Kamudaki taşeron işçiye kadro müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamudaki taşeron işçilere kadro vereceklerini söyledi.

22.03.2016 15:46:010
Paylaş Tweet Paylaş
Kamudaki taşeron işçiye kadro müjdesi
Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

Terörün küresel yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirten Davutoğlu, 'Sabah saatlerinde Brüksel'de meydana gelen ve terörün küresel yüzünü bir kez daha gösteren saldırıları lanetliyorum. Belçika Hükümeti ve halkına taziyelerimi sunuyor, milletimiz adına dayanışma duygularını paylaşmak istiyorum. Geçen hafta Brüksel'deydik. Bugün burada tekrar küresel teröre, DEAŞ, PKK, DHKP-C ya da her türlü teröre karşı bütün insanlığı birlikte hareket etmeye davet ediyorum' diye konuştu.

Ankara ve İstanbul'daki terör saldırılarına da değinen Davutoğlu, terör örgütlerinin koordineli çalıştığını vurguladı. Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Teröre tek bir söz söylemeden hükümeti suçlayanları kınıyorum. Acaba Belçika'daki saldırılardan sonra bir aydın hükümeti eleştirecek mi? Ama bizde ne zaman bir terör saldırısı olsa devlete katil deniliyor. Cumhurbaşkanımıza ve bize hakaretler yağdırılıyor. Bir kez daha bu sözde barış havarilerine soruyorum şu son bir ay içinde onlarca insan canlı bomba saldırılarında katledilmiş, güvenlik güçlerimiz PKK'lı teröristlerce şehit edilmiş, siviller ölmüş, şehirler yakılmış. Neredesiniz ey aydınlar, akademisyenler. Hangi vicdanla şimdi bütün bu olanları, öldürülenleri unutup tekrar tekrar bize saldırıyorsunuz, neden PKK'yı lanetleyen bir bildiri yayınlamıyorsunuz. Bildiriyi bırakın, neden PKK'ya dair bir eleştiri cümlesi dahi kuramıyorsunuz. İşte terör örgütü bu tablodan cesaret alıyor. Eylemi terör örgütleri yapar ama bazı internet siteleri terör örgütüne tek cümle etmez sorumlu devlet derler. Terör örgütüyle işbirliği yapan medyayı dünyanın hiçbir yerinde görmezsiniz."

'KIYAMETE KADAR KORKMADIK, KORKMUYORUZ, KORKMAYACAĞIZ DİMDİK OLACAĞIZ'
Terörle mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Davutoğlu, 'Eğilmedik, eğilmiyoruz, eğilmeyeceğiz. Yılmadık, yılmıyoruz. Korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız. Ayaktayız, ayakta olacağız. Dimdik olacağız. Kıyamete kadar. Bu milletin istiklalini ve istikbalini korumaya her daim seferber olacağız' dedi.

'TAŞERON İŞÇİLERE KADRO VERİYORUZ'

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Asıl işlerde çalışan taşeron işçilerin kamuya alacağımızı açıklamıştık. Bu çalışmaları tamamladık. Bu kişileri kamuya alacağız”

Başbakan, “Yardımcı işlerde çalışanları da kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak. Bu kişiler aynı yerde çalışmaya devam edecekler” diye devam etti.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz