Japonya'da Nikkei 225 endeksi, "şahinleşen" Japonya Merkez Bankası (BoJ) ve küresel piyasalarda artan resesyon endişeleriyle yüzde 12,40 ile 1987'den bu yana en büyük düşüşü kaydetti.
Küresel piyasalar, ABD'de resesyon endişelerinin hızla güçlenmesinin ardından haftaya tarihi bir düşüş baskısıyla başlarken söz konusu seyir Avrupa'ya da taşındı.
Bakan Şimşek, "Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönem enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek." ifadelerini kullandı.
Japonya'da Nikkei 225 endeksi yalnızca son iki işlem gününde yüzde 21,2 değer kaybederken, bu yıl 11 Temmuz'daki rekor seviye olan 42.426 puanla karşılaştırıldığında değer kaybı yüzde 34,9 oldu
Tüketici fiyatları bazında temmuzda en fazla fiyat artışı yüzde 38 ile elektrikte, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 14,92 ile patates ve bazı yumru bitkilerle ilgili ürünlerde görüldü.
Borsada işlemler, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin çalışması ile 2. kez geçici olarak durduruldu.
Bitcoin'in fiyatı artan resesyon endişesiyle 24 saatte yüzde 12,5 geriledi
Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni haftada 8 Ağustos Perşembe 1 devlet tahvili ihalesi gerçekleştirecek.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 Temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksi'ni (TÜFE) açıkladı...
Emlakta, ilan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemine geçilecek. Konut satacak kişi, e-devlet üzerinde gayrimenkulünü seçerek emlakçıyı yetkilendirecek. Otomotivde de aynı sisteme geçilecek.
ABD'de resesyon endişesinin artması Asya piyasalarında, tarihi bir düşüşün yaşanmasına neden olurken, Japon pay piyasalarında, düşüş yüzde 10'u aştı, Güney Kore'de ise yüzde 10'a yaklaştı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, apartman ve sitelerde elektrikli araç şarj ünitelerinin yaygınlaşmasını kolaylaştırmak amacıyla 81 ilin valiliğine genelge gönderildi.
Vergi Denetim Kurulu, büyük mükelleflere yönelik incelemesi kapsamında, kayıt dışı hasılat elde ettiği belirlenen bir sigara üreticisine 6 milyar liralık ceza verdi.
Bu yıl Capital500 listesine enflasyon muhasebesi damgasını vurdu. 319 şirket enflasyon muhasebesi uygulanmış, 181 şirket ise uygulanmamış ciro rakamlarını paylaştı.
Dünya genelinde enflasyon endişesi zayıflamaya devam ederken önemli merkez bankalarından bazıları temmuz ayında faiz oranlarında değişikliğe gitti.