Memura son zam teklifi

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Memura son zam teklifimiz 2018 için yüzde 3,5+3,5" açıklamasında bulundu.

21.08.2017 18:33:000
Paylaş Tweet Paylaş
Memura son zam teklifi

Hükümet sendikalara, kamu görevlileri ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018'in ilk altı ayı için yüzde 3,5 ikinci altı ayı için yüzde 3,5, 2019'un ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için yüzde 5'lik zam öngören yeni bir teklifte bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 ve 2019 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği 4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri kapsamında Bakanlıkta basın toplantısı düzenledi.

Görüşmelerin 1 Ağustos'ta başladığını anımsatan Sarıeroğlu, Kamu İşvenleri Heyeti olarak hükümetin 2018 ve 2019 yıllarının birinci ve ikinci altı aylık dönemleri için yüzde 3'er zam ve enflasyon farkını içeren teklifini 14 Ağustos'ta sendikalara sunduklarını bildirdi.

Sarıeroğlu, sonraki süreçte sendikalarla diyaloglarının devam ettiğini belirterek, "Bu sırada bir ara teklif değerlendirmesi yaptık ve teklifimizi güncellemiştik. Bu bağlamda biz ara değerlendirme sonrasında teklifimizi; 2018 yılın ilk altı ayı için yüzde 3,5 ikinci altı ayı için yüzde 3,5, 2019'un ilk altı ayı için yüzde 3,5, ikinci altı ayı için yüzde 3,5 şeklinde revize ettiğimiz teklifimizi heyetimizle paylaştık." dedi.

"Çok da iyi bir teklif verdiğimizi inanıyorum"


Sarıeroğlu, toplu sözleşme sürecini başından beri samimi ve katılımcı bir şekilde yürüttüklerine işaret ederek, "Bugün saat 24.00'e kadar süremiz var. Bu sürecin başka bir mekanizmaya gerek kalmadan uzlaşıyla tamamlanması konusundaki arzumu, isteğimi tekrar belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti ile görüşmelerinin süreceğini vurgulayan Sarıeroğlu, toplu sözleşmenin bağıtlanacağı yönünde ümidinin olduğunu belirtti.

"İmzaya uygun değil"

Öte yandan memur cephesinden hükümetin teklifine itiraz geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Memura zammını enflasyona yedirmekten ziyade refahtan pay alabildiği zaman çıkış trafiği olmuş olacaktır" dedi.

Yalçın, "Rakam yeterli ve ikna edici değil. Bu noktada masanın imzaya hazırlanması kaleme mürekkep konulması için yeterli zaman var" açıklamasını yaptı. Yalçın şunları söyledi: "Teklif müzakereye uygun ama imzaya uygun değil. Teklif için teşekkür ediyoruz, ancak birkaç adım daha beklediğimizi ifade etmek istiyorum"


Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz