Eylül Ayı Kitapları-2002

TÜRK USULÜ BAŞARI   Türk Usulü Başarı adlı kitapta Türk kültürünün kendine özgü başarı kuralları aktarılıyor. “Türk Tipi Başarı” hakkındaki tarihi bilgiler, halen yaşayan başarılı kişilerin ...

1.09.2002 03:00:000
Paylaş Tweet Paylaş

TÜRK USULÜ BAŞARI

 

Türk Usulü Başarı adlı kitapta Türk kültürünün kendine özgü başarı kuralları aktarılıyor. “Türk Tipi Başarı” hakkındaki tarihi bilgiler, halen yaşayan başarılı kişilerin görüşleri, ilgili akademik araştırmalar ve geliştirilen özel anketlerle tespit edilen kamuoyu görüşleri bir araya getirildi.

 

Bu kitapta Cin Ali’den Ciguli’ye; Akşemsettin’den Sakıp Sabancı’ya; Atatürk’ten Naim Süleymanoğlu’na, Mahsun Kırmızıgül’den Merzifonlu Kara Mustafa Paşa’ya birçok kişinin  başarı öykülerini ve öğütlerini bulacaksınız. Ayrıca: “Hele ayağıma bir yer edeyim, gör ben sana ne edeyim”den “göç yolda düzelir”e; “bu iş yerinde herkes istediğini söyler ama söyleneni yapar”dan “kaybedenlere oynamak kazandırıyor” a kadar yazılı olmayan ama geçerli olan başarı kurallarını keşfedeceksiniz. Kitapta, 1980 sonrası yaşanan değişim ile oluşan yeni başarı kültürü de analiz ediliyor.

 

Türk Usulü Başarı, Mümin Sekman, 350 sayfa, Alfa Yayınları, Tel: 0212 511 53 03, Faks: 0212 519 33 00

 

BORSA VE KİTLE PSİKOLOJİSİ ANALİZİ

 

Elliott Dalga Prensipleri, evreni oluşturan canlı ya da cansız tüm sistemler gibi, insan kitlelerinin de doğa yasaları doğrultusunda ve belirli sınırlar içinde hareket ettiklerini kabul ediyor. Tuncer Şengöz, bu teorinin gelecekte, Ralph Nelson Elliott’ın yıllarca önce iddia ettiği gibi, doğanın temel yasası olarak kabul edileceğini vurguluyor.

 

Şengöz, Elliott Dalga Prensipleri’nin kurallarını, rehber ilkelerini ve temel yaklaşımlarını akıldan çıkarmaksızın saatlikten yüzyıllığa kadar fiyat grafiklerine bir kez de bu gözle bakmanızı öneriyor ve altını çiziyor: Finansal verilerin gelecekte ne yönde ve nasıl değişeceği ve bu değişimin nasıl bir sosyal arka planda ilerleyebileceği, en azından bir siluet olarak gözünüzde canlanacak.

 

Elliott Dalga Prensipleri, Tuncer Şengöz, 204 sayfa, Scala Yayınları, Tel: 0212 251 51 26, Faks: 0212 245 28 43

 

BİLGİNİN SINIRSIZLIĞINDA SON NOKTA

 

John D. Barrow’un “Olanaksızlık/Bilimin Sınırları ve Sınırların Bilimi” adlı yapıtı Sabancı Üniversitesi Yayınları tarafından okurlara sunuldu. Sadece bilim alanında değil, sanattan edebiyata politikadan ilahiyata kadar birçok alanda yaşanan olanaksızlıkları ele alan kitap, insan, doğa ve bilim üçgeninde bizi bekleyen ve hala cevabı bulunamayan sorular üzerinde duruyor. Barrow, aynı zamanda farklı alanlardaki uzmanların “olanaksızlık” sanatına bakış açısındaki farklılıklara dikkat çekiyor. Filozoflar, olanaklılık ve olanaksızlık arasındaki sınırın her iki yanında olan kavramlarla boğuşuyor.

 

Özellikle çağdaş sanat dünyasının olanaksızlığı temsil ettiğini vurgulayan Barrow, yapıtında, modern çağlarda olanaksız resimleri ile öne çıkan sanatçılardan, “var olması olanaksız” diye düşünülen objeleri yaratan mimarlara kadar birçok örneği inceliyor.

 

Olanaksızlık, John D. Barrow, Çeviren: Nermin Arık, 390 sayfa, Sabancı Üniversitesi, Tel: 0212 283 33 63

 

FAKTORING KURALLARI

 

Dünyada küreselleşme yönündeki gelişmeler Türkiye’de de Faktoring uygulamalarının artmasına olanak tanıyor. Her geçen gün gerek yurtiçi gerekse yurtdışı faktoring işlem hacimleri yükseliyor.

 

Faktoring Kuralları adlı bu kitabın en önemli özelliklerinden birisi diğer kaynakların aksine ihracat faktörü gözlüğü ile yazılmış olması. Teoriden ziyade uygulamaya yönelik ve gerçek deneyimlerle beslenmiş bir kitap.  Özellikle, faktoring sektör çalışanları, faktoring hizmeti alan kurumlarda çalışanlar, faktoring sektörünü inceleyen ve denetleyen kurumların çalışanları ve öğrencilerine hitap ediyor.      

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Faktoring Kuralları, Yüce Uyanık, 200 sayfa, Faktoring Derneği

 

PARA PİYASASI ENSTRÜMANLARI

 

İstanbul Altın Borsası’nın, 1999 yılından itibaren başladığı yayın çalışmaları kapsamında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki para piyasası enstrümanlarının tanıtımına yönelik olarak, Richmond Merkez Bankası tarafından yayınlanan “Instruments of the Money Market” isimli kitabın İngilizce’den Türkçe’ye çevirisi yapıldı. Çevirisi, Borsanın uzman personeli tarafından hazırlandı.

 

Para Piyasası Enstrümanları adlı bu kitapta, Para Piyasası, Federal Fonlar, Reeskont Penceresi, Eurodolarlar, Repo ve Ters Repo gibi konuları bulacaksınız. Kitabın en önemli faydası teknik olarak içerdiği bütün konuları kapsamlı bir şekilde örnekleriyle anlatması.

 

Para Piyasası Enstrümanları, İstanbul Altın Borsası Yayınları No:15, 352 sayfa, Tel: 0212 292 66 00

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz