Ödeme dünyasının ‘Oscar’ları sahibini buldu

Ödeme Sistemleri Dergisi PSM, 10’uncu yılını 8 farklı kategoride dağıttığı 20 ödülle kutladı. PSM AWARDS’ta kazananlar, ödüllerini İTÜ ARI Teknokent’te düzenlenen törenle teslim aldı.

18.12.2018 16:55:000
Paylaş Tweet Paylaş
Ödeme dünyasının ‘Oscar’ları sahibini buldu

Gündem Medya Grubu bünyesinde yayınlanan ve ödeme dünyasının tek basılı yayın organı olan PSM, 10’uncu yılını özel bir etkinlikle kutladı. “Ödeme dünyasının Oscar’ları” olarak nitelendirilen PSM AWARDS ile ödeme sistemleri sektörünün en başarılı ürün, çözüm ve hizmetleri ödüllendirdi.

NCR Türkiye ve Visa’nın özel ödül sponsorluğunu üstlendiği programa Türkiye’nin önde gelen bankaları, FinTech şirketleri ve startup’lar tarafından 50’ye yakın başvuru yapıldı. Yarışmanın başvuru gelirleri ise Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın “Yarını İnşa Et” eğitim programına bağışlandı. 8 kategoride ilk 3’e girenler uzman jüri ekibinin titiz çalışması sonucunda belirlendi ve kazananlara ödülleri 12 Aralık 2018 tarihinde düzenlenen törenle takdim edildi.

İTÜ ARI Teknokent’te düzenlenen törenin açılış konuşmasını Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko yaptı. Canko, konuşmasında PSM ile aralarında özel bir bağ olduğunu belirterek “10 yıl önce ilk sayıya konuk olmuş ve kendimi çok özel hissetmiştim. O günden bu yana PSM’yi yakından izliyorum ve destek vermeye devam ediyorum. Bugün burada bulunan ödeme sistemleri ekosisteminin birbirinden kıymetli ve sektöre yön veren oyuncularının, PSM’nin yıllar içinde yarattığı samimi bağ sayesinde bir araya geldiğini söyleyebilirim” dedi.

Ödemeler dünyasının teknoloji ve dinamiklere bağlı olarak her geçen gün değişip dönüştüğünü söyleyen Canko, konuşmasına şöyle devam etti: “BKM olarak 28 yıldır ödeme sistemlerinin değişimine yön veriyor, teknolojiyi takip ediyor, merakla öğreniyor, yeni ürün ve hizmetlerle hem tüketiciye hem sektöre katkı sunuyoruz. Biz ve bizim gibi ödemeler sektöründe faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşların rota belirleme noktasında her ay ekosisteme dair en güncel bilgi ve verileri elde etmemizi sağlayan güvenilir bir kaynak ihtiyacını karşılayabilmemiz zaruri. Ödeme sistemlerinin bütün aktörleriyle birlikte sektörün vizyon kazanması yolunda değerli katkılar sunmaya odaklanan PSM’nin bu başarısında, editoryal ekibinin neredeyse tamamının ekonomi gazetecilerinden oluşmasının da önemli bir payı olduğunu düşünüyorum.”

Törende ilk ödül, FinTech ekosistemi ve ödeme sistemleri sektörünün gelişimine sağladığı katkılar dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’ya verildi. Bu özel ödülü Çetinkaya adına, Merkez Bankası Operasyon ve Destek Hizmetleri Koordinatörü Erol Göncü, Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel’den teslim aldı.

8 KATEGORİDE 20 ÖDÜL DAĞITILDI

PSM AWARDS kapsamında “En İnovatif Ürün Ödülü”, Verifone Perakende Çözümü ile Verifone Türkiye’nin oldu. “En İyi Ödeme Sistemleri Altyapısı Ödülü”ne, Masterpass uygulamasıyla Mastercard Türkiye layık görüldü.

“Müşteri Odaklılık Ödülü”, BonusFlaş uygulamasıyla Garanti Ödeme Sistemleri’ne verildi. Türkiye İş Bankası, Alternatif Ödeme Yöntemleri ve Kart Şemaları ile “En İyi Online Ödeme Çözümü Ödülü”nün sahibi oldu.

“En İyi Mobil Ödeme Çözümü Ödülü”, CeptePOS ürünüyle Ödeal’a gitti. “Yılın Teknoloji Sağlayıcısı Ödülü”ne ise iSAFE ürünüyle Verisoft hak kazandı.

YILIN STARTUP’I PAPARA OLDU

PSM AWARDS kapsamında Visa tarafından “Yılın Startup’ı” kategorisinde verilen özel ödül, EDU Card uygulamasıyla Papara’nın oldu. Ödül töreninde konuşma yapan Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, Visa’nın 60 yıl önce parayı elektronik hale getiren dünyanın belki de ilk FinTech’i olarak tanımlanabileceğini ifade etti.

Tezel, “Visa olarak FinTech’lerin ödemelerdeki rolünü son derece önemsiyoruz. Esnek yapıları ve yenilikçi çözümleriyle erişilmesi güç kitlelerin finans sistemine kazandırılmasında ve ihtiyaçlarının karşılanmasında kilit bir rol üstleniyorlar. Elektronik ödemelerden yararlanabilen müşteri segmentlerini artırabilmek sektörümüzün önemli bir hedefi. FinTech’lerin de yardımıyla bu kitlelere ulaşabileceğimizi ve sektörün nakitten alacağı payı tüm oyuncuların el birliğiyle yukarı çekebileceğimize inanıyoruz” dedi.

Tezel, yaratıcı fikir ve projeleriyle “Yılın Startup’ı” ödülüne başvuran tüm startup’lara teşekkür etti.

KADIN İSTİHDAMINA KATKI ÖDÜLÜ UPT’YE

PSM AWARDS sponsorlarından NCR Türkiye tarafından verilen “Ödeme Sistemleri Sektöründe Kadın İstihdamına Katkı Sağlayan Şirket” özel ödülünün sahibi ise yüzde 63’lük kadın çalışan oranıyla UPT oldu. UPT’ye ödülünü veren NCR Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Işıl Hasdemir, teknoloji sektöründe kadın istihdamının önemini şöyle vurguladı:

“Türkiye’de kadınların işgücüne katılımıyla ilgili istatistikler maalesef dünya ortalamasının hayli gerisinde. Buna göre tam zamanlı çalışanların sadece yüzde 22’si kadın. Şirketlerimizin sadece yüzde 5’inde üst düzey kadın yönetici var. Oysa küresel düzeyde ortalama yüzde 20 civarında. Ülkemizde üniversite mezunu olup da işsiz olan kadın oranı yüzde 22. Avrupa Birliği ortalaması ise yüzde 5. Aslında fırsat eşitliği açısından yasal bir eksikliğimiz yok. Bu konudaki algıyı değiştirmek için bizlere, yöneticilere, şirket sahiplerine çok önemli görevler düşüyor. Kadınlara eşit fırsatlar sağlanması, hatta gerekirse pozitif ayrımcılık yapılması için işyerlerimizi bilinçlendirip, motive edelim. Sadece kadınlarımıza değil, ülkemize de sosyal ve ekonomik olarak pozitif değişimler getirecektir, emin olun.”

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz