Turkcell

#16 Turkcell

Telekom | İstanbul

Ciro
23.996.262.000₺
Vergi Öncesi Kâr (TL)
3.289.884.000₺
İhracaat ( $ )
*
Çalışan Sayısı
16.771
Turkcell’in GSM temelli iletişim sunmaya başladığı ve mobil şebeke üzerinden ilk kez ‘Alo’ dedirttiği günden bu yana 23 yıl geçti. Turkcell bu süreçte hemen her yıl bir ilke imza attı ve büyük değişimlerin öncüsü oldu. 2016 yılında yatırımlara ara vermeden devam eden Turkcell, bunun karşılığını son 10 yılın gelir ve FAVÖK rekorlarını kırarak aldı. 2016 yılının son çeyreğinde Turkcell Türkiye ve Turkcell Grubu hem gelir hem FAVÖK’te, 2007’den bu yana tüm zamanların en yüksek büyüme oranını yakaladı. 2016 yılının tümünde Turkcell’in grup bazında gelir büyümesi yüzde 11,9 ile 14 milyar TL’yi aşarken, FAVÖK yüzde 11,6 büyüyerek 4,6 milyar TL ve FAVÖK marjı yüzde 32,3 olarak gerçekleşti.
(*) : Açıklanmadı
Turkcell’e Körfez’den 150 milyon dolarlık faizsiz finansman
Şirket Panosu Haberleri

Turkcell’e Körfez’den 150 milyon dolarlık faizsiz finansman

Turkcell, Dubai İslam Bankası ile varılan anlaşma kapsamında, Körfez Bölgesi’nden 150 milyon dolarlık murabaha finansmanı sağladı.

30 MAYIS, 2025

Turkcell ilk çeyrek sonuçları: 2025’e güçlü başlangıç
Tüm Haberler

Turkcell ilk çeyrek sonuçları: 2025’e güçlü başlangıç

Turkcell’in güçlü büyümesini yılın ilk çeyreğinde de devam ettirdiğini söyleyen Ali Taha Koç, “2025 yılına güçlü bir başlangıç yaptık” dedi.

10 MAYIS, 2025

Turkcell Superonline, BOTAŞ'ın fiber altyapı ihalesini kazandı
Tüm Haberler

Turkcell Superonline, BOTAŞ'ın fiber altyapı ihalesini kazandı

Turkcell Superonline, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından açılan "BOTAŞ Fiber Optik Kablo Altyapısındaki Elyafların Kiraya Verilmesi" ihalesini almaya hak kazandı.

8 MAYIS, 2025

Yakın geleceğin telekom standartları konuşuldu
Tüm Haberler

Yakın geleceğin telekom standartları konuşuldu

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç; "Otonom karar mekanizmalarıyla donatılmış ve bütünsel bağlantı halinde çalışan ağlar, yakın geleceğin telekom standartları olacak" dedi.

14 NİSAN, 2025

Turkcell temettü kararını duyurdu
Tüm Haberler

Turkcell temettü kararını duyurdu

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yönetim kurulunun aldığı kar payı teklifini duyurdu.

26 MART, 2025

Turkcell, Barselona'da 2025 stratejik hedeflerini açıkladı
Tüm Haberler

Turkcell, Barselona'da 2025 stratejik hedeflerini açıkladı

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, 'Kurulduğumuz günden 2024 sonuna kadar yaptığımız toplam yatırım tutarı 28 milyar doları aştı. 2025 Turkcell için yatırım yılı olacak' dedi.

5 MART, 2025