Turkcell

#16 Turkcell

Telekom | İstanbul

Ciro
23.996.262.000₺
Vergi Öncesi Kâr (TL)
3.289.884.000₺
İhracaat ( $ )
*
Çalışan Sayısı
16.771
Turkcell’in GSM temelli iletişim sunmaya başladığı ve mobil şebeke üzerinden ilk kez ‘Alo’ dedirttiği günden bu yana 23 yıl geçti. Turkcell bu süreçte hemen her yıl bir ilke imza attı ve büyük değişimlerin öncüsü oldu. 2016 yılında yatırımlara ara vermeden devam eden Turkcell, bunun karşılığını son 10 yılın gelir ve FAVÖK rekorlarını kırarak aldı. 2016 yılının son çeyreğinde Turkcell Türkiye ve Turkcell Grubu hem gelir hem FAVÖK’te, 2007’den bu yana tüm zamanların en yüksek büyüme oranını yakaladı. 2016 yılının tümünde Turkcell’in grup bazında gelir büyümesi yüzde 11,9 ile 14 milyar TL’yi aşarken, FAVÖK yüzde 11,6 büyüyerek 4,6 milyar TL ve FAVÖK marjı yüzde 32,3 olarak gerçekleşti.
(*) : Açıklanmadı
10 gigabite varan hızlarla evlere "UltraFiber"
Teknoloji

10 gigabite varan hızlarla evlere "UltraFiber"

Turkcell'in yenilikçi fiber markası Turkcell Superonline, UltraFiber 2, 5 ve 10 gigabit (Gbps) hız paketleriyle en yüksek internet hızlarını evlere taşıyor.

25 MART, 2026

Turkcell'e 1 milyar dolarlık uluslararası murabaha sendikasyonu
Şirket Panosu Haberleri

Turkcell'e 1 milyar dolarlık uluslararası murabaha sendikasyonu

Turkcell, 5G ve yeni nesil iletişim teknolojileri yatırımlarında kullanılmak üzere 14 bankanın katılımıyla 1 milyar dolarlık murabaha sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı.

24 MART, 2026

Turkcell 2025 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı
Tüm Haberler

Turkcell 2025 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı

Turkcell'in sürdürülen faaliyet karı 2025'te yüzde 22,6 artarak 17,8 milyar lira oldu.

7 MART, 2026

Turkcell 5G'de 1 Nisan hazırlıklarını tamamladı
Şirket Panosu Haberleri

Turkcell 5G'de 1 Nisan hazırlıklarını tamamladı

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, 2025 Ekim'de Türkiye'nin en büyük frekans bandını alarak, "En geniş frekans bandı, en yüksek hız demek. Artık söylemlerin değil, gerçeklerin konuşulacağı bir zamana giriyoruz ve 1 Nisan'da gerçekler konuşulacak" dedi.

3 MART, 2026

"Bugün itibarıyla 5G'ye hazırız"
Tüm Haberler

"Bugün itibarıyla 5G'ye hazırız"

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki 5G sahasını ziyaret etti.

26 ŞUBAT, 2026

Turkcell'in Yarının Teknoloji Liderleri yarışmasına başvurular devam ediyor
Tüm Haberler

Turkcell'in Yarının Teknoloji Liderleri yarışmasına başvurular devam ediyor

Turkcell'in gençleri teknolojiye yönlendirmek ve potansiyellerini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlediği "Yarının Teknoloji Liderleri" proje yarışmasına başvurular 15 Şubat'ta sona erecek.

12 ŞUBAT, 2026