Rusya Merkez Bankası, politika faizini 200 baz puan düşürerek yüzde 18'e indirdi.
Güneş enerjisi teknoloji firması CW Enerji, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde yüzde 80 üzeri yerlilikle güneş paneli üretmek amacıyla HIT-30 kapsamında 520 milyon dolar yatırım yapacak.
İstanbul serbest piyasada dolar 40,5560 liradan, Euro 47,6370 liradan satılıyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında çıkan görevden ayrılma ve kabine içi gerilim iddiaları Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından reddedildi.
Türk otomotiv endüstrisinin önemli merkezlerinden Kocaeli'deki fabrikalarda yılın ilk yarısında üretilen 342 bin 625 taşıtın yüzde 87,6'sı yurt dışına satıldı.
Merkez Bankası'nın temmuz ayında yaptığı 300 baz puanlık sürpriz faiz indiriminin ardından, Morgan Stanley yıl sonu politika faizi beklentisini sabit tuttu. Eylülde 300, ekim ve aralıkta ise 200’er baz puan indirim bekleyen kurum, enflasyon tahminini ve dolar/TL beklentisini ise yükseltti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, sıcak havanın dün gün boyu etkisini sürdürdüğü İstanbul'da akşam saatlerinde bazı ilçelerde nem oranı yüzde 95'i aştı. Şişli'de nem oranı ise yüzde 99'a çıktı.
(TOKİ) ile Emlak Konut GYO işbirliğiyle hayata geçirilen ve İstanbul'da tanıtımı yapılan "Gayrimenkul Sertifikası"na ilişkin merak edilen konular, proje yürütücüsü Emlak Konut GYO'nun internet sitesinde yer aldı.
Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde, enflasyon görünümünün değişken küresel ticaret politikası nedeniyle belirsiz, ekonomik büyümeye yönelik risklerin de aşağı yönlü olduğunu söyledi.
Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 40,5550 seviyesinden işlem görüyor.
Haftanın son işlem gününde yurt içi ve yurt dışında ekonomik aktiviteye ilişkin önemli gündem maddeleri bulunuyor.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartlarına uygulanan faiz oranlarında indirim yaptı.
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Bankalar Birliği'nden çıkışla ilgili açıklamalarda bulundu.
TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur "Küçük birikimlerle vatandaşlarımız, büyük bir projenin her metrekaresine ortak olabilecek, her bir sertifika zamanla bir daireye dönüşecektir. Yani damlaya damlaya ev olacaktır" dedi.
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yasir Yılmaz; "TOKİ ve finans sektörüyle birlikte geliştirdiğimiz bu model sayesinde, konut sahibi olmak isteyen herkes için erişilebilir bir çözüm sunuyoruz. Büyük yatırımlar küçük birikimlerle başlar. Yatırımcımızı borçlandırmadan projeye ortak ediyoruz" diyor.