Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 'Seçimin galibi Türkiye demokrasisidir. Ülkemizin, bu seçimleri barış içerisinde tamamlamış olması hepimiz için memnuniyet vericidir' dedi.
YSK Başkanı Yener: Büyükşehir belediye başkanlığı seçimine katılım oranı yüzde 78,11 olarak gerçekleşmiştir.
Emtia piyasasında, önemli merkez bankalarının bu yıl faiz indirimlerine başlamasının talebi artıracağına yönelik beklentilerle yükseliş eğilimi görüldü.
Bakan Şimşek: Enflasyonu tek haneye düşürmek için sıkı para, seçici kredi ve kamuda tasarrufu ön planda tutacağız
TÜSİAD, "Seçimlerin ardından ekonomimizi, demokrasimizi ve hukuk sistemimizi güçlendirecek yapısal reformlara hızla odaklanarak el birliğiyle çalışmalıyız." açıklamasında bulundu.
İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "İş dünyası olarak Türkiye'nin bu seçimden sonra uygulanmakta olan ekonomik programa odaklanması gerektiğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Ekonomide atılacak çok adım, yapılacak çok iş var, tüm gücümüzle enflasyonla mücadeleye odaklanmalıyız" ifadesini kullandı.
Külçe altın, son seanslarda bir dizi zirveye ulaştıktan sonra bugün erken saatlerde Perşembe günkü kapanışa göre yüzde 1,3 artışla ons başına 2.259,69 dolara kadar yükseldi.
Borsa haftaya yükselişle başladı. Serbest piyasada döviz açılış fiyatları stabil. VİOP'ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı.
Dünya genelinde enflasyon endişeleri devam etse de önemli merkez bankalarının faiz indirimlerine yakın zamanda başlayacağına ilişkin beklentiler güçlü kalmayı sürdürüyor.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reeskont kredilerine uygulanacak iskonto faiz oranını yüzde 50,75'e çıkardı. Avans işlemlerine yönelik faiz oranı ise yüzde 44,25'ten yüzde 51,75'e çıktı.
Türkiye dün yerel seçimler için sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre harita da netleşiyor...
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Yener, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin yayın yasağının kaldırıldığını bildirdi.
Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için bugün sandık başına gidiyor.
Dünya genelinde enflasyonla mücadele için önemli merkez bankalarının attığı 'şahin' politika adımlarının sonuna gelindiğine kesin gözüyle bakılırken, faiz indirimlerine ne zaman başlanacağı belirsiz.