Kitap

Liderlik El KitabıHerkes, ne iş yapıyor olursa olsun, kendisini başarıya taşıyacak öneriler arayışındadır. Oysa konu liderlik olduğunda durum biraz karmaşıklaşır. Çünkü liderlik değişimle, dönüştür...

1.05.2007 03:00:000
Paylaş Tweet Paylaş

Liderlik El Kitabı
Herkes, ne iş yapıyor olursa olsun, kendisini başarıya taşıyacak öneriler arayışındadır. Oysa konu liderlik olduğunda durum biraz karmaşıklaşır. Çünkü liderlik değişimle, dönüştürücülükle ilgili bir şeydir. Aynı zamanda kişinin kendisini ve becerilerini keşfedip geliştirmesine dayanır. Optimist’in İş Yönetim dizisinde yayımlanan “Liderlik El Kitabı”, okuru liderlik potansiyelini keşfetmeye davet eden ve bu yolculukla ilgili pratik bilgiler, öneriler, fikirler içeren, adımlar gösteren bir başvuru kaynağı. Kitap İngiltere’de farklı bölgelerden ve değişik iş sahalarından 500 yöneticinin liderlik üzerine yapılan bir grup çalışmasında en sık sordukları soruları ele alıyor. 

Borsada Rastgele Seyir
Princeton Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Burton G. Malkiel’in, “Borsada Rastgele Seyir” adıyla Türkçeleştirilen, “Random Walk Down Wall Street” adlı kitap, bu yıl ABD’de dokuzuncu baskısına ulaştı. Finansportföy’ün katkılarıyla, Scala Yayıncılık tarafından yayınlanan kitap, başarılı yatırımcılar için denenmiş stratejileri anlatıyor. Özellikle bireysel yatırımcılar için yol gösterici olan kitapta, yatırımcıları geçmişten günümüze finans dünyasında yaşananlardan çarpıcı örneklerle bilinçlendirip, “Aman, sakın ha bunları yapma” dedirten öğütler bulunuyor. Yazar Malkiel’e göre, iki tür popüler yatırım teorisi mevcut: Sağlam temel teorisi ve uçan şatolar teorisi. 

İnsanın Amacı Ve Geleceğin Alanı
GOA Yayınları’ndan çıkan “Şimdi-Burada, İnsanın Amacı ve Geleceğin Alanı” adlı kitap, örgütsel öğrenmenin dört öncüsü Senge, Scharmer, Jaworski ve Flowers’ın, toplu değişimin nasıl ortaya çıktığını anlamak için bilim adamı, toplum önderleri, akademisyen ve işadamlarından oluşan 150 kişiyle konuşmalarından yola çıkarak, tohumdan ağaca yürümenin yollarını araştırıyor.

Koçluk Ne Zaman Yapılır?
Size doğrudan bağlı çalışanlarla ilişkilerinizi nasıl iyileştirebilir, etkin ekip dinamiklerini nasıl geliştirebilir, kaynakları nasıl daha etkin kullanabilirsiniz? Stratejik koçluk yapmayı öğreten “Koçluk” isimli kitapta, ne zaman koçluk yapılacağına, koçluk toplantılarına nasıl amaç kazandırılacağına ve koçluk tarzının nasıl ihtiyaca uygun hale getirileceğine dair örnekler var.

D & R Kitapları

Sıradan Hisseler, Sıradışı Kârlar
Tüm dönemlerin en etkili yatırımcıları arasında görülen Philip Fisher, neredeyse 50 yıl önce ortaya koyduğu yatırım felsefesiyle, günümüzün profesyonel finansçıları tarafından örnek alınıyor. Yazarın 1957 yılında yayınlanan kitabı, yıllar boyunca Stanford İşletme Okulu Yüksek Lisans Bölümü’nün yatırım dersleri öğretim programının bir parçası olmuştu. Yatırımın gerçek temellerini öğren temel bir kitap olarak tanımlanan “Sıradan Hisseler, Sıra Dışı Kârlar” Garanti Portföy’ün katkılarıyla yeniden yayınlandı.

Hayat Kılavuzu
2005 yılında Amazon’un kitap satışı sitesinde Harry Potter’ı 4 gün boyunca ikinci sıraya düşüren “İnternet’in Budda’sı” lakaplı Joe Vitale’ın yaşam koçluğu kitabı “Özlediğiniz Hayat Kılavuzu”, Optimist’ten çıktı. Evsiz barksız bir adamken, pazarlama konusunda uzman bir milyoner olan yazar, yıllar akıp giderken biriktirdiği hayat keşiflerini “zaman kazanması” için okuyucularla paylaşıyor.


“The Secret” Türkiye’de
2007 yılının “bestseller” listesinden inmeyen ve en çok satış hızına sahip kitap unvanını kazanan “The Secret” adlı kitap Türk okuyucularıyla buluşuyor. Yazar Rhonda Byrne, yaşamını mucizevi bir şekilde değiştiren, hayatın sırrını keşfetmesiyle yazdığı “The Secret” adlı kitabında yaşadığı deneyimleri ve gerçek hikayeleri anlatıyor.

1 Pazarlama Süper Starı Nasıl Olunur? NoktaKitap Jeffrey J. Fox
2 İşinizi Küçümsemeyin Profil Yayıncılık Seth Godin
3 Etkin Yöneticinin Seyir Defteri  Optimist Peter Drucker
4 İnnovasyon - Para Kazandıran Yenilikçilik Sistem Yayıncılık Prof.Dr.Arman Kırım
5 Küçük İşletmeler İçin Büyük Fikirler Pegasus Ruth King
6 Yeni Yöneticinin El Kitabı Remzi Kitabevi Acar Baltaş
7 Ağızdan Ağıza Pazarlama Mediacat Yayıncılık George Silverman
8 Satışın 10 Altın Kuralı Mediacat Yayıncılık A.Taner Özdeş
9 Kendinizin CEO'su Olun NoktaKitap Susan Bulkeley Butler
10 İnnovasyon Yönetiminde Devrimin Rehberi Alteo İbrahim Kavrakoğlu

 

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz