Tüketicinin güveni yerine gelmedi ama yükseliş eğilimi de sürüyor

Önümüzdeki günlerde hammaddeden kaynaklanan ciddi bir fiyat artışı bekliyoruz. Ama bu bir düzelme değil, zorunlu fiyat artışı olacak.” Kişisel bakım ve kozmetik, fiyat artıramayan bir diğer sektör. Sektördeki fiyatlar 2010’da 2006 ile aynı düzeydeydi. 2010’da fiyat artışı yapılamadı ve 2006 seviyesi korundu. Biota’nın eczane kanalı pazarlama müdürü Ahmet Atçı, sektördeki durumu şöyle özetliyor: “Ekonominin global etkisi dünya genelinde şirketlerin kriz sonrasına farklı bakması gerektiğini hatırlattı. Bu nedenle Avrupa’da bile 2010 fiyat konusunda çok hassas geçti. Biz de 2010’da ölçülüydük. Rekabet oldukça fazla. En küçük fiyat oynamaları tüketici kararlarını etkileyebiliyor. Fiyatlarda , artış yapmadan hatta dönemsel fayda sağlayacak aksiyonlarla tüketicinin rahatça satın alabileceği bir konumda tutmaya özen gösteriyoruz.”
Maliyetlerin artışının konut sektöründe fiyatları dengeye getiremediğini belirtiyor ve “Fiyatlar hala 2007’ye göre yıllık enflasyon oranları dikkate alındığında yüzde 20-30 geride” diyor.~
Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?