Sanayi üretimi ocakta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12 artarken, bir önceki aya göre yüzde 0,8 geriledi.
Fitch Ratings, Türk ekonomisinin 2018 yılında daha yavaş bir büyüme ortaya koymasının beklendiğini, ancak 2019'da büyümenin yeniden toparlanacağını belirtti.
Euro Bölgesi’nde istihdamı 2017’nin dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.3 arttı.
OECD, Türkiye için büyüme beklentisini yüzde 4,9'dan yüzde 5,3'e revize etti.
ECB Başkanı Mario Draghi, "Güçlü ivme, enflasyon yükselişine yönelik güveni artırıyor" dedi. Draghi, 2018 Euro Bölgesi büyüme tahmininin yüzde 2,3'ten yüzde 2,4'e yükseltildiğini belirtti.
Kötüye giden dış dengenin etkisiyle TL üzerindeki baskının artmasını bekleyen Goldman Sachs analistleri, Türkiye'nin aşırı ısınan ekonomiye dair klasik belirtiler gösterdiğini belirtiyor.
Merkez Bankası, hem işlenmiş hem de işlenmemiş gıda fiyatlarına bağlı olarak yükselen gıda enflasyonunun, tüketici enflasyonundaki düşüşü sınırlayan ana unsur olduduğuna dikkat çekti.
Çin Başbakanı Li Kıçiang, ülkenin 2018 yılı ekonomik büyüme hedefinin "yüzde 6,5 civarında" olduğunu açıkladı.
Şubatta aylık TÜFE artışı yüzde 0.73 ile piyasa beklentisinin bir miktar üzerinde geldi. Gıda fiyatlarında yüzde 2,24 yükseliş gözlenirken, çekirdek enflasyonda 0.49 artış var.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Şubat ayı ihracatı yüzde 14.8 artarak 12 milyar 889 milyon dolara yükseldi.
Türkiye'nin ödemeler dengesi verileri içinde önemli yeri bulunan dış ticaret açığı, Ocak ayında yüzde 108.8 ile, bir kattan çok artarak 9 milyar 67 milyon dolara yükseldi.
Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da Şubat ayında tüketici enflasyonu (TÜFE) yıllık, yüzde 1.5 beklentiye karşılık, yüzde 1.4 olarak gerçekleşti.
Moody's, Türkiye’nin bu yıla ilişkin büyüme beklentisinin yüzde, 3,2’den yüzde 4’e, gelecek yıla ilişkin beklentisini ise yüzde 3,3’den yüzde 3,5’e revize etti.
Moody's notunda, GSYH’nin yüzde 4.5’ine karşılık gelen cari açığıyla Türkiye’nin gelişmekte olan ekonomiler arasında en yüsek cari açığa sahip ülke olduğu belirtildi.
Almanya geçen yıl yüzde 2,9 ile beklentilere paralel büyüdü. Bu dönemde hanehalkı tüketimi değişim göstermezken, kamu harcamaları beklentilerin üzerinde arttı.