Değeri başka bir değere veya resmi para birimine sabitlenen ve "stabil kripto para" olarak da bilinen varlıkların çekim işlemlerinde günlük 3 bin, aylık 50 bin dolar limit uygulanacak.
ABD'de petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 6 azaldı.
ABD Merkez Bankası (Fed), stres testine tabi tuttuğu büyük bankaların ciddi bir resesyonu atlatmaya hazır olduklarını bildirdi.
Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yerine, faiz oranlarını düşürecek birini getireceğini belirterek faiz oranlarını mevcut seviyelerde tutacak bir başkan istemediğini söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın "karşılıklı tarifeleri" açıklaması sonrasında gördüğü sert kayıpların ardından toparlanan S&P 500 ile Nasdaq endeksleri, tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.
Finansal İstikrar Komitesi, jeopolitik gerginliklerin azalmasıyla makro finansal istikrarın daha da güçleneceğini bildirdi.
MOI Ortak Girişim Grubu, 2027-2047 döneminde Türkiye'nin araç muayene hizmetlerini "Turka" markasıyla sağlayacak.
ABD Merkez Bankasının (Fed) bağımsızlığına yönelik endişeler avro/dolar paritesinde yükselişi desteklerken, bu durumun Türk ihracatçısı açısından faydalı olabileceği değerlendirildi.
Anlaşma uyarınca Çin, kontrol altındaki ürünlerin ihracatına yönelik başvuruları gözden geçirip onaylamayı, ABD ise Çin'e yönelik bazı kısıtlamaları kaldırmayı taahhüt etti.
Türkiye'de 2024'te girişimlerin ürettikleri ürünlerden yaptıkları satış, toplamda 18 trilyon 800 milyar 473 milyon lirayı buldu.
Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,1 düşüşle 4 bin 255 liradan tamamlamıştı.
Yeni işlem gününde ABD'nin ticaret konularında diğer ülkelerle anlaşmaya varabileceğine yönelik artan iyimserlikler ile Orta Doğu'daki tansiyonun yatışması varlık fiyatları üzerinde etkili oldu.
Ekonomik güven endeksi haziranda aylık bazda yüzde 0,1 artışla 96,71 oldu.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,10 yükselişle 9.310,07 puandan başladı.
BDY Group ile Doğan Holding arasında, Holding'in sahip olduğu Ditaş Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik AŞ’deki paylarının devralınmasına yönelik sözleşme imzalandı.