Kitap

Para Kazandıran YenilikçilikProf. Dr. Arman Kırım, son günlerin en çok tartışılan konularından inovasyon ile ilgili çalışmalarını, “İnnovasyon-Para Kazandıran Yenilikçilik” adıyla kitaplaştırdı. Ba...

1.02.2007 02:00:000
Paylaş Tweet Paylaş

Para Kazandıran Yenilikçilik
Prof. Dr. Arman Kırım, son günlerin en çok tartışılan konularından inovasyon ile ilgili çalışmalarını, “İnnovasyon-Para Kazandıran Yenilikçilik” adıyla kitaplaştırdı. Bazıları daha önce Capital Dergisi ile birlikte yayınlanan toplam 5 kitapçıktan oluşan kitap, Sistem Yayıncılık’tan çıktı. Kârlı büyümek ve hayatta kalmak isteyen tüm şirketlerin gündem maddesi olan inovasyon konusuna ayrıntılı bir bakış getiren kitap, Türkiye’deki şirketler için en öncelikli inovasyon konularının nasıl hayata geçirileceğine dair bütünsel bir yaklaşım ve uygulama modeli sunuyor.

Pazarlama İletişiminde Yeni Düzen
Global Tanıtım Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Aydede’nin, bloglar ve bloggerlar dünyasında iki yılı aşkın süredir yaptığı araştırmalardan derlediği “Blog Çağı” adlı kitap, Hayat Yayınları’ndan çıktı. Gerçek liderler için sanal günlük tutmanın bir zorunluluk olduğu, aynı şeyin şirketler için de geçerli olduğu tezini savunan kitap, “Blog nedir, etkin biçimde nasıl kullanılabilir, pazarlamada bloglardan nasıl faydalanılır” gibi sorulara cevap veriyor.

Girişimcilik Tutkusu
Dünyanın önde gelen KOBİ danışmanlık şirketlerinden E-Myth Worldwide’ın kurucusu Michael Gerber, bestseller olan kitabı “Girişimcilik Tutkusu” ile küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerine işlerini sistemlileştirmeyi başarının altın anahtarı olarak gösteriyor. “Girişimcilik Tutkusu” kitabı, acımasız bir rekabetin hüküm sürdüğü iş dünyasında ayakta kalma savaşı veren iş sahiplerine başarının kapılarını aralıyor. Her yıl bir milyonun üzerinde işyerinin açılıp kapandığı ABD’de, yayınladığı beş kitabı da “bestseller” olan Gerber, küçük işletmelerin nasıl büyüyeceğini anlatıyor.

Üç Saniyede Satışın Sırrı
Mark Joyner’ın yurtdışında satış rekorları kıran “The Irresistible Offer” isimli kitabı, MediaCat tarafından yayınlandı. “Günlük hayatınızdaki başarı, iş hayatınızdaki satış başarısızlığı ya da yeni tanıştığınız bir insanın sizinle ilgili izlenimini değiştirmek için sadece 3 saniyeniz var” düşüncesinden yola çıkan yazar, bu çok değerli saniyelerin iyi kullanılabilmesi için taktikler veriyor. Yazara göre işin sırrı, karşı tarafa, karşı konulmaz bir teklif sunmakta yatıyor.

D & R Kitapları

Yokoluş
Yıl 2055. İnsanlık büyük bir ekolojik felakete doğru gidiyor. Dünyanın dört bir yanındaki volkanlar patlıyor, görülmemiş büyüklükte depremler yaşanıyor, tsunamilerle gökdelenler bile yıkılıyor. ABD, Yeni Zelanda, Kanada, Ortadoğu ve tüm Akdeniz yerle bir oluyor. İstanbul’un doğusunda insan yapımı hiçbir şey kalmıyor. Ray Hammond tarafından yazılan ve İstiklal Kitabevi’nden çıkan kitap, “Yarından sonra yeni bir gün olacak mı” sorusuna heyecanlı bir cevap arıyor.

Havana’nın Sıcak Yazı
Arnaldo Correa tarafından yazılan “Havana’nın Sıcak Yazı”, Soğuk Savaş sonrası Küba ve ABD istihbarat servislerinin, aksi tesadüflerle dolu skandal operasyonlarının zekice yazılmış bir portresi. Romanın kahramanı olan Carlos Manuel, 20 yıl boyunca Afrika ve Latin Amerika’da çeşitli görevlerde ünlenmiş ve gerçek kimliğini hep saklamayı başarmış Kübalı bir özel ajan. Karısı ölünce Havana’ya geri dönüyor ve kendini beklenmedik olayların içinde buluyor.

Bir Lezzettir Hayat
Tülin Doğruer tarafından onlarca değişik lezzetin ve birbirinden keyifli menülerin bir araya getirilerek derlendiği “7 Gün / 24 Saat Bir Lezzettir Hayat” kitabı, sofra sanatına düşkün, damak tadının değerini bilen, lezzet tutkunları için hazırlanan çok özel bir çalışma. Kitapta, Sabah İncelikleri, İkindi Fiskosları, Akşamüstü Balonları, Akşam Keyifleri, Pazar Kaçamakları gibi birbirinden leziz ve şık menüler bulunuyor. İsterseniz, doğum günü, barbekü ve özel davetlerinizde uygulayabileceğiniz lezzetli tarifler de var.

1 İnnovasyon - Para Kazandıran Yenilikçilik Sistem Yayıncılık
2 7 Dahi CEO Pegasus
3 Küçük İşletmeler İçin Büyük Fikirler Pegasus
4 İnovasyon/Yönetimde Devrimin Rehberi Alteo
5 Çaktırmadan İkna Kapital Medya Hizmetleri
6 Bill Gates’in Liderlik Sırları Akis Kitap
7 Yönetim İlkeleri Hayat Yayıncılık
8 Klasik Drucker - Yönetim Hala Yönetmek Zorunda Optimist
9 Tongue Fu - Sözlü Dövüş Sanatı Boyner Yayınları
10 Yöneticinin Yönetimi Kariyer Yayınları

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz