İran gazına indirim

İran'dan alınan doğalgazda fiyatta anlaşma sağlanamayınca açılan tahkim davası Türkiye lehine sonuçlandı.

2.02.2016 11:44:260
Paylaş Tweet Paylaş
İran gazına indirim
Türkiye'nin İran'dan satın aldığı doğalgazın fiyatı konusunda 2012 yılında açtığı tahkim davasını kazandığı belirtildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, "Mahkeme Türkiye'nin lehine karar verdi, oran konusunu hakem kurulu belirleyecek" ifadesini kullandı.

Azerbaycan'dan Trend Haber Ajansı'nın haberinde, "İran Petrol Bakan Yardımcısı Hamit Rıza Aragi'nin, Türkiye'nin İran'dan doğalgaz fiyatlarına itiraz ederek gittiği tahkim davasını kazandığını" belirttiğine yer verildi.

Habere göre Aragi, Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin davacı Türkiye'yi İran'a karşı haklı bulduğunu söyledi. Karar sonrasında, Türkiye'nin 2011-2015 yıllarında İran'dan aldığı doğalgaz fiyatına yüzde 10-15 indirim uygulanması bekleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri ise söz konusu kararı doğrularken, "Mahkeme Türkiye'nin lehine karar verdi, oran konusunu hakem kurulu belirleyecek" bilgisini verdi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz