Fed'in faiz kararını açıklayacağı günde küresel piyasalar, ABD vadeli endekslerindeki artılar öncülüğünde iyimser bir başlangıç yaptı. Dün 7 lirayı geçen dolar/TL ise 6,98 seviyelerinde
Ekonomik güven endeksi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 44,1 azalarak 51,3'e geriledi. Endekste bu ay görülen 51,3 seviyesi tarihin en düşük ekonomik güven endeksi verisi oldu.
Emlak arayanlar ve ilan verenleri aynı çatının altında toplayan Hürriyet Emlak, koronavirüs salgını sebebiyle zor günler geçirmekte olan emlak sektörüne büyük bir destek paketi açıkladı.
Halkbank, oda üyesi, satış hasılatı 3 milyon lirayla sınırlı şahıs işletmeleri için yüzde 7,5 maliyetle 6 ay ödemesiz destek programını devreye alıyor.
Bakan Albayrak, "Gerek esnaftan gerekse işletmelerden gelen taleplerde yüzde 85 gibi yüksek bir dönüş ortalaması yakaladık" dedi.
Sanayi şirketleri, yeni tip koronavirüs salgınının olumsuz etkilerini hafifletmek için ara verdikleri faaliyetlerine tekrar başlıyor.
Ankara Sanayi Odası (ASO), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinden olumsuz etkilenen üyelerine düşük faizli "Nefes Kredisi" kullandıracak.
Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği Başkanı Akbal, martta, yabancılara online yapılan konut satış tutarının 100 milyon lirayı aştığını söyledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, uluslararası yük taşımacılığına yönelik yeni kararları açıkladı.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel varlık alım programlarının toplam hacminin bu yılın sonunda 6 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini duyurdu.
Türk-İş, nisan ayında Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 2 bin 345 liradan 2 bin 374 liraya yükseldiğini açıkladı.
Ticaret Bakanı Pekcan, "Kovid-19 semptomu göstermeyen Türk şoförler, karantina süresi dolmadan Irak ve İran sınır kapıları hariç tekrar yurt dışına çıkabilecek." dedi.
Dünya Bankası, Kovid-19 pandemisinin sağlıkla ilgili etkilerine karşı aldığı önlemleri desteklemek için Türkiye'ye 100 milyon dolar tutarında krediyi onayladığını açıkladı.
ABD merkezli elektrikli scooter girişimi Bird, koronavirüsle ilgili bilgilendirme yapacağını söyleyerek Zoom toplantısına davet ettiği 406 çalışanını 2 dakikalık bir konuşmanın ardından işten çıkardı.
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında attığımız adımların toplam tutarı 200 milyar liraya ulaştı." dedi.