Yazılım ve teknoloji geliştirme şirketi OBASE'den yapılan açıklamaya göre, OBASE'nin halka arzı, son bir yılın en yüksek katılımcı sayısına ulaşan halka arz oldu.
"İlk kez ev sahibi olacakların beklediği projede, şehit yakınları ve gaziler ile emeklilere özel kontenjan ayıracağız. İlk defa evlenen gençlerimiz projede kota sahibi olacak..."
Veri gündeminin zayıf olduğu yeni günde ABD ile Çin arasındaki gerilime ilişkin haber akışı ve ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları takip edilecek.
İşlemin tamamlanmasının ardından New York Borsası'nda MRT sembolü ile işlem görecek Martı'nın bilançosuna brüt 280 milyon dolar nakit girmesi bekleniyor.
AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,40 artmasını bekliyor.
IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Akkuyu Nükleer AŞ tarafından yürütülen fesih girişiminin uluslararası hukuka aykırı olduğunu bildirdi.
Rusya Merkez Bankası, ülkede nakit avro ve dolar çekimine yönelik kısıtlamaların 6 ay daha uzatıldığını bildirdi.
İstanbul’da temmuz enflasyonu yüzde 99,1 ile 1998’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.
Türkiye’nin ciro bakımından en büyük 500 özel şirketinin açıklandığı, koleksiyon niteliğindeki Capital Dergisi Ağustos 2022 özel sayısı piyasaya çıktı.
TZOB Başkanı Bayraktar, temmuz ayı üretici ve market fiyatlarındaki değişimi değerlendirdi: Temmuzda üretici ile market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 766,5 ile elmada görüldü.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), temmuzda 46,9'a geriledi.
Milli Savunma Bakanlığı , tahıl sevkiyatı anlaşması kapsamındaki mısır yüklü ilk geminin bugün 08.30'da Lübnan'a gitmek üzere Odessa Limanından hareket edeceğini bildirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Yıl sonunda yeni bir düzenleme yapacağız ve emekçilerimizi ne enflasyona ne de sermayenin baskısına karşı ezdireceğiz" dedi.
Elektrik santrallerinin kullandığı doğalgazın fiyatı yüzde 10 artırıldı. Haneler ve sanayiye satılan doğalgazın fiyatında ise değişiklik yapılmadı.
ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 0,9 küçülmesinin, ülkenin teknik resesyona girdiğine işaret etmesi ise küresel dolar talebinin azalmasını ve tahvil faizlerinde düşüşü beraberinde getirdi.