Açılış tarihi belli oldu

Avrasya Tüneli 8 ay erken hizmete girecek.

12.05.2016 14:42:000
Paylaş Tweet Paylaş
Açılış tarihi belli oldu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Avrasya Tüneli'nin belirlenen zamandan 8 ay önce hizmete açılacağını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Marmaray'ın kardeşi" olarak başlatılan Avrasya Tüneli (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) projesinde sona yaklaşıldığını söyledi.

Yıldırım, sözleşmeye göre Avrasya Tüneli projesinin 2017'nin ikinci yarısında hizmete girmesinin planlandığını anımsatarak, projeyi belirlenen zamandan 8 ay önce, 47 ay gibi kısa bir sürede tamamlamış olacaklarını belirtti.

Avrasya Tüneli'nin 2016 sonunda hizmete gireceği müjdesini veren Yıldırım, "Boğaz altından geçiş gibi çok zor fiziki şartlara rağmen kullanılan ileri teknoloji ve mühendislikle projeyi zamanından önce bitirmemiz gurur verici ve büyük başarı." dedi.

Binali Yıldırım, projenin toplam yatırım tutarının 1 milyar 245 milyon doların üzerinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Avrasya Tüneli’nin hizmete girmesiyle dünyanın en modern, en gelişmiş karayolu geçiş tünelini İstanbul'a kazandırmış olacağız. İstanbul trafiği nefes alacak. İstanbul’un köprü trafiği eziyeti tarihe karışacak."

Avrasya Tüneli'nin hizmete alınması sonrasında günde ortalama 100 bin araç tarafından kullanılacağını dile getiren Yıldırım, iki katlı inşa edilmesi nedeniyle tünelde yol güvenliğinin en üst düzeyde olacağını vurguladı.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz