Kitap

Neden Herkes Futbol ve Reklamdan Anlar?Reklam dünyasını yakından tanıyan, aynı zamanda akademisyen olarak sektörle ilgili çalışmalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Fatoş Karahasan, “Neden Herkes Futbol ve...

1.10.2007 03:00:000
Paylaş Tweet Paylaş

Neden Herkes Futbol ve Reklamdan Anlar?
Reklam dünyasını yakından tanıyan, aynı zamanda akademisyen olarak sektörle ilgili çalışmalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Fatoş Karahasan, “Neden Herkes Futbol ve Reklamdan Anlar?” adlı kitabıyla karşımıza çıkıyor. Ajansların üretim sürecine daha çok müdahale edildiğini, yıkıcı eleştiriler karşısında iyi fikirlerin kurban edildiğini anlatan Karahasan, reklamcılığın en önemli silahının yaratıcılık olduğu fikrini savunuyor ve vasattan kurtulmak gerektiğini söylüyor.

Geribildirim Nasıl Verilir?
Optimist, Harvard Business School Press’in Cep Yönderi Dizisi’nden yeni bir kitap daha yayınladı: “Geribildirim”...… Çalışanların performansını iyileştirmeye yardımcı olmak için gerekli geribildirim üzerine, hem yöneticilerin hem çalışanların ihtiyaçlarını karşılayan bir kitap. Daha iyi sonuçlar almak için geribildirimin nasıl verilmesi ve alınması gerektiğini anlatıyor. Jamie O. Harris tarafından yazılan kitap, doğru zamanda geribildirimle devreye girme, duyarlı bir çalışma ortamının yaratılmasına ve oynak durumlarla başa çıkmaya ilişkin zengin örnekler veriyor.

Efsane Satışçılardan Tavsiyeler
Dünyada satış profesyonellerinin en çok tercih ettiği dergilerin başında gelen “Selling Power” tarafından hazırlanan ve profesyonellerin gerçek satış hikayelerini paylaştıkları “201 Super Sales Tips”, MediaCat tarafından “Gerçek Satışçılardan 200 Satış Tavsiyesi” adıyla yayımlandı. Gerhard Gschwandtner tarafından kaleme alınan “200 Satış Tavsiyesi”nde her sayfada ayrı bir hikaye var. Kitap, sunumlarınızı canlandıracak ve daha etkili kılacak, satış yapılması zor müşterileri yakalamanızı sağlayacak, müşterilerin sizi geri aramalarını sağlayacak, fark edemediğiniz noktalara odaklanıp, daha fazla satış yapmanıza neden olacak çeşitli tavsiyeler içeriyor.

Mustafa Kemal Şirket Yönetseydi
Uzun ve zor günlerde başarılı olmak için nasıl liderlik yapabileceğinizi, insanları nasıl yöneteceğinizi Mustafa Kemal’den damıtarak aktaran “Mustafa Kemal Şirket Yönetseydi” adlı kitap Alfa Yayınları’ndan çıktı. Kitabın yazarı Koray Tulgar, “Mustafa Kemal acaba bir şirkete yönetici olsaydı, o şirketi nasıl yönetirdi” sorusundan yola çıkıyor ve “Mustafa Kemal şirketin kârını artırmak için neler yapardı? Stratejisini nasıl belirlerdi? Çalışanları nasıl motive ederdi? Şirketin iç düzenini nasıl sağlardı” sorularının yanıtlarını arıyor.

D&R

Nasıl Satış?
Satış yöneticisi Hakan Ömer Gider, “Nasıl Satış” adlı kitabında, yaklaşık 20 yılı bulan iş hayatında edindiği deneyimlerin ışığında, çeşitli satış yöntemlerini anlatıyor. Kitabın ara başlıkları çok ilginç; acındırarak satış, bacadan satış, bağlama ile satış, dekolte satış, dokunarak satış, işkembeden satış, kapıdan satış, korkutarak satış gibi dikkat çekici konular. Bu satış yöntemlerini anlatan yazar, satışçının hangi özellikleri taşıması ve nasıl davranması gerektiğini de ayrıntılı bir şekilde ifade ediyor.

Baba Faktörü
“Babanız iş hayatınızı nasıl etkiliyor” sorusuna yanıt bulmaya çalışan “Baba Faktörü” adlı kitap, ilginç bir araştırmanın sonucu. Bir yandan babalık olayının hayatımızdaki rolü ve etkisini tartışıyor, psikolojik bakımdan kendimizi daha iyi anlamamıza yardım ediyor. Diğer yandan ise iş hayatında yararlandığımız olumlu özelliklerimizi daha da geliştirme şansı sunuyor. 23 yıl boyunca 2 bin 200 baba ve oğul üzerinde çalışmış Amerikalı bir klinik psikolog olan Stephan B. Poulter tarafından kaleme alınan kitap, hem kişisel gelişim hem iş kitabı niteliği taşıyor.

Akıl Oyunları
İnsan beyni inanılmaz  güçlü bir organ. Hala çok az anlaşılmış durumda ve kapasitesi tam olarak kullanılamıyor. Michael Powel tarafından yazılan bu etkileyici kitap, okuyucuya beynini tanıma ve iyi besleme yollarını öğreterek başlıyor. Akıl ustalarının sırlarını açıklayarak devam ediyor. Vücut dilini anlamak, satrançta kazanmak, acıya hükmetmek, kendinizi ve başkalarını hipnotize etmek, kaşıkları bükmek, zihin okumak, hastalıkları iyileştirmek gibi 50 adet zihinsel marifeti gerçekleştirmek için gerekli adımları anlatıyor.

D&R’da en çok satan 10 iş kitabı

Liderlik Bilgeliği Goa
Mustafa Kemal Şirket Yönetseydi Alfa Yayıncılık
Bulutların Üstüne Tırmanırken - THY, Bir Dönüşüm Öyküsü Remzi
Wal-Mart Etkisi Martı Yayınları
Starbucks-Gönlünü İşe Vermek BKY
Gerçek Satışçılardan 200 Satış Tavsiyesi Mediacat
Satışın 10 Altın Kuralı Mediacat
Satışın Kutsal Kitabı Mediacat
Tongue Fu - Sözlü Dövüş Sanatı Boyner
Evet! Tarzı Neden Kitap

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz