Kitap

Zor İnsanlarla BaşetmekElma Yayınevi, Kişisel Gelişim Serisi’nden çıkan “Zor İnsanlarla Zorlanmadan Baş Etmek” adlı kitap, ilginç bir konuyu gündeme alıyor. Yaşamda karşımıza çıkan ve “zor insan” o...

1.04.2009 03:00:000
Paylaş Tweet Paylaş

Zor İnsanlarla Başetmek
Elma Yayınevi, Kişisel Gelişim Serisi’nden çıkan “Zor İnsanlarla Zorlanmadan Baş Etmek” adlı kitap, ilginç bir konuyu gündeme alıyor. Yaşamda karşımıza çıkan ve “zor insan” olarak tanımlanan kişilerle baş etmenin yollarını anlatıyor. Kitabın yazarı Özden Aslan, uzun yıllar insan kaynakları yöneticisi olarak çalışmış. Bu kitabı da deneyimlerinden ve çevresindeki insanlardan dinlediği hikayelerden yola çıkarak yazmış. Yazara göre bu zor insanlar, aslında 3 farklı tipte kendini gösteriyor: Ertelemeci, terörist ve benim işim değil olarak isimlendirdiği bu tip insanlarla çalışırken dikkat edilmesi gereken noktaları, insani bir sıcaklık ve duyarlılıkla anlatmış. Kitapta yer alan öykülerde, bu zor insanlarla tanışıp iş yaşamına dair ipuçlarını yakalayacaksınız. 

Risk Yönetimi
“Türk Finans Piyasalarında Entegre Risk Ölçüm ve Yönetim Uygulamaları- Risk Yönetimi” adlı kitap, Garanti Portföy’ün katkılarıyla Scala Yayıncılık tarafından yayınlandı. Doç. Dr. K. Evren Bolgün ve M. Barış Akçay tarafından yazılan kitap,1.000’e yakın güncel kaynak taraması ve 300’e yaklaşan kaynak kullanımıyla hazırlanmış. Kitabın bir başka özelliği de yanında bir CD bulunması. Karmaşık finansal uygulamalara yönelik olarak işletmelere prezantasyon desteği vermeyi amaçlıyor. Kitap, küresel kredi krizi ile birlikte yaşanan finansal risklerin algılanması ve ölçülmesi için gerekli teori ve uygulamaları, tüm yönleri ile ele alarak inceleyen temel bir referans çalışması olarak tanımlanabilir. Türk finans piyasalarının derinleşmekte olduğu, finansal ürünlerin çeşitlendiği günümüz finans dünyasında önemi artan risk yönetimi prensiplerini incelemek ve CD’deki uygulama örnekleri ile birleştirmek açısından önemli bir kaynak.

Hafızana Hükmet
Tony Buzan tarafından yazılan “Hafızana Hükmet” adlı kitap, hafızanın gücünü artırmak için gereken yaratıcı yöntemleri anlatıyor. Yazarın adeta devrim yaratan “Zihin Seti” kitaplarından biri olan “Hafızana Hükmet”, hafıza kapasitenizi iki katına çıkarmak, iki saatten az sürede 100 maddelik bir listeyi mükemmel biçimde ezberlemek gibi teknikleri öğretiyor. Ayrıca kitap, okuyucuları milenyumun en büyük hafıza icatlarından biri olan Kendini Geliştiren Usta Hafıza Matrisi (SEM) ile tanıştırıyor. Bu teknikle 10 maddeden 50 bin maddeye kadar her şeyi eskisine oranla çok daha kolay ezberlemenin mümkün olduğu anlatılıyor. 

Türkiye’yi Kazanmak
Obama’nın danışmanı, yeni dönemde dışişleri bakan yardımcısı olması beklenen Philip Gordon ile 10 yıldır Washington’da yaşayan akademisyen Ömer Taşpınar’ın kaleme aldığı, Soli Özel’in sonsözünü yazdığı “Türkiye’yi Kazanmak” adlı kitap, Timaş Düşünce Dizisi’nden yayınlandı. Bugün Türkiye’nin iç ve dış ilişkilerindeki pek çok denkleme ışık tutacak çarpıcı bir kitap olan “Türkiye’yi Kazanmak”, uzun yıllar Batı dünyasının sıkı bir müttefiki olmuş olan Türkiye’nin, son yıllarda Batı ile ilişkilerinin zayıflaması ve bu gelişmenin doğurduğu endişe ile yazılmış. 

D & R Kitapları

Bir Yazarın Romanı
Mert Özmen’in kaleme aldığı “Bir Yazarın Romanı”, Okyanus Yayınevi’nden çıktı. Kitapta, ünlü yazar Ediz Arsoy, bir sabah uyandığında gölgesinin kendisinden bağımsız hareket etmeye başladığını görür. Gölgesi onu, Yedi Ölümcül Günah ile suçlamakta ve tüm hayatını gözden geçirmeye zorlamaktadır. İlk başta direnmeye çalışsa da giderek gölgesinin kontrolü altına girmekten kurtulamaz. Ve evinin içinde tek başına, gölgesiyle birlikte Kafkaesk bir gerçeklik yaşamaya başlar. “Bir Yazarın Romanı” bir solukta okunup bitirildiğinde, aklınıza takılan en önemli soru, bu yazarın kimliği oluyor.

Hatirla Barbara
Doğan Kitap’tan çıkan “Hatırla Barbara”, Nedim Gürsel’in kaleme aldığı bir anı kitabı. Nedim Gürsel’in neredeyse kırk yıla yaklaşan Fransa serüveninin bir dökümü olan bu kitap, kentleri, köyleri, yazarları, ressamları, şatoları, nefes kesen manzaraları, tarihi ve coğrafyasıyla “Derin Fransa”nın izdüşümü. Öykü tadındaki anıların da eşlik ettiği bir yolculuğa çağırıyor okuru. “Fransa’ya tapmadım ama hayatımın en zor günlerinde bana kucak açan bu ülkeyi, yabancı bir kadının gövdesini keşfeder gibi yavaş yavaş, kimi zaman karanlıkta el yordamıyla kimi zaman da güneşten gözlerim kamaşarak, ama her defasında doyumsuz bir arzuyla dokunarak keşfettim” diyor Gürsel.

Kaş Sualtı Rehberi
Kaş-Arşipel Dalış Merkezi’nin yayınladığı Kaş sualtı rehberi “The Diving Guide – Kaş” piyasaya çıktı. Rehberde 356 fotoğraf, 21 sayfa detaylı dalış noktası sualtı haritası, Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca olmak üzere 4 dilde metinler ve 21 dalış noktası özet bilgileri yer alıyor. Dalış severlerin aktif kullanımı düşünülerek sayfaları ayrılabilecek bir klasör şeklinde tasarlanan “The Diving Guide – Kaş” sizi hem dalış noktaları hakkında detaylı bilgilendiren hem dalış defteri olarak notlarınızı yazmanıza imkan veren güzel bir Kaş hatırası.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz