"Kadın Dostu Şirketler-2019" ödülleri dağıtıldı

Capital Dergisi Kadın Dostu Şirketler 2019 ödül töreni PwC Türkiye işbirliği ve ev sahipliğinde gerçekleşti. Törende, 8 ayrı kategoride toplam 40 ödül sahiplerini buldu.

18.06.2019 15:18:000
Paylaş Tweet Paylaş
"Kadın Dostu Şirketler-2019" ödülleri dağıtıldı

Capital Dergisi Kadın Dostu Şirketler 2019 ödül töreni PwC Türkiye işbirliği ve ev sahipliğinde gerçekleşti. Capital Dergisi tarafından iş yaşamında kadın istihdamının önemine dikkat çekmek için gerçekleştirilen araştırmanın ödül töreni PwC Türkiye Experience Center’da düzenlendi. Törende açılış konuşmaları Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş ve PwC Türkiye Başkanı Haluk Yalçın tarafından yapıldı.

Capital Dergisi, 2013 yılından beri hazırladığı “Kadın Dostu 100 Şirket” araştırmasıyla “kadın” konusunun gündemde kalmasına destek veriyor. Bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen çalışma, Türkiye’de kadın istihdamına en büyük katkıyı yapan şirket ve grupları ortaya koyuyor. 8 kategoride kadınların iş hayatına katılımını analiz ediyor.

Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş yaptığı açılış konuşmasında “Kadın Dostu Şirketler, bir ölçüde iş dünyasından gelen talep ile doğmuş, hayat bulmuş bir araştırmadır. Amacımız, bir yandan farklılık yaratırken, diğer yandan da kadın çalışan ve kadın yönetici sayısı ile oranlarındaki değişimi gözlemlemektir. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bu araştırma, iş dünyasındaki eğilimleri ortaya koyuyor, fark yaratan şirketlerin kendilerini göstermesini de sağlıyor. Bu açıdan önemlidir diye düşünüyoruz”dedi.

PwC Türkiye Başkanı Haluk Yalçın ise, konuşmasında şunları söyledi:

“Günümüzün zorlu ekonomik dönüşüm sürecinde şirketlerimiz bir yandan değer yaratmak bir yandan geleceği yakalamak için değişen rekabet ve çalışma koşullarına uyum sağlamak üzere evrim geçiriyorlar. Ülke olarak önümüzdeki çok değerli on senelik dönemi en yüksek etkinlikte geçirmek zorundayız.  Bu nedenle tek saniyemizi boşa geçirmeden her kaynağımızı değerlendirerek bir sıçrama gerçekleştirmemiz gereken bir dönemde başarının ve rekabet gücünün sırrının dijitalleşme, inovasyon ve doğru yeteneklere yatırım yapmaktan geçtiğini çok iyi anlamak zorundayız. Bizim için çeşitliliğin kucaklanması çalışma hayatında eşitliğin sağlanmasının yanı sıra yetenekleri kaçırmadan çok iyi işleyerek çok daha fazla değer yaratmak anlamına geliyor. Bugün burada; yaratıcılık ve çözüm üretmek için apoletlerin ve ön yargıların dışarıda bırakılarak girildiği PwC Türkiye teknoloji ve deneyim merkezi PwC Experience Center’da başarının en önemli unsuru çeşitliliği ve yeteneği destekleyen Kadın Dostu Şirketler projesinin ödül törenini yapıyoruz.  Bu tek kanatla uçmak yerine geleceğe sıçraması gereken bir ülkenin tüm kaynaklarını harekete geçirmek konusunda ön alan şirketlerin taltif edildiği bir gün ve PwC Türkiye olarak bu amaca katkı sağlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” 

PwC Türkiye iş birliğinde gerçekleşen törende Teknolojide Kadın Derneği /WTech Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Duman’ın konuşmasının ardından listede yer alan şirketlere ödülleri takdim edildi. Kategori birincileri de kendi başarı hikayelerini anlattılar.

PwC Türkiye Experience Center’da düzenlenen Kadın Dostu Şirketler 2019 töreninde, 8 ayrı kategoride toplam 40 ödül takdim edildi.

*Kadın Çalışan Oranı En Yüksek Olan Şirket/GRATIS

*Kadın Çalışan Sayısı En fazla Olan Şirket/LC WAİKİKİ

*Kadın Yönetici Oranı En Yüksek Olan Şirket/GRATIS

*Kadın Yönetici Sayısı En Fazla Olan Şirket/LC WAİKİKİ

*Kadın Çalışan Oranı En Yüksek Olan Grup/FİBA GRUP

*Kadın Çalışan Sayısı En Fazla Olan Grup/KOÇ TOPLULUĞU

*Kadın Yönetici Oranı En Yüksek Olan Grup/ FİBA GRUP

*Kadın Yönetici Sayısı En Fazla Olan Grup/ SABANCI TOPLULUĞU

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz