Kitap

Etkin Yöneticinin Seyir DefteriYönetim disiplininin en büyük isimlerinden Peter Drucker’ın yazdığı “Etkin Yöneticinin Seyir Defteri” isimli kitap, her düzeydeki yöneticiler, yönetici adayları ve bi...

1.04.2007 03:00:000
Paylaş Tweet Paylaş

Etkin Yöneticinin Seyir Defteri
Yönetim disiplininin en büyük isimlerinden Peter Drucker’ın yazdığı “Etkin Yöneticinin Seyir Defteri” isimli kitap, her düzeydeki yöneticiler, yönetici adayları ve bilgi işçileri için 5 temel etkinlik uygulaması sunuyor. Kitapta zaman yönetimi, odaklandırma, üretkenlik, yoğunlaştırma ve etkin karar alma gibi başlıklar yer alıyor. Kitap, etkin olmanın aslında 5 karmaşık uygulamadan oluşan bir alışkanlık olduğu ve öğrenilebileceği tezini savunuyor.

“Yalan Dünya” Polisiye Severleri Bekliyor
Sibel Köklü, “Yalan Dünya” adını verdiği yeni ve farklı bir polisiye türle okur karşısına çıkıyor. Onun polisiyesinin en büyük farkı, yüzde 100 bizden olması. İçi boşaltılan bir banka, rüşvet yiyen polisler, olayların ardındaki sır perdesini merak eden gazeteciler ve trajik bir Türkiye gerçeği… İstiklal Kitabevi’nden çıkan kitabın kahramanı gazeteci Rüya Keskin, sokaktaki insanın televizyonda izlediği olayları, kameralardan gizli, gerçek mekanlarda kovalıyor. Okur, Rüya Keskin karakteriyle kadınlık içgüdülerine, kadınca zaaflara, kadınca inada ve aşka da tanık oluyor. Ancak tüm bunlar polisiyenin tadını güçlendiren, özünü hiç değiştirmeyen, farklı ve merak dozu yüksek bir polisiye maceranın yapboz parçaları olup çıkıyor.

Kadın Kimliğinle Başarılı Ol
Duygularından ve cinsiyetinden kaynaklanan özelliklerin iş hayatında kadınların başarısını gölgelediği varsayımı oldukça yaygındır. Optimist’in kadın+kariyer dizisinden çıkan “Kadın Kimliğinle Başarılı Ol” kitabı, iş hayatındaki kadınları kendileri kalmaya ve özelliklerini yaratıcı biçimde kullanmaya teşvik ediyor. Kitap, kadınlar için beden-zihin yönetimi öneriyor ve zor duygularla yapıcı bir şekilde başa çıkmanın yollarını anlatıyor.

Pazarlama Savaşı
20 yıl önce Jack Trout ve Al Ries tarafından yazılan “Pazarlama Savaşı” adlı kitap, Optimist Yayınları tarafından yeniden basıldı. Pazarlamanın temellerini değiştiren kitap, 2000’li yıllar için gözden geçirilmiş yeni bir baskı. Kitapta son 20 yılın pazarlama ve reklam kampanyalarının deneyimleri ele alınıyor. Ancak yazarlar, önerdikleri stratejilerin bugün de geçerliliğini koruduğu görüşündeler.

D & R Kitapları

İzmir Gümrüğü Nasıldı?
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesud Küçükkalay tarafından kaleme alınan “Osmanlı İthalatı-İzmir Gümrüğü 1818-1839 isimli kitap, genişleyen dünya ticaretinde Osmanlı’nın yerini araştırıyor. Aslında kitabın ele aldığı dönem, Osmanlı’nın dünya ticaretinden aldığı payın azalmaya başladığı dönem. Bu ilginç çalışma, İzmir Efrenç gümrüğünde kaydı tutulan yaklaşık 21 yıllık dönemi anlatıyor. Yazar, bu dönemde İzmir gümrüğüne mal getiren gemilerin kaydının tutulduğu 93 defteri incelemiş.

Mimarlığı Anlama Rehberi
“İzmler – Mimarlığı Anlamak” kitabı, klasik dönemlerden günümüze dek mimarlık tarihini biçimlendiren akımları tanıtan oldukça faydalı bir rehber kitap olma özelliği taşıyor. Ön klasikçilik, hümanizm ve emperyalizmden, postmodernizm, brütalizm ve çevreselcilik gibi günümüz izm’lerine dek, bütün önemli akımları tanımak için ideal bir başlangıç niteliğinde olan “İzmler - Mimarlığı Anlamak” bir el kitabı olarak hazırlandı.

Çıktığı tüm ülkelerde büyük ilgi gören kitap, sanat yapıtlarını izlemekten, müzeler ve galerilerde dolaşmaktan hoşlananların da ilgisini çekecek.

Türkiye’nin Kapıları
Sektörünün liderlerinden olan Kale Kilit, Türkiye’nin dört bir yanındaki tarihi kapı, kilit ve tokmakları fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirerek tarihe ışık tutacak bir kitap haline getirdi. Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özgür’ün Sivas Divriği’de doğduğu ev başta olmak üzere, Türkiye’nin değişik kentlerinde unutulmaya yüz tutmuş tarih kokan binlerce kapı, kilit ve tokmak yüzlerce fotoğraf karesinde ölümsüzleştirildi. Uzun bir çalışmanın ardından ortaya çıkan “Yaşayan Kapılar” kitabında, 200 adet fotoğraf bulunuyor.


1 Satışın 10 Altın Kuralı Mediacat Yayıncılık
2 Pazarlama Süper Starı Nasıl Olunur? Nokta Kitap
3 Genç Bir İşadamına Angora
4 İknanın Psikolojisi Kapital Medya Hizmetleri
5 Satışın Küçük Kırmızı Kitabı Sistem Yayıncılık
6 Satışın Kutsal Kitabı Mediacat Yayıncılık
7 Pazarlama Savaşı Optimist
8 Marka Yaratmanın 22 Kuralı Mediacat Yayıncılık
9 30 Günde Gerilla Pazarlama Mediacat Yayıncılık
10 Mor İneğin Akıllısı Sistem Yayıncılık

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz