitabı “İçsel Liderliğin Yolu”, “Eşzamanlılık” altbaşlığını taşıyor. Jaworsky, kendi öyküsünden hareketle kültürel ve kurumsal değişimin her an, her yerde ve herkes için başlayabileceğini anlatıyor. Her tür öndere uygulanabilir bir liderlik tanımı veriyor. Öğrenmeye dair önemli mesajlar içeren kitap, liderlik konusunda önemli bir kaynak. Jaworsky, yazdığı önsözde “Umuyorum, bu kitap size kendi değişiminizde yol gösterir ve öngörülebilir mucizelerin hayatınızda, kendi örgütünüzdeki liderlerde ve bir bütün olarak toplumunuzda ortaya nasıl çıktıklarını burada anlatılandan çok daha iyi bir şekilde anlayabilirsiniz” diyor.

İş Yaşamında Güvenli Davranış

Morpa Yayınları Psikoloji Dizisi’nden çıkan ‘İş Yaşamında Güvenli Davranış’ adlı kitap, Jale Minibaş Poussard tarafından kaleme alınmış. Kitap, kişisel gelişim sağlamak veya iş dünyasında başarılı olmak isteyenlerin yararlanabileceği bir kaynak. Güvenli davranışın tanımlanması, çeşitli bağlamlarda irdelenmesi ve geliştirilmesi üzerine kapsamlı ve öncü bir çalışma. Özenle seçilmiş canlı ve gerçek örneklerle kişisel alıştırmalar, kitabın teorik zenginliğini destekleyip uygulanabilir hale getiriyor. Yazar, iş dünyasına olduğu kadar psikoloji bilimine hakimiyetini de ustaca ortaya koyuyor.

Yedi Günlük Hafta Sonu

Pazartesi sabahı herkes işe giderken şöyle bir Emirgan’a uzanıp çayınızı yudumlama isteğinizi fantezi sayanların henüz mutlak çoğunluk olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Ne var ki, SEMCO firması ve onun CEO’su Ricardo Semler’e göre bundan daha doğal bir hakkınız olamaz. Optimist’in İş-Yönetim dizisinin yeni kitabı “Yedi Günlük Hafta Sonu”, işte bu yeni ekonominin yeni yaşam ve çalışma tarzını anlatıyor. SEMCO Brezilya’da 1990 yılında patlak veren hiperenflasyonu zararsız, hatta büyüyerek atlatan az sayıdaki firmadan bir tanesi. Kitabın yazarı, firmayı, yönettiği 20 yıl içinde 4 milyon dolar gelirden 212 milyon dolar gelire getirmiş. “Demek ki bir bildiği var” diyoruz ve kitabı tavsiye ediyoruz.

Çalışma Yaşamında Motivasyon

Çalışma yaşamı kimileri için eğlence merkezidir, kimileri içinse işkence mekanı olabilir. Bazı insanlar işlerine koşarak giderken, neden bazı insanların ayakları geri geri gider? Bu sorunun cevabında motivasyon kavramının yattığını keşfetmek zor olmasa gerek. Bireyin motivasyonunun işine, işyerine ve çalışma yaşamına olan bakış açısını etkilediği fikrinden yola çıkan Yrd. Doç. Dr. Aşkın Keser kitabında, bu kavramları ayrıntılı olarak değerlendiriyor. Ayrıca somut örneklere de yer veriyor. Konuyla ilgilenenler kitabı Alfa Aktüel Yayınları’ndan temin edebilir.

D & R Kitapları

Demir Çağı’nda Batı Anadolu
Atlas’ın arkeoloji özel sayısı Arkeoatlas çıktı. Geçen yıl Doğu Anadolu’nun Demir Çağı’nı işleyen dergi bu sayısında aynı dönemdeki Batı Anadolu’yu konu ediniyor. Arkeoatlas’ın ana konularını Phryg ve Lydia krallıkları oluşturuyor, Gordion, Midas, Sardis gibi önemli kentlerin kurulduğu dönemdeki Batı Anadolu inceleniyor. Bunun dışında ilk sikkeler, Anadolu dilleri gibi dosya konuları var. Dergide geçen yıla ait seçilmiş kazı raporları ve poster eki de yer alıyor.

Sağlıklı Yaşam İçin
“Sağlıklı ve Uzun Bir Yaşam İçin Vücudunuzu Arındırmanın Doğal Yolu/Detoks” adlı kitap, Alfa Yayınları’ndan çıktı. Doğu Felsefesi ve tıbbının en önemli yazarlarından biri olan Daniel Reid tarafından yazılan kitap, yaşamın zevklerinden ödün vermeden, hızlı bir iyileşme sağlamak, hastalıksız ve uzun bir yaşam sürmek için günlük hayatta kolaylıkla uygulanabilecek pratik yöntemler sunuyor.

Kendi Markanız Olun
“Kendi Markanız Olun” isimli kitap, okuyuculara hayatları boyunca özgün “markalı” ilişkiler kurarak ve kullanarak başarılı olmalarına yardım etmek için kişisel bir gelişim aracı sunuyor. “Marka, güçlü bir inanç sistemi tarafından körüklenen ve duygusal bir bağlantıya dönüşen özel bir ilişkidir” düşüncesinden yola çıkan yazarlar David McNally ve Karl D. Speak, marka değerini kullanarak ilişkilerin kişisel başarı sağlamadaki önemini sergiliyor. Kitap, “Güçlü markaları olan şirketler ve ürünler daima sektörlerinde en başarılı olanlardır” tespitini yapıyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz