Bisiklet dostu mağazada özel park yeri

Migros, hem müşterilerinin sağlığına hem de doğaya katkı sağlamak amacıyla başlattığı Bisikletli Alışveriş Dostu Mağazalarını yaygınlaştırıyor.

26.11.2021 12:32:000
Paylaş Tweet Paylaş
Bisiklet dostu mağazada özel park yeri

İklim değişikliğiyle mücadele, tarım alanları ve su başta olmak üzere kaynakların korunması ve verimli kullanımı gibi konularda önemli çalışmalara imza atan Migros, müşterilerinin sağlığına ve doğaya olan katkılarından dolayı bisiklet park alanı mağaza sayısını 30 ilde 170’e yükseltti. Yeşil ulaşımın en önemli araçlarından olan bisiklet kullanıcısı müşterilerine park kolaylığı sunan Migros, 2022 yılında Bisikletli Alışveriş Dostu Mağaza sayısını 400’e çıkarmayı hedefliyor.

Çevreci ulaşımın en önemli araçlarından olan bisiklet kullanıcısı müşterilerine park kolaylığı sunan Migros, girişinde bisiklet park alanı olan mağaza sayısını 30 ilde 170’e çıkardı. Migros, 2022 yılında Bisikletli Alışveriş Dostu Mağaza sayısını 400’e yükseltmeyi hedefliyor.

Online satış teslimatlarında 14 elektrikli araç, 48 elektrikli bisiklet kullanan Migros araç filosundaki çevreci araç sayısını artırırken müşterilerinin de bisiklet kullanımını teşvik ediyor. Bisikletli alışveriş dostu mağazalarıyla bisiklet kullanıcısı müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırırken, yeşil ulaşımı destekleyerek karbon emisyonlarının sürdürülebilir şekilde azaltılmasına destek oluyor. Migros’un aynı zamanda 35 mağazasının otoparkında elektrikli araçları şarj etmek için cihaz bulunuyor.

Migros, iklim değişikliğiyle mücadele, gıda israfı, sürdürülebilir tarım, atık yönetimi, tedarikçi gelişimi, enerji tasarrufu, yenilenebilir kaynaklar ve doğal kaynakların bilinçli kullanımı konularında şirket içinde ve şirket dışında farkındalık yaratan çalışmalarıyla önemli kazanımlar sağlıyor. Karbon ayak izi azaltımı amacıyla yürütülen çalışmaları sonucunda Migros, mağaza metrekaresi başına günlük karbon salınımını 4 yılda yüzde 26,6 oranında azaltmayı başardı. 2030 yılına kadar ek yüzde 35 karbon azaltımını hedefleyen şirket, su tüketimini de yüzde 10 azaltmayı amaçlıyor. Migros ayrıca elektrik tüketimini azaltmak için soğutma, iklimlendirme ve aydınlatmayı merkezden kontrol ediyor ve yeni nesil sistem değişimleriyle optimizasyon sağlıyor. Patenti kendisine ait mağazalarındaki soğutucu dolaplar için geliştirilen Sulu Soğutma Sistemi ile elektrik tasarrufu sağlarken, gaz kaçaklarının da önüne geçiyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz