Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ocak ayına ilişkin İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi'ni açıkladı. Endeki, ocakta geçen aya göre 1,8 puan artarak 100,9'a çıktı.
Güven endeksi, ocakta geçen aya kıyasla hizmet sektöründe yüzde 2,5, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,4, inşaat sektöründe yüzde 2,6 artış gösterdi.
İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), ocakta geçen aya göre 1,2 puan azalarak yüzde 74,6 seviyesinde gerçekleşti.
İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Raporu'nu açıklayan MÜSİAD'a göre, Türkiye'de ev sahipliği oranı, Çin, Rusya ve Avrupa ülkelerinin gerisinde.
Ticaret Bakanlığı, e-ihracatın ekonomiye sağladığı katkının artmasını sağlamak amacıyla bu yıl için e-ihracat hacmini 8 milyar dolar olarak tespit etti.
Küresel piyasalarda gözler bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankasının (ECB) açıklayacağı faiz kararlarına çevrildi.
Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in yılın ilk yarısında faiz indirimi yapacağına yönelik öngörüler sürerken, gelecek haftaki toplantıda faizi sabit tutacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Mediterra, asansör kontrol sistemleri ve komponentleri üreticilerden Arkel’in, Investment AB Latour iştiraki olan Innovalift AB’ye satış sürecini tamamladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı bakanlıklara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
SEC, kripto varlıklara ilişkin Mart 2022'de uygulamaya konulan ve kısa adıyla "SAB 121" olarak bilinen yönergenin yerine yenisini yayımladı.
Kurumdan yapılan açıklama şöyle...
Moody's, 16 Ocak'ta yapılan periyodik değerlendirmeye ilişkin açıklama yaptı.
Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,27, altının gram fiyatı yüzde 2,87, avro/TL yüzde 2,36, dolar/TL yüzde 0,33 artış kaydetti.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 8 kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.
Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı, Togg'un yollara çıkmasının da etkisiyle, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 129,6 artarak 183 bin 776'ya yükseldi.