Erdoğan'dan 'dolar' çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz kurlarındaki yükselişin makul bir izahının olmadığını belirterek, "Bizi döviz kuru üzerinden terbiye edemezler" diye konuştu.

12.04.2018 14:03:000
Paylaş Tweet Paylaş
Erdoğan'dan 'dolar' çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde TL'de yaşanan sert kayıp için,  "Döviz kurlarındaki artışın, makul, mantıklı, işin kitabına uygun hiçbir izahı yok" değerlendirmesini yaptı. 

Başkentray Projesi töreninde konuşan Erdoğan, "Ekonomide aktif rol oynayanlar, finans sektörünün içinde olanlar eğer Suriye'deki gelişmeleri kalkıp bahane ederek, buradan ülkemize ekonomik terör estirmeye çalışıyorsanız, yanlış yaparsınız, bunları da gayet iyi biliyoruz, yeri geldiğinde bunun bedelini ödersiniz" şeklinde konuştu.

Cari açığın düşürülmesine yönelik ciddi bir adım atıldığını da belirten Erdoğan, "Sağda solda konuşulanlara bakmayın. Türkiye, emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bizi döviz kuru üzerinden terbiye edemezler" dedi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz