Hedefimiz pazar liderliği

Saruhan Doğan, “müşterilerimize hızla ulaşarak ilk 6 ay içinde pazar lideri olmayı hedefliyoruz” diyor.

1.10.2013 00:00:000
Paylaş Tweet Paylaş
Hedefimiz pazar liderliği
Finansbank, Cybersoft işbirliği hayata geçirdiği efinans platformu aracılığıyla, e-Fatura hizmetini hayata geçirdi Finansbank, tüm bankacılık ihtiyaçlarında müşterilerine hızlı çözüm üreten bir şirket olmayı hedefliyor. e-uygulamalar denilince akla gelen tek şirket olmak istediklerini söyleyen Finansbank nakit yönetimi, Dış Ticaret ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saruhan Doğan, “müşterilerimize hızla ulaşarak ilk 6 ay içinde pazar lideri olmayı hedefliyoruz” diyor.

Vergi Usul Kanunu ilgili genel tebliği kapsamında yılsonu itibariyle 30 bine yakın şirket e-Fatura düzenlemeye başlayacak. e-Fatura sistemine giren şirketler maliyet, süreç ve işgücü avantajı sağlamanın yanı sıra tüm dünya ülkeleriyle aynı standartlarda faturalama sistemine dahil olacak.

Böylece şirketler uluslararası ticarette diğer ülkelerdeki rakipleriyle aynı avantajlara sahip olabilecek. Finansbank da e-Fatura ve e-Defter uygulamasına geçmek isteyen şirketlere destek olmayı hedefliyor. Kamu ve özel sektör kurumlarına farklı açılımlar sağlayan e-Fatura’nın önemini ve geleceğini analiz eden Finansbank, bu doğrultuda kamu ve özel sektöre yönelik bilgi teknolojileri projeleri geliştiren güçlü yazılım şirketi Cybersoft ile işbirliği yaptı. Banka, eFİNANS aracılığıyla, Finansbank’ın yaygın ve kuvvetli satış ağını, güçlü bir yazılım altyapısıyla destekleyerek müşterilerine e-Fatura konusunda en güçlü çözümleri sunmayı amaçlıyor.

Finansbank Nakit Yönetimi, Dış Ticaret ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saruhan Doğan, eFİNANS’ı ve e-Fatura sistemini anlattı: eFlNANS’ın diğer entegratörlerden farkı nedir?

Her şeyden önce eFİNANS ile çalışan bir firma, öncü bir bankanın ve lider bir yazılım şirketinin gücünü arkasına almış oluyor. Fatura bilgileri Finansbank sunucularında yüksek güvenlikli bir ortamda saklanırken yine Finansbank’ın satış gücü sayesinde müşterilerin her zaman bilgiye erişimi sağlanıyor. Ayrıca tüm teknik altyapı, güçlü bir yazılım şirketi olan Cybersoft güvencesi altında. Hedefimiz, müşterilerimizi yeni uygulamalarla buluşturduğumuz bu platformun, e-Fatura ödeme aracından öte bir e-Ticaret portalı olması. ~
Finansbank müşterileri için e-Fatura kullanımına yönelik bir ürününüz mevcut mu?
Finansbank müşterilerimiz için, halihazırda var olan Finans Yıldızı programımızı da e-Faturaya entegre ettik. Finans Yıldızı aracılığıyla e-Fatura düzenleme, gönderme ve alma, ödeme, sonuç izleme ve muhasebe aktarımı hizmetleri verebiliyoruz. Böylelikle şirketler nakit akışlarını etkin bir şekilde yönetebiliyor. Bir sonraki adımda ise şirketler, Doğrudan Borçlandırma Sistemi ve Tedarikçi Finansmanı ürünlerindeki fatura akışlarının da elektronik ortamda yapılmasını sağlayacak.

eFİNANS’ın şirketlere sunduğu/sunacağı avantajlar neler?
Finansbank Nakit Yönetimi olarak tüm ürünlerimizi bir şirketin nakit akışını en etkin şekilde yönetebilecek doğrultuda kurguluyoruz. Tam bu noktada, e-Fatura kullanımı, bir firmanın alacaklarını ve ödemelerini rahatça takip edebilmesini sağlayan bir muhasebeci görevi görüyor. Finansman ihtiyacı durumunda ise e-Fatura bir teminat göstergesi olarak kullanabiliyor ve nakit akışını kontrol altına alan şirketler, bu finansman ihtiyacını kolayca yönetebiliyor. Bunlara ek olarak, anlık istenilen faturalara erişim sağlanabildiği için, iç ve dış denetim süreçlerinde iş yükü ciddi oranda hafifliyor. eFİNANS, bir e-Fatura hizmeti sunmanın ötesinde, beraberinde doğacak olan tüm bankacılık ihtiyaçlarında müşterilerine hızlı çözüm üreten bir şirket olmayı hedefliyor. İleri vadede bu uygulamaların yaygınlaşmasıyla öncelikle, tedarikçi finansmanı ve doğrudan borçlandırma sistemine dâhil olan şirketlerin faturalarının elektronik ortamda iletilmesi sağlanmış olacak. Çok kısa zaman içerisinde, müşterilerimize e-Fatura iskontosu, e-Faktoring, internet şubemiz aracılığıyla e-Fatura görüntüleme/ödeme, kurum fatura/vergi ödemeleri, bireysel alışveriş fişlerinin takibi/ödemesi gibi yepyeni alanlarda hizmet verecek şekilde çalışmalarımızı planlıyoruz.

e-Fatura şirketlere nasıl bir değer katacak?
Alıcı ve satıcı arasındaki ticaret zincirinin birbirine bağlanmasını kolaylaştıran bu uygulama, şirketlere maliyet, süreç ve işgücü avantajı sağlıyor. Bunun yanı sıra e-Arşiv, e-Irsaliye gibi ileri vadede eklenecek uygulamalarla şirketler arası sinerji artacak. Elektronik uygulamaların yaygınlaşmasıyla ortak bir platformda buluşan firmalar, ulusal bir marka yaratma ve aynı zamanda uluslararası ticarette de birlikte hareket edebilme imkanını yakalayabilecek. e-Fatura kullanmak yasal zorunluluk olmanın ötesinde, değişen dünyaya ayak uydurmak için bir şirketin kendi seçimi olmalı. Çünkü globalleşme ve modernizasyon kapsamında dalga dalga yayılacak elektronik uygulamalar, bir şirketin kârını arttırması, rekabet edebilmesi ve ekonomiye katkıda bulunabilmesi gibi değerleri de beraberinde getiriyor.

e-Fatura’ya geçişin ülke ekonomisine ne tür katkılar sağlayacağını öngörüyorsunuz?
Zorunlu sektörlerden başlamak üzere, bu sektörlerle alışverişi olan şirketlerin de uygulamaya dâhil olmasıyla birlikte şirketler arası etkileşim artacak.~
e-Fatura teknolojisiyle beraber, ticari hayat kolaylaşacak ve verimlilik sağlanacaktır. En önemlisi de kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi için bir adım atılmış olacak. Satılan mal veya yapılan iş karşılığında düzenlenen bir faturanın zorunlu olarak elektronik ortamda kesilmesi ve saklanması, tüm bu işlemlerin kayıt altına alınmasını beraberinde getirecek.

e-Faturanın daha hızlı yaygınlaşması için neler yapılmalı?
2013 yılında piyasalardaki toplam e-Fatura hacminin AB’de yüzde 33’e ulaşması bekleniyor. Ülkemizde ise e-Fatura hacmi bugün binde 5’ler seviyesinde bile değil. Şirketlerin bu yapıya ayak uydurmaları için gerekli olan altyapı desteği, bu sistemin oturmasında en büyük etken. Bu noktada entegratörlerin önemini bir kez daha görüyoruz. Şu an için en önemli konu, yeni yıla kadar e-Fatura kullanımı zorunlu olan firmaların hızla başvurularını tamamlaması. Aynı zamanda, tedarik zincirindeki şirketlerin birbirini tetiklemesi ise kullanımın yaygınlaştırılması için gerekli olan diğer bir unsur. Öte yandan e-Fatura’nm yaygınlaşması için şirketlerin bilgilendirilmesi çok önemli.

eFİNANS olarak biz, e-Fatura ve e-defter hakkında detaylı bilgilendirme için müşterilerimizi tek tek ziyaret ediyoruz. Ayrıca Türkiye’nin çeşitli illerinde e-Fatura ile ilgili bilgilendirme toplantıları düzenleyerek müşterilerimize en hızlı şekilde ulaşmayı hedefliyoruz. Esnek ödeme fırsatları, bayi ağlarında avantajlı fiyatlamalar ve kullanımı kolay bir ticari portal aracılığıyla müşterilerimizin bu hizmetten kolayca yararlanabileceği olanaklar sunuyoruz. e-Fatura kullanıcı sayıları arttıkça, üye mükelleflerin mal aldığı ve mal sattığı firmaların da zorunlu olarak bu sisteme dahil olmasıyla geniş bir elektronik uygulama zincirinin oluşacağını, zamanla tüm şirketlerin bu zincire doğal olarak dahil olacağını düşünüyorum.

eFİNANS’ın bundan sonraki hedefleri neler?
eFİNANS’ı, “teknoloji ve güveni buluşturan yeni bir dünya” olarak görüyoruz. Bizim için önemli olan, şirketleri yenilikler ve kolaylıklar dünyası ile buluşturacağımız bu platform aracılığıyla, elektronik uygulamalar denilince akla gelen tek şirket olmak. Bu doğrultuda, müşterilerimize hızla ulaşarak ilk 6 ay içinde pazar lideri olmayı hedefliyoruz. İzleyeceğimiz yol ise yenilikçi ve güven odaklı bir hizmet sunarken müşterilerimizin her ihtiyacına uygun çözümler sunmak.

"E-FATURA YENİ DÜNYA BANKACILIGI'NIN TEMELİNİ OLUŞTURACAK"
TİCARİ HAYAT DEĞİŞECEK

Küreselleşme ve teknolojik gelişmelerin hızlandığı günümüz iş dünyasında, iç ve dış piyasadaki yenilikleri yakından takip etmek ve bunlara ayak uydurmak önem kazanıyor.~
Son yıllarda, Maliye Bakanlığı’nın bu gelişmeler ışığında başlattığı e-Fatura, e-Defter, e-İmza, e-Haciz, e-Sicil, e-Beyanname gibi uygulamalar, bizlere “Yeni Dünya”nın nereye gitmekte olduğunu işaret ediyor. 1 Ocak 2014 tarihinde e-Fatura, Eylül 2014 tarihinde ise e-Defter’in kanun gereği zorunlu hale gelmesiyle ticari hayatta büyük değişiklikler olacağına inanıyorum.
ÇEK GERİ PLANDA KALACAK
Şu anda bankacılık sisteminde, alışverişin temelini oluşturan faturadan ziyade çek, senet gibi ödeme araçlarıyla bu alışverişin finansmanı sağlanıyor, kredi taleplerinde bu araçlar teminat olarak kullanılıyor. Biz, e-Fatura uygulamaları ile artık, çek, senet gibi ödeme ve teminat olarak kullanılan araçların geri planda kalacağını ve mali mühürle onaylanmış bir uygulama olan e-Fatura’nın “Yeni Dünya Bankacılığının temelini oluşturacağını öngörüyoruz.
DAHA HIZLI VE AZ MALİYETLİ
Banka, satıcının alıcıya kestiği e-Fatura tutarı kadar alıcının kredi limitini kontrol ederek bu bilgiyi satıcıya iletecek ve ilgili tutar banka garantisi altına alınmış olacak. Faturanın kesilmesi, postalanması, ödeme istihbaratının yapılması ve arşivlenmesi elektronik ortamda gerçekleşeceği için hem müşteri hem de banka tarafında işlemler daha hızlı ve az maliyetle gerçekleşmiş olacak. e-Fatura kullanımını zorunlu firmalar başta olmak üzere, zamanla tüm şirketlerin bir e-Fatura kullanıcısı olacağını öngörüyoruz. Bankaların da müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve firmaların da nakit akışından pay almak adına bu hizmeti ürün sepetlerine eklemeleri büyük önem taşıyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz