Zeybekci: Merkel'in yetkisinin olması lazım

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Almanya Başbakanı Merkel'in Gümrük Birliği çıkışına yanıt verdi.

18.08.2017 15:10:000
Paylaş Tweet Paylaş
Zeybekci: Merkel'in yetkisinin olması lazım

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in "Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşmasını güncellemeyi düşünmedikleri" yönündeki açıklamasını değerlendiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Merkel'in Gümrük Birliği açıklaması için yetkisinin olması lazım" dedi.

Zeybekci, "Gümrük Birliği revizyonu için 28 ülkenin imzası gerek, bir tek Almanya'nın değil" ifadesini kullandı.

Ege İhracatçı Birlikleri ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonunda "Ticari ve Ekonomik İşbirliğinde Yeni Dönem" başlığıyla İzmir'de düzenlenen Türkiye - Rusya İş Forumu'nun açılışında konuşan Ekonomi Bakanı Zeybekçi, "Bence böyle ortamlarda biraz susmak lazım. Alman dostlarımıza da onu tavsiye ediyorum. Bizim de böyle bir dönemi sakinlikler geçirmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Ekonomi Bakanı, Avrasya Gümrük Birliği'ne üye olmak istediklerini ve konuyla ilgili temasların bu yıl başlayacağını da duyurdu.

"Rusya ile ilgili yasakları 20 Ekim'e kadar sonlandırmak istiyoruz"

Türkiye - Rusya arasındaki ticari ilişkileri de değerlendiren Bakan Zeybekci, "Aramızda bazı ufak tefek problemler yok değil var. Bunların çözümüyle ilgili bugünkü yaptığımız görüşmelerde artık kati olarak bir fikir birliğine varmış durumdayız. İnşallah bunları da çok hızlı bir şekilde çözeceğiz. Şu anda aramızdaki problemleri, engelleri, yasakları inşallah 20 Ekim'e kadar sonlandırmak istiyoruz. Domates, iki ülke arasındaki ticaretin sembol ismi. Onunla ilgili de inşallah çok yakın bir zamanda olumlu sonuçlar alacağız" şeklinde yorumda bulundu.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz