Vergi kayıp ve kaçağı ile mücadele kapsamında vatandaşların desteği sürerken, geçen yıl vergi kaçıranları ihbar eden 251 kişiye toplam 12,4 milyon liralık ihbar ödemesi yapıldı.
Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından sabah saatlerinde 1.258 lira seviyesindeydi. Öğle saatlerinde 1.260 lirayı gördü.
Kripto para borsası FTX, Kasım 2022'de iflas etmiş, şirketin CEO'su Bankman-Fried'ın da istifa ettiği açıklanmıştı.
Fed'in enflasyon ve resesyon ikilemi arasında gelecek dönem para politikasına ilişkin belirsizlikler devam ediyor...
Karar ile yapım, edinme ve güçlendirme kredilerine faiz desteği verilebilmesi için tahliye veya yıkım tarihinden itibaren bankaya yapılacak başvuruların süresi bir yıldan üç yıla çıkarıldı.
Fed'in yayımladığı tutanaklarda, geçen ay bir dizi banka iflasının piyasaları alt üst etmesinin ardından yetkililerin bu yılki faiz artırımlarına ilişkin beklentilerini azalttığı bilgisi yer aldı.
ABD’deki bankacılık krizi, Fed'in para politikalarına ilişkin beklentiler, petrolde sürpriz üretim kesintisi ve ABD'deki resesyon riski, güvenli liman algısında olan altını destekliyor.
İkinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında geçen ay 189 bin 643 adetlik satış gerçekleşti. Mart ayında perakende fiyatların da bir önceki aya göre yüzde 4,3 arttığı gözlendi.
TÜİK verilerine göre, ihracat birim değer endeksi şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artarken ithalat birim değer endeksi ise yüzde 8,2 geriledi.
TÜİK verilerine göre, sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Şubatta aylık bazda yüzde 5,1 azaldı. Son veriler pandemiden bu yana en hızlı gerileme olarak kaydedildi.
Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2023 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 6,5 azaldı. Böylece, perakende satışlarda 2021 Nisan ayından bu yana en sert düşüş yaşandı.
Migros tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, sosyal yardımlarda da yıllık yüzde 66 ile yüzde 82 arasında değişen oranlarda artış yapılacak.
Janet Yellen, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlediği basın toplantısında, küresel ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun Nisan 2023 sayısını "Zorlu Bir Toparlanma" başlığıyla yayımladı.
ABD'de güçlü kalmaya devam eden iş gücü piyasalarının ardından, enflasyondaki gidişata ilişkin soru işaretleri de bugün cevaplanıyor.