Avrupa borsalarında Fransa hariç satıcılı bir seyir hakim olurken, bu hafta gözler Almanya'nın enflasyon verilerine çevrildi.
Anadolu Grubu’nda 40. yılını tamamlayan ve son 7 yıldır İcra Başkanı olarak görev yapan Hurşit Zorlu emekliye ayrılıyor. Zorlu, görevini Burak Başarır’a devrediyor.
Fed'in faiz indirim zamanlamasına ilişkin belirsizlik devam ederken küresel piyasalar teknoloji hisselerindeki düşüşlerle bu hafta karışık seyretti
Şimşek: 12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye’nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu.
Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında geçen ay satışlarda ilk 3'te Fiat, Renault ve Citroen markaları yer aldı.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkardı.
Enerjisa Enerji A.Ş. (ENJSA) 3 Haziran'da hesaplara geçecek şekilde lot başına brüt 2,79 net 2,5110 TL, Akbank ise brüt 1,9175000 TL, net 1,7257500 TL temettü dağıtılması kararını duyurdu.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının tahıl ürünlerindeki düşüşün etkisiyle şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,7 gerilediğini bildirdi.
Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), küresel mal ticaretinin 2024'te toparlanmasının beklendiğini ancak jeopolitik gerilimlerin aşağı yönlü risk oluşturmaya devam ettiğini bildirdi.
Bu hafta ABD doları yüzde 1,29 değer kazanarak 31,9620 liraya, euro yüzde 3,33 artışla 35,0400 liraya yükseldi.
Türkiye'deki Çinli markaların otomobil pazarındaki payı şubatta yüzde 8,68 olurken, bu şirketlerin hem adet hem de pazar payı açısından konumlarını güçlendirdikleri görüldü.
Yenibiriş Yönetici Ortağı Uğur Karaboğa, "Rekabeti yüksek ve geleceğin gözde alanları arasında olması beklenen yeşil yakalı işler konusunda atılabilecek çok adımımız olduğuna inanıyoruz." dedi.
2023 yılında konut sektörü yüzde 14,9, tekstil yüzde 10, hazır giyim yüzde 9,2, beyaz eşya yüzde 4 daraldı...
Gıda Güvenliği Derneği tarafından iki yılda bir düzenlenen “8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi” 9-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Grand Cevahir Hotel & Convention Center’da gerçekleştirilecek.
Kadınların sevilen markası Sinoz, Watsons Şaşkınbakkal Mağazası’nda Kadınlar Gününü birbirinden renkli etkinlikler ile kutladı.